Finansco skal vinne kampen i sosiale medier. Vil du være med?

Espen Seidel og Christian Kallevig Arnesen i Finansco forteller at selskapet trenger noen som kan styre den digitale delen av skuta.

Derfor oppretter de en ny stilling som skal få ansvaret for å hente nye leads og bygge omdømme i digitale kanaler.

David mot Goliat

Det frittstående finansrådgivningsselskapet Finansco tilbyr kunder en helhetlig tjeneste i forbindelse med investeringer og personlig økonomi. Dette inkluderer blant annet pensjonssparing, aktiv forvaltning og investeringsrådgivning.

Som en frittstående aktør skiller Finansco seg fra storbankene både på nøytralitet i valget av fond og andre plasseringer, men også i oppfølgingen av kundene.

Finanscos evne til å tenke helhetlig er viktig, ifølge Seidel og Kallevig Arnesen. De ser blant annet på hele din livssituasjon, som hvilke finansielle mål du har for framtiden, krav til avkastning, hva slags risikotoleranse du har og tar skattemessige hensyn.

– Jeg føler det er et vakuum i bransjen på nettopp dette. Digitaliseringen av bransjen er bra, men for vår del er det viktig at dette ikke går utover den gode, menneskelige dialogen vi har med våre kunder. Balansen her blir viktig. Derfor ønsker vi å ta den posisjonen nå, slik at vi kan gjøre våre tjenester tilgjengelige for hvermannsen, sier Seidel.

I deres nyopprettede stilling vil man bli ansvarlig for selskapets digitale tilstedeværelse og merkevarebygging. Finanscos konkurrenter er hovedsaklig storbankene, noe som betyr at du vil få en spennende utfordring.

– Vi er David og de er Goliat, sier Seidel.

Partner Christian Kallevig Arnesen og konsernsjef Espen Seidel (Foto: Peder Klingwall/VizPro AS)

Økonomisk hjelp

Å være gode på innhold, sosiale medier og SEO mener Seidel vil være en viktig del av å «ufarliggjøre» finansiell rådgivning.

– For mange nordmenn er det fremdeles veldig personlig å prate om økonomi. Vi ønsker å løsne opp i dette, og gjøre flere oppmerksomme på våre tjenester og at også vanlige folk kan ha nytte av økonomisk rådgivning. For mange vet for lite om hvordan de kan planlegge sin økonomiske situasjon frem mot pensjonsalder.

De påpeker at altfor mange har langsiktige penger på bankkonto, selv om man taper på dette på sikt. Ett eksempel viser E24 i sin spalte Holberg-grafen. At folk likevel plasserer langsiktige penger på bankkonto er nok en misoppfatning om hva som er høy risiko og ikke, noe de selv nylig også har skrevet et innlegg om.

– Vi ønsker å bryte denne barrieren og endre inntrykket om at det er farlig å få råd fra noen. Om det krever litt voksenopplæring for å få til dette så er vi mer enn klare for oppgaven, legger Kallevig Arnesen til.

– Vi ønsker å virkelig satse, og for å gjøre dette trenger Finansco en person som har selvtilliten til å bevise at han eller hun kan digital markedsføring.

Ha litt pondus

De ønsker en person som er selvgående og som evner å være synlig i en bedrift og bransje i utvikling. Det du får tilbake vil være muligheten til å skape din egen arbeidsplass, være med på å styre innholdet og å bygge merkevaren Finansco.

–  Selv om vi er en bedrift hvor alle hjelper alle, og hvor vi jobber hardt for at alle skal lykkes, så har vi ingen på huset som kan coache deg i dette. Her vil du på egenhånd få ansvaret for blant annet SEO og sosiale medier, men hvor man har støtte av både interne og eksterne ressurser der det er mulig og nødvendig. Derfor får du en unik mulighet til å skape din egen arbeidsplass, sier Seidel.

– Målet er til syvende og sist å få kunder inn døra, så vi er mer opptatt av dine personlige egenskaper enn karakterkortet ditt. Vi ønsker en person som er en aktiv bidragsyter – en som er sulten på å lykkes, legger Kallevig Arnesen til.

– I denne stillingen vil din funksjon være forløsende for våre vekstambisjoner. Du må ha tro på at det du gjør er fremtidsrettet og skaper suksess for hele sjappa. Det vil være mye å ta tak i, men vi har bygget et godt fundament allerede.

Finansco holder til på Skøyen i Oslo og har i dag 18 ansatte.