3 studenter om sin jobbfremtid

Hva studerer du, hva vil du bli, og hvilke bedrifter vil du vite mer om?

For en uke siden arrangerte Mercurius (studentforening for økonomistudenter) og de andre studentforeningene karrieredag på UiA i Kristiansand. Karrieredagutvalget sørget for rapportering til Talent Media, og her er tre studenter og to bedrifter om hva de vil bli, hvor de vil jobbe, og hva som trengs.

Les også: Karrieredagen over alle karrieredager

Isak Haugen (20), studerer økonomi og administrasjon

– Jeg vil jobbe med finans, fordi jeg synes det virker interessant, og jeg kunne spesielt tenkt meg å jobbe i en stor bedrift. Jeg har en familie hvor mange jobber innen finans. Derfor kunne jeg tenkt meg mer informasjon om PwC, Deloitte, DnB, EY, og andre revisjonsbedrifter.

 

VIL JOBBE HOS DE STORE: Isak Haugen (20). Foto: Ingrid Butveit

Yngve Grannes (22), studerer markedsføring og ledelse

– Jeg har tre ulike interessefelt: markedsføring, økonomi og teknologi. Kanskje jeg kan begynne som markedsfører og spesialisere meg innen teknologi etterhvert, fordi spesialisering åpner flere dører, og teknologikompetanse er relevant for mange bedrifter. Angående bedrifter, så kunne jeg tenkt meg en jobb i Sparebank 1, Accenture, PwC eller DnB. Jeg vil gjerne jobbe i bank, fordi de trenger både markedsførere, men også folk med økonomisk forståelse – noe jeg har, og de kan tilby god lønn.

– Spesialisering åpner flere dører, og teknologikompetanse er relevant for mange bedrifter.

Yngve Grannes

ENGASJERT MARKEDSFØRER: Yngve Grannes (22) var også frivillig under Karrieredagen. Foto: Ingrid Butveit

Andreas Berntsen (21), studerer samfunnsplanlegging

– Jeg vil gjerne bli samfunnsplanlegger, fordi jeg synes det er spennende å studere hvilken påvirkning bygninger og arealer har på samfunnet de er i. Jeg har også inntrykk av at det er gode jobbmuligheter her. En av de bedriftene jeg kunne tenkt meg å jobbe i, er Multiconsult, PwC eller i en kommune. Nå vil jeg bli bedre kjent med mulighetene jeg har ved å snakke med Trainee i Sør (samarbeid mellom næringslivet i Sør-Norge), NAV og PwC.

Les også: Dette gjør en CFO

 

VIL BLI SAMFUNNSPLANLEGGER: Andreas Berntsen (21). Foto: Ingrid Butveit

BDO og Sparebank 1

…våre utsendte rakk å ta en liten prat med bedriftene også.

Ulrik Kragh Tollefsen i BDO forteller hvem han speider etter på karrieredagen.

– I dag ser jeg etter studenter som ønsker å jobbe med revisjon, regnskap og som konsulenter. De bør spesielt være økonomistudenter, helst med en master. Vi skal ansette i januar, og det er ikke så lenge til, så det hjelper at studentene snakker, og gir oss et bilde av hvem de er. Og ja – jeg husker dem hvis jeg har snakket med dem.

Les også: BDO: –  Det handler om å ha mer enn riktige studier

 

SPEIDER: Ulrik Kragh Tollefsen i BDO. Foto: Ingrid Butveit

Kundeopplevelse er viktig

Finansrådgiver Kamilla Alonso Berg i Sparebank 1 forteller hvem de ser etter.

– Vi leter etter de som ønsker å jobbe som kunne tenkt seg å jobbe som finansrådgiver, kundekontakt, eller med utvikling av teknologi og analyser. Kandidater som er opptatt av kundeopplevelse er spesielt interessante, og vi ser etter de som har studert økonomi eller IT. Det hjelper alltid å vise til at man har pratet med bedriften på stand hvis man skal søke jobb hos oss.

 

Bør flere lese denne saken? Del den! 🙂