Assessit gir deg muligheten til å hoppe langt frem i køen. De leter etter en Associate Executive Search som vil jobbe med headhunting på toppledernivå.

Rekrutteringsbransjen er i omstilling, og ifølge Assessit er det nå det gjelder å være frampå. De mener framtiden i bransjen vil handle om mer faglighet, mer forretningsforståelse og nyskapning innen teknologi og kundereiser.

Slik jobber en headhunter på toppledernivå

Grunntanken til Assessit er å drive forskningsbasert rekruttering. De velger en annen rute enn andre rekrutteringsbyråer – de velger å gjøre topplederrekruttering basert på evidensbasert forskning.

Dette har gjort Assessit til et av Skandinavias ledende miljø innen executive search, lederutvelgelse og organisasjons- og lederutvikling.

For å jobbe på dette nivået som hodejeger må man ha en god verktøykasse for å gi klientene den perfekte kandidaten. Det innebærer bruk av dataanalyse, nettverking og «etterforskning». Det kreves at man går analytisk og systematisk til verks.

– En Associate Executive Search vil få muligheten til å lære  hva som skal til for å finne den rette topplederen. Det er mye psykologi og metodisk arbeid som går inn i en slik prosess. Du vil snakke med toppledere, få folk i tale og møte på spennende utfordringer, forteller gründer og partner i Assessit, Øistein Magnussen.

Partner Kenneth Ryvoll Klev, partner og gründer Øistein Magnussen og seniorkonsult Emma Eriksson i Assessit søker en ny associate executive search.

 

En gylden mulighet

Som Associate Executive Search vil du bli sparringspartner med ledelsen i bedriften. Du skal bidra til å utvikle selskapet og finne ut hva som befinner seg bak horisonten.

– Om du har ambisjoner om å komme deg raskt opp og fram er dette en gylden mulighet! Vi er på utkikk etter en person som skal være med på å ta selskapet videre. Vi søker noen som kan drive med nyskapning, forteller Magnussen.

– Assessit leter etter en person som klarer å løse, bidra og vurdere alle våre prosesser. Du er en som tar initiativ og finner nye og gode løsninger på egenhånd, legger partner Kenneth Klev til.

– Du må ha en klar tanke om hvordan vi kan komme oss videre og hvordan du kan hjelpe oss nå det målet, sier Magnussen.

Dette krever at du har businessteft, er effektiv og er «street smart».

– Du vil få en bratt læringskurve og vi kommer til å stille krav til deg, forteller de.

Global konkurranse krever nyskapning

Konkurransen i bransjen er ikke lenger bare lokal, men også internasjonal. Store og tunge aktører som Facebook og Google er indirekte blitt konkurrenter innenfor rekrutteringsbransjen, og små tech-start ups forsøker hele tiden å gjøre inngripen på deler av verdikjeden. Derfor må bedrifter som Assessit være proaktive og finne nye løsninger som bygger på et faglig fundament og tilfredsstiller kundens og kandidatenes krav om tidsriktige prosesser.

Blant annet utvikler de et nytt digitalt verktøy for ledertrening og kandidatprosesser. For førstnevnte er de allerede i gang med en pilot som skal teste ledernes evner gjennom gamification.

I tillegg startet Assessit Årets Unge Leder-kåringen, som de har gjennomført siden 2009. Dette kåres ved å teste, utfordre og evaluere Norges beste unge ledere gjennom et faglig forankret prosjekt med kandidatens læring i fokus.

– Gjennom en slik kåring får vi en god relasjon til unge talenter og framtidens ledere. Årets Unge Ledere utvikler faget og retter fokuset mot dyktig ungdom som vil opp og fram, forteller Øistein.

Do it now-prinsippet

Emma Eriksson (31) har 12 års erfaring fra rekrutteringsbransjen og ble i november seniorkonsulent hos Assessit. Hun startet i ung alder opp et eget selskap innenfor rekruttering/executive search og hun har også tidligere jobbet i et internasjonalt miljø.

Hun forteller at det var kombinasjonen av entreprenørånden, faglig tyngde og samarbeidskulturen som gjorde at hun valgte Assessit.

– Her er det lov å lykkes! Vi jobber med utrolig spennende kunder og har en organisasjon med korte beslutningsveier. Det gjør at vi raskt kan fornye oss å følge med i tiden. Jeg liker at alt er mulig, og at man raskt kan omsette ideer til handling, forteller hun.

Hun forteller at det gikk raskt å komme inn i varmen hos Assessit.

– Jeg var vel operativ med mine første prosjekter etter fire timer inn i første dag, forteller hun og ler.

– Og det tok ikke lang tid før jeg var involvert i mange spennende prosjekter, legger hun til.

Dette gjør en Associate Executive Search

Som Associate Executive Search vil dine arbeidsoppgaver bestå av å bidra og ta eierskap til research i prosesser, bidra med analyser, innsalg- og oppstartsmøter og gjennomføring av intervjuer og vurderinger.

I tillegg kommer friheten til å være med på å utvikle Assessit.

– Du må ha en klar tanke om hvordan vi kan komme oss videre og hvordan du kan hjelpe oss nå det målet, sier Magnussen.

– Det er puls, humor, kreativitet og det stilles krav. Uansett alder og uansett bakgrunn – alle ansatte hos oss har en stor egenverdi, fortsetter Eriksson.

– Jeg mener oppriktig at dette er en av de kuleste jobbene som finnes, legger Magnussen til.