6 ting å tenke på når du søker jobb

Enkelte ting må innom topplokket før du begir deg ut på denne tidkrevende og utfordrende oppgaven.

Kommentar av Reidar Myrvang, daglig leder og eier av konsulentselskapet Lederrådgivning AS. Dette er en revidert versjon av Myrvangs kommentar på Enerwe som ble publisert i 2016.


1. Kartlegg egen kompetanse

Når du er jobbsøker er noe av det viktigste å kartlegge egen kompetanse. Hvilke arbeidsoppgaver har man ivaretatt og utført på det du selv mener er en god måte?

Dette handler mye om bevisstgjøring av deg selv, samt bygge opp under mestringsfølelsen som gjerne kan melde seg av og på underveis i jobbsøkerprosessen.

Du kan for eksempel skrive ned alle konkrete arbeidsoppgaver du har utført i de jobbene og studiene du har hatt til nå; hva kan du faktisk? Hva er du god til?

Prøv også å se det større bildet: hvem og hvilken bransje har bruk for deg?

2. Hvilken jobb vil du egentlig ha?

Mange tenker ofte for snevert og går etter konkrete arbeidsoppgaver, men man bør også tenke større; ønsker du å være en del av en stor eller liten bedrift? Hvilke fagmiljø vil du omgås i?

Er du en åpen, sosial og energisk person eller trives du best med rolige kolleger og lite skravling?

Mange bransjer tiltrekker seg forskjellige typer mennesker, og dette er lurt å tenke over når du prøver å finne din karrierevei. 

Tenk over – hva har du likt spesielt godt med studieprosjekter og andre jobber du har hatt? Hvilke arbeid har du utført som du har vært spesielt fornøyd med og trivdes med? Hvilke jobber ligner mest på dette? Med bakgrunn i dette kan du begynne å finne veien til riktig bransje.

Les også: Jeg er ferdigstudert og på jobbsøker’n… Men jeg får ikke jobb!

 

FINN DIN PLASS: For mange er det vanskelig å vite hvor man hører til og hva man skal bli, og det å finne riktig jobb er en viktig del av løsningen. Illustrasjonsbilde: Ryoji Iwata/Unsplash

3. La CV-en din gjenspeile deg

Når du er ferdig med å reflektere over arbeidsoppgavene du har utført, er tiden kommet for å utarbeide CV.

Alle har sine egne meninger om hvordan en CV bør se ut, men det viktigste er at du selv har eierskap til den, og at den gjenspeiler deg og det du har gjort.

Søker du på en stilling hvor du må jobbe med estetikk og grafikk for eksempel, så bør det gjenspeiles i CV-en din.

4. Ikke glem (for all del!) sosiale medier

Sosiale medier er viktigere enn noen gang i arbeidsmarkedet, både for arbeidsgiver og jobbsøker.

Når du har søkt på en jobb, kommer arbeidsgiver garantert til å søke etter dine profiler og se hvordan du fremstår.

Ikke bare bør du være obs på hvordan du opptrer på de forskjellige kanalene, men du kan og bør bruke dem til din fordel:

Hvis du søker på en ingeniørjobb, la gjerne fremmede (altså en potensiell arbeidsgiver) få tilgang til bilder hvor du er på jobb, eller gjør noe som får deg til å virke som en person de vil ha hos seg – kanskje du har gjort et byggeprosjekt på hytta og kan legge ut et bilde derfra?

Eller kanskje du har en interesse som viser at du er allsidig og kan takle utfordringer; hva med et bilde fra en fjelltur?

Ikke glem å oppdater LinkedIn-profilen din – mange arbeidsgivere bruker LinkedIn aktivt når de rekrutterer.

Mange har fått seg jobb gjennom dette mediet, og her bør du ha en oppdatert og relevant CV og kort tekst om deg selv. Her kan du også legge til mer enn det du får plass til i en CV og et søknadsbrev.

 

SELVPRESENTASJON: Vær klar over hvordan du fremstår på sosiale medier, hvor mye info som ligger ute og hvem som har tilgang. Til orientering: Disse bildene er ment en illustrasjon, ikke et eksempel å følge. Foto: Synnøve S. Fallmyr

5. Nettverket

Nettverksarbeid er kanskje den ”enkleste” måten å komme i jobbposisjon. Her konkurrerer du ikke åpent med alle andre, men får et fortrinn i form av sine relasjoner som går gode for deg.

Fra Danmark kjenner vi til 5/15/80 regelen, den innebærer at 5 % av alle stillinger annonseres i media eller på nettet eller i kombinasjon.

15 % diskret gjennom såkalte ”headhuntere” og rekrutteringsfirmaer. 80 % via direktører, ulike ledere, styreledere og medarbeidere med mer kommer aldri ut på det åpne markedet.

Er det noen grunn til at disse forholdene skal være annerledes i Norge?

Å bygge nettverk kan ta flere år, spesielt hvis du ikke er fra samme plass som du søker jobb. Vær tålmodig.

 

BEKJENTE: Venner, familie, bekjente, kolleger, venners venner – alle er en del av ditt nettverk, og én av dem kan være din redning. Foto: Synnøve S. Fallmyr

6. Hvordan snakker du om deg selv?

For de fleste av oss er det vanskelig å skille seg ut, og det er vanskelig å formidle egne kvaliteter.

Det å fokusere på egne styrker og vise til hvilke resultater du har fra tidligere kan være avgjørende for å lande ønsket jobb. Ferdigheter fra tidligere jobber som kan overføres til ny jobb er av avgjørende betydning.

Og du vil bli overrasket – det er nesten alltid noe relevant med den forrige jobben du hadde som kan overføres til den nye.

I tillegg er det viktig å tenke nøye gjennom hvordan du ordlegger deg.

Hvis du for eksempel er servitør, men har utdannet deg til noe annet, og ønsker å få jobb innenfor denne bransjen, er det mye fra serivtøryrket som kan overføres til det du søker på:

Som servitør må man jobbe i hurtig tempo, være vennlig, tåle en støyt, være serviceinnstilt og effektiv, tåle høyt press, være nøyaktig og profesjonell, ja – det er mye som er relevant i de fleste andre yrker.

Få med dette i stedet for å skrive at du «bare» har jobbet som servitør.

ARTIKKELFORFATTER: Reidar Myrvang. Foto: Lederrådgivning AS

Reidar Myrvang driver sitt eget selskap Lederrådgivning AS.

Kjenner du noen som bør lese dette? Del i vei.