4 teknikker for å slappe av under et jobbintervju

Hovedmålet under et jobbintervju er å prestere, men av og til tar kropp eller tanker overhånd – noen ganger begge deler. Her er noen tips for å roe ned nervene slik at du får vist deg fra din beste side.

I en perfekt verden kommer du susende inn til et jobbintervju, helt rakrygget uten en eneste svetteperle.

Realiteten derimot kan være svette hender, stamming og mangel på fokus under intervjuet.
Vi kan ikke love at du svetter noe mindre, men kanskje noen av disse stegene gjør at du slapper mer av. 

Tygg tyggis:

Det har i over 80 år blitt forsket på om tyggis gjør mennesker mindre stresset. I en studie fra 2008 kom det frem at testpersonene som tygget tyggis samtidig som de multitasket hadde 16% lavere stressnivå enn dem som ikke gjorde det. 

Prøv å være diskré om du velger å tygge tyggis under selve intervjuet. Eventuelt kan du bli kvitt den like før. Frisk pust og senket stressnivå før et intervju er en vinn-vinn-situasjon. 

5×5-regelen:

I stressende situasjoner settes «katastrofehormonet» adrenalin i gang. Originalt var hovedoppgaven til adrenalin å få mennesket inn i flight-fight respons for å overleve rovdyr i naturen. 

Problemet er at i dag er det ikke så ofte du møter på en farlig bjørn, men heller en skummel sjef. 

Adrenalin gjør deg klar til å overleve en truende situasjon – om det så er å løpe langt eller slåss. Hva gjør dette med deg når du skal sitte rett opp og ned i et møterom? 

Jo, du puster raskere og starter å svette. Det er en helt naturlig reaksjon. Selv om det er vanlig, kan det bli hemmende om det tar overhånd. 

Om du kjenner at du blir stresset, bruk 5×5-regelen:

Pust inn i fem sekunder og pust ut i fem sekunder. Dette tvinger deg til å puste helt ned i magen. Det gjør at kroppen slapper av, og du får nok oksygen. 

Mediocre majority: 

De fleste som søker etter en ny medarbeider er ute etter et helt menneske. Ikke bare utdanningen eller erfaringene du allerede har. 

Det er kanskje bakgrunnen din som gjorde dem interessert, men det er personligheten og evnen din til å passe inn i arbeidsmiljøet som gjør at du blir plukket ut. 

For å roe deg ned må du se på intervjuerne dine som likemenn. Er de dyktige, vil de spille ball med deg slik at du slapper av, men det blir din oppgave å ikke la stresset ta overhånd. 

Et tips er å bli bevisst på termen «mediocre majority». 

Det handler om at vi alle er like fortapte og ordinære, men at noen er bedre til å skjule det. Det er selvfølgelig ikke nødvendigvis sant, men det handler om å bli bevisst på at du snakker med et helt vanlig menneske.

Ha svar på de klassiske spørsmålene: 

Spørsmål som «hva er dine mål», «hva er drømmejobben», «hvorfor vil du jobbe her?», «hvem er du i gruppen?», «hva er dine svake eller gode sider». 

Det handler egentlig ikke så mye om å ha det perfekte svaret, men heller om å reflektere over tidligere erfaringer. 

Kanskje har en side av deg selv du tidligere anså som en god side blitt til en dårlig side? 

Det kan du bruke under et intervju for å vise at du er en arbeidstaker som reflekterer over hvordan du utfører arbeidet ditt og hvordan du er som kollega. Om du møter på det klassiske, men slitte spørsmålet angående sterke og dårlige sider, burde du være forsiktig med å vri en dårlig side om til en god. Det kan fremstå som at du prøver å manipulere intervjuerne dine. 

Vitenskapelig kilde:
https://www.eurekalert.org/pub_releases/2008-08/epr-nrf082908.php