Ble headhunted til First House

Ingeborg Bjørnevik (24) rakk ikke å bli ferdig med mastergraden før hun ble tilbudt jobb som rådgiver i kommunikasjons- og rådgivningsselskapet.

– Jeg hadde nok ikke fått de samme mulighetene hvis jeg ikke hadde engasjert meg politisk, sier hun.

Den målbevisste unge kvinnen er opprinnelig fra Trondheim, og gikk Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen i fire år før hun fikk tilbud om jobb og flyttet til Oslo.

– Her skal jeg være i ett år før jeg så må tilbake til Bergen for å skrive mastergraden og fullføre mitt siste studieår. Men jeg får permisjon fra First House, så jeg skal tilbake til dem igjen etterpå, sier hun.

Takket nei til internship

Hun så ikke den komme – jobbtilbudet i det mye omtalte selskapet som ble grunnlagt i 2010.

– Jeg hadde egentlig fått internship i Gambit (Gambit Hill+Knowlton, konsulentbyrå innen kommunikasjon), men da jeg fikk tilbud om denne jobben, kunne jeg ikke takke nei.

Først ble hun spurt om hun ikke kunne ta en kopp kaffe, deretter ble det et nytt intervjumøte som varte i 17 minutter før hun ble tilbudt jobben.

Hvordan gikk det til?

Politikken ga henne nettverk

Samfunnsspørsmål har alltid engasjert henne, og hun har vært politisk aktiv i FpU siden hun var 15 år, og som 18-åring var hun formann i Trondheim FpU. Engasjementet for politikk blusset virkelig opp på videregående under stortingsvalget i 2009.

Men mulighetene har ikke ramlet i fanget. Hun har oppsøkt og tatt dem.

– Man må tørre å gå utenfor komfortsonen, og utfordre seg selv. Hun trekker frem et eksempel:

– Da jeg skulle i min første paneldebatt som 17-åring turte jeg nesten ikke å gå ut av bilen da mamma kjørte meg til lokalet. Et par timer senere var jeg derimot en morsom erfaring rikere, og bare det lærte meg at jeg må prøve nye ting utenfor komfortsonen hvis jeg skal bli flinkere i det jeg holder på med.

Etter å ha vært engasjert i politikken i Trondheim i flere år, dro hun til Bergen for å studere på handelshøyskolen, hvor hun engasjerte seg i studentforeningen.

«Man må tørre å gå utenfor komfortsonen, og utfordre seg selv.»

Ingeborg Bjørnevik (24), rådgiver i First House

HELT NORMAL: Det meste av tiden går til jobb. Ellers fordeler hun den godt på familie, venner og trening, og drar så ofte hun kan hjem til Trondheim. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

Jobbtilbud etter 17 minutter

Så kom #metoo på banen, og våren 2018 gikk fylkesstyret i Hordaland FpU, med økonomiansvarlige Bjørnevik i spissen, ut i media og kritiserte partiledelsens behandling av sextrakkaseringssaker.

Det gjorde at Bjørnevik ble lagt merke til, og da ringte en tidligere bekjent fra FrP Trønderlag som ville ta en kopp kaffe med henne. Denne kaffekoppen ledet an til et jobbintervju, hvor de etter 17 minutter tilbød henne jobben.

– Hvis han ikke hadde visst hvem jeg var, hadde jeg nok ikke blitt tilbudt stillingen på samme måte, sier hun.

Marked og finans i blodet

Bjørnvik har nok alltid hatt litt næringsliv, marked og finans i blodet. Hun ble født inn i familiebedriften og rederiet BOA Offshore, stiftet av far og sønn Arthur og Ole Torberg Bjørnevik i 1979, som i 2015 hadde over 700 ansatte.

– Jeg hadde alltid sommerjobb i rederiet, det var jo nesten som å komme på slektstreff hver gang jeg dro hjem for å jobbe, sier hun og ler.

Der fikk hun en forståelse for økonomi og næringsliv. Som den minste i en søskenflokk på fire – hvor de tre eldre søsknene er rundt 20 år eldre, ble hun tidlig selvstendig siden hun ikke hadde noen andre søsken på sin egen alder.

Alle til nyhetsskjermen

Arbeidsdagen består av å bistå kunder i å forstå i de politiske prosessene både nasjonalt og lokalt.

– Jeg lærer veldig mye om hvordan politikk fungerer i praksis i denne jobben. Jeg bruker for eksempel mye tid på å skrive for eksempel kronikker og notater. Ellers er jeg ute og møter kundene jeg jobber med, og utarbeider strategier med forskjellige kundeteam. Jeg får møte mange forskjellige mennesker i løpet av en arbeidsdag, sier hun.

Når Talent Media snakker med Bjørnevik, har hun vært ansatt i First House i omtrent to uker. De har vært hektiske, og hun hadde kundemøte allerede den tredje dagen.

– Men også veldig morsomt! Jeg liker jo når det er hektisk. Det er helt supert for meg å jobbe på et sted som verdsetter samfunnsengasjement så høyt. Når det er noe stort som skjer i nyhetsbildet, går alle frem til den store tv-skjermen i resepsjonen for å få det med seg. Dét liker jeg.

Ingeborgs råd: 

  • Engasjer deg i noe du liker og synes er morsomt som samtidig gir deg nettverk.
  • Gå utenfor komfortsonen og gjør noe du syns er utfordrende. Etterhvert er det ikke så utfordrende lenger.
  • Prioriter tiden din og bruk den på det som gir deg noe.
  • Søk! Du får ikke jobb hvis du ikke søker på den.
  • Ikke vær redd for å selge deg selv og trekke fram dine gode egenskaper.

Les også: 

Synes du flere bør lese saken? Del den! 👇