– Da jeg var yngre, var ikke planen å jobbe med pensjon!

Forklar meg jobben din: Siri (24) angrer ikke et sekund på at hun takket ja til jobben.

Av Stine Sørensen


1. Hvem er du?

– Jeg heter Siri Berg Hellum og er 24 år.  Jeg jobber med pensjon i Gjensidige, som fagkonsulent i kundeservice. Her jobber jeg mest mot små og mellomstore bedrifter.

2. Hva gjør en fagkonsulent som jobber med pensjon?

– Jeg jobber  mest med innskuddspensjon og svarer på mange eposter. Dette er hovedsakelig om hjelp til endringer av pensjonsavtalen eller rene pensjonsspørsmål. I tillegg svarer jeg på telefon og chat et par dager i uken.

Dersom du jobber i et privat selskap, er bedriften lovpålagt å spare pensjon til deg dersom du oppfyller visse kriterier. Arbeidsgiver må derfor spare en prosentandel av din lønn hver måned, så lenge du jobber. Det er innskuddspensjon.

3. Hvilken utdanning har du, og er den relevant for jobben?

– Jeg har en bachelor i økonomi og administrasjon fra på Høgskolen i Innlandet, avdeling Lillehammer. Bacheloren hjelper absolutt på forståelsen av tall og systemer. Hverken økonomi eller administrasjon er nødvendig for den stillingen jeg har, men det er en fordel å ha en bachelor som peker i den retningen.

«Dersom du jobber i et privat selskap, er bedriften lovpålagt å spare pensjon til deg dersom du oppfyller visse kriterier.»

Siri Berg Hellum

4. Hva kreves av ferdigheter eller egenskaper for å få og trives i denne jobben?

– Du må kunne skifte mellom forskjellige oppgaver og ha evnen til å ta til deg informasjon. Om du er flink til å snakke for deg er det et absolutt pluss, siden vi svarer på telefon et par ganger i uken.

Pensjon er styrt av et lovverk, noe som gjør at man må lære seg en del lover og regler rundt pensjon. Her er det absolutt en fordel å være nysgjerrig og stille spørsmål. For å trives er det også viktig å gi av seg selv for å skape et best mulig jobbmiljø.

 

UTFORDRENDE: Det er mye lovverk knyttet til pensjon, og alt det måtte Siri sette seg inn i. Det gjorde hun ved å være nysgjerrig og stille spørsmål. Foto: Privat

5. Hva er det “verste” og det beste med jobben?

– Det beste med jobben er læringskurven og muligheten til å utvikle seg. Siden vi er en relativt liten organisasjon, er organisasjonsstrukturen ganske flat. Alle er med på å hjelpe hverandre, og det er lite av «spisse albuer»-kulturen.

Samtidig er vi en del av et større konsern, noe som gir bedre mulighet til å flytte og utvikle seg på tvers av konsernet. Hyggelige kolleger og et fantastisk miljø bidrar til at arbeidsdagene går fort og at man koser seg på jobb.

Det «verste» med jobben er når kundene blir frustrerte eller uenige i svaret de får og blir usaklige. Heldigvis skjer dette veldig sjeldent, og de aller fleste er hyggelige.

6. Hvorfor ville du jobbe med dette?

– Da jeg var yngre, var ikke planen å jobbe med pensjon! Men da anledningen bød seg grep jeg sjansen, og jeg har ikke angret et sekund. Jeg har lært mye som ikke bare hjelper meg med jobben, men også som privatperson.

7. Hvordan fikk du denne jobben?

– Jeg hadde sommerjobb hos Gjensidige da jeg var yngre, og da jobbet jeg med returpost. Etter hvert som jeg lærte meg systemene, så fikk jeg også mer ansvar. Da jeg fullførte bacheloren utlyste de flere stillinger, som jeg søkte på.

«Jeg hadde sommerjobb hos Gjensidige da jeg var yngre.»

Siri Berg Hellum

8. Er det noe mer du vil tilføye?

– Når folk hører ordet pensjon, er det veldig mange som automatisk tenker at pensjonsalderen er så langt unna, og at det er såpass komplisert at man ikke gidder å sette seg inn i det. Men pensjon kan være gøy, og det er absolutt en fordel å sette seg inn i det så tidlig som mulig.

Til slutt: har du noen råd til studenter og kommende jobbsøkere?

– Tør å gi av deg selv! Ikke glem at arbeidsgivere også søker noen som vil passe inn i deres jobbmiljøer. Ikke vær redd for prøve og feile. Det sies at «den som ikke feiler, den gjør ingenting».


I artikkelserien Forklar meg jobben din tar Talent Media for seg stillingstitler som ikke Hvermansen nødvendigvis vet hva betyr eller innebærer. Meningen er å gjøre studenter og arbeidssøkere bedre rustet til å forstå hva de søker på, og kanskje gjøre det enklere å velge studier og jobb. 

Har du, eller kjenner du noen som har en stillingstittel vi bør skrive om?

Tips oss:

Bør flere lese dette? Del saken! 🙂