– Begynn karrieren din i en liten bedrift

…eller på et mindre sted. Det er mange muligheter utenfor hovedstaden.

Tirsdag 18. september var det bedriftsdag i Karriereuka på UiO. Her hadde arbeidsgivere stands for å møte og bli bedre kjent med studentene.

Én av de som stod i universitetets hovedinngang denne dagen, var Britt Blichfeldt fra Molde Næringsforum. Trainee i Molderegionen (TiM), er et samarbeidsprosjekt på tvers av mange bedrifter, i regi av næringsforumet, og søker studenter i praktikantstillinger til nordvestlandet.

– Hvem er det Molderegionen trenger?

– Alle! Vi rekrutterer til de aller fleste bransjer, og står her i dag for å tiltrekke oss studenter til praktikantprogrammer hos en av våre samarbeidsbedrifter i TiM, svarer Blichfeldt.

 

NORDVESTLANDET: Et godt sted for å få seg jobb, skal vi tro TiM. Foto: Skjermbilde/Google Maps

Mer ansvar i mindre bedrift

I ti år har de vært spesielt på utkikk etter ingeniører, men dette er andre gangen de har åpnet for alle typer bransjer.

– IT-folk er spesielt ettertraktet, konstaterer hun.

– Hvorfor skal man jobbe i Molde, da?

– Fordi vi hjelper deg med å få jobb, det er nemlig et stort behov. I tillegg er det ikke nødvendigvis best å begynne karrièren sin i et stort firma. I de mindre får man gjerne flere arbeidsoppgaver, større ansvar, og blir raskere involvert i ting. I tillegg kan man få større eierskapsfølelse til det man gjør hvis bedriften er liten, forklarer hun.

– IT-folk er spesielt ettertraktet.
Britt Blichfeldt, Molde næringsforum

Det kan altså være vel så lærerikt, om ikke mer, å begynne i det små.

– I tillegg har de fleste praktikanter fått jobb etterpå.

Hun lokker også med vakker natur og tilnærmet null pendling hvis man bor i Molde.

– Jeg har fjellet bak meg, havet foran meg, og jobb er ti minutter unna. Det er ganske deilig, avslutter Blichfeldt.

– Et godt råd

GÅ UTENFOR BYGRENSENE: Rønnaug Tveit er leder for Sammen Råd & Karriere i Studentsamskipnaden på Vestlandet, og anbefaler studenter å søke jobb på mindre steder eller i mindre bedrifter. Foto: Sammen

Rønnaug Tveit er daglig leder for karriereveiledningsavdelingen i Sammen Råd & Karriere i Studentsamskipnaden på Vestlandet,  og er helt enig med det Blichfeldt sier.

– Jeg er enig i at man bør søke seg til mindre bedrifter eller til mindre steder. Mange nyutdannede har en tendens til å flokke seg i de store byene, og det er jo forståelig at man vil være der man har studert eller har venner og familie. Men hvis man ikke får napp der, bør man utvide radiusen. Det er gjerne færre søkere på de mindre plassene, og dermed har man større sjanser for å få jobben, sier hun.

– Det er gjerne færre søkere på de mindre plassene, og dermed har man større sjanser for å få jobben.
Rønnaug Tveit, daglig leder for Sammen Råd & Karriere

– Man bør også søke seg til mindre bedrifter – her er sjansen større for å få flere arbeidsoppgaver, mer ansvar, og mer arbeidserfaring. Hvis man for eksempel får jobb i en økonomiavdeling med mange ansatte, får man kanskje ikke så ansvarsfulle oppgaver som nyansatt. Men hvis man er i en liten bedrift, må man ofte ta på seg mer ansvar tidlig, avslutter hun.

Mange jobber i nord

Det er ikke bare nordvestlandet som trenger folk, det samme gjør Nordland – nærmere bestemt Sortland kommune.

Lisbeth M. Pedersen er HR-rådgiver i kommunen, og står også på stand denne dagen for å spre det glade budskap om en jobb i nord.

– Hva gjør Sortland kommune på Universitetet i Oslo?

JOBBE I NORD? Det er mange fordeler med å jobbe på mindre steder – som for eksempel Sortland. Foto: Skjermbilde/Google Maps

– Jo, du, vi har vært litt overalt, vi. Også tenkte vi at dette kan være en bra plass for rekruttering av nye innbyggere, sier hun.

Kommunen trenger nemlig flere ansatte, spesielt sykepleiere og lærere. Hvert år utlyser kommunen 20 lærerstillinger – det er 1,7 stillinger i måneden, det! 

– Det er jo en slåsskamp for å få tak i disse. Men vi trenger ingeniører også, påpeker hun.

Sortland er en relativt stor kystkommune med omtrent 10.400 innbyggere, rett ved øygruppa Lofoten.

– Hvorfor skal man jobbe i Sortland kommune, da?

– Jo, vi har for det første en helt fantastisk natur her oppe, i tillegg til et nytt kulturhus og mange flotte kulturtilbud. Det er en veldig fin plass å flytte til for de som skal ha familie, og vi er en god oppvekstkommune, sier Pedersen.

– Det er jo en slåsskamp for å få tak i sykepleiere og lærere. Men vi trenger ingeniører også.
Lisbeth M. Pedersen, HR-rådgiver i Sortland kommune

HEIA NORD: Lisbeth Pedersen er HR-rådgiver i Sortland kommune, og vil enten lokke studenter hjem igjen, eller friste noen sørfra med et arktisk eventyr. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr