Christine (28) og resten av Blueye Robotics er i gang med produksjonen

Nå skal undervannsdronen masseproduseres.

Undervannsdronen Blueye Pioneer ble lansert i 2015, men det har tatt lengre tid enn beregnet.

– Det har tatt atskillig lengre tid å komme ut på markedet enn ventet, sier administrerende direktør Erik Dyrkoren til Teknisk Ukeblad (TU).

Nå er klarsignalet til masseproduksjon gitt.

Les også: Løvekvinnen

Bedre overvåkning av miljøet under vann med drone

Det fins allerede undervannsdroner, men de er store, og ikke tilgjengelig for alle. Det ville Christine Spiten (28) fra Asker gjøre noe med.

Da hun skulle skrive masteroppgave som NTNU-student innen industriell økonomi og teknologiledelse, falt oppgavevalget på behovet for undervannsdroner, med et spesielt fokus på dronenes potensial innen miljøovervåkning. Dermed startet ideen som i dag har resultert i Blueye Robotics – et Trondheim-firma med 25 ansatte og folk som Okea-sjef Erik Haugane og Kværner-topp Leif Arne Langøy på laget, skriver E24.

Christine gleder seg

– Det er en fantastisk følelse å ha kommet dit at vi er klare for produksjon, etter å ha brukt lang tid på utvikling og testing. Vi har tatt avgjørelser underveis som har ført til forsinkelser, men det har innebært grundigere testing og også gjennomføring av et testprogram sammen med pilotkunder fra ulike markeder. Nå står vi igjen med en undervannsdrone vi vet vil gi en god brukeropplevelse. Jeg gleder meg til å se reaksjonene når vi har levert! Skriver Christine (for tiden i Australia) i en e-post til Talent Media.

Spiten er medgrunnlegger av Blueye Robotics. Med på grunnleggerlaget er Erik Dyrkoren (administrerende direktør) og NTNU-professor Martin Ludvigsen.

Blueye springer ut fra det maritime forskningsmiljøet og Senter for Autonome Marine Operasjoner og Systemer (AMOS) ved NTNU, og holder fortsatt til i Trondheim. Undervannsdronen kan blant annet brukes til forskning og miljøovervåking, kontroll av havner, og i fiskeoppdrett og akvakultur.

Se Blueye Robotics egen film om Christine og deres undervannsdrone Blueye Pioneer.

Synes du flere bør lese denne saken? Del den! 🙂