Rikke (27) ble frisør selv om legen sa nei

Norske Rikke Gajda (27) styler håret til Kim Kardashian, Jennifer Lopez og Kylie Jenner – for å nevne noen.

Saken ble først omtalt i Svelvikposten.

SELVESTE KARDASHIAN: Hun forteller til Svelvikposten at hun er hjemme hos Kardashian-familien flere ganger i uken. Bildet er hentet fra Gajdas Facebook-profil.

Hun kommer fra Tangen i Svelvik, bor og jobber nå i Los Angeles og er ansvarlig for at noen av nåtidens mest berømte kjendiser ser bra ut på håret.

Rikke Gajda startet frisørkarrieren på frisørsalongen Salong Hage i Drammen som 13-åring, og fikk jobbe der etter skolen noen dager i uka. Her ble hun etterhvert ferdig utlært, men etter mye søking fant hun fram til frisørskolen Paul Mitchell like ved Hollywood, bestemte seg, og gikk på skole der i ett år.

Lysten var kanskje ekstra sterk fordi hun som seksåring fikk beskjed om at hun ikke kunne bli frisør. 

– Jeg var liten, rundt seks år, da legen min i Svelvik spurte om hva jeg ville bli når jeg ble stor. Svaret var klart; frisør! Men jeg slet med eksem på hendene og ble fortalt at jeg derfor ikke burde bli frisør. Jeg ble fryktelig fornærmet og husker det som om det skulle vært i går. Jeg valgte likevel å følge drømmen, forteller Rikke til Svelviksposten.

– Jeg slet med eksem på hendene og ble fortalt at jeg derfor ikke burde bli frisør.
Rikke Gajda (27) til Svelvikposten

Fikk jobb hos kjendisstylist

Etter frisørskolen dro hun så hjem og jobbet videre på frisørsalongen i Drammen, men savnet USA, dro tilbake, og fikk seg jobb i et hårstudio i Las Vegas. Det førte så til en jobb hos kjendisstylist Chris Appelton etter en vellykket selfie-søknadsvideo, og da tok det hele av. Siden har hun jobbet med de største kjendisene som finnes i dag. Men hun har ikke hatt mulighet til å dra hjem på tre år, og det kjennes godt.

– Jeg har masse hjemlengsel. Jeg har jobbet hardt og lenge for denne jobben og jobber fortsatt hardt. Det er lange dager og mange søvnløse netter, men det er absolutt verdt det, sier hun til Svelviksposten.

KJENDISSTYLIST: Rikke Gajda (27) fra Svelvik har drømmejobben. Foto: privat, fra Gajdas Facebook-profil