VIT HVA SOM ER LOV: Les deg opp på hva arbeidsgiver kan og ikke kan spørre deg om, så stiller du bedre forberedt. Illustrasjonsbilde: Rawpixel/Unsplash

Dette kan de ikke spørre deg om på jobbintervjuet

Hva regnes egentlig som diskriminering?

Jobbintervjuet er skummelt nok i seg selv, men for noen blir det spesielt ubehagelig når de blir utsatt for diskriminering.

– Uansett om man skal ansette midlertidig eller fast, gjelder de samme lovene, opplyser ungdomsrådgiver i LO, Bjarne Lagesen.

Alt dette kommer under kapittel 13 i Arbeidsmiljøloven, Vern om diskriminering. 

Du kan lese hele loven (og resten av lovene på lovdata.no) her.

ARBEIDSMILJØLOVEN: På Lovdata.no finner du arbeidsmiljøloven, og dens kapittel 13 hander om diskriminering. Foto: Skjermbilde fra Lovdata.no

På jobbintervjuet har ikke de lov til å spørre deg om:

  • politisk syn
  • medlemskap i arbeidstakerorganisasjon
  • alder
  • kjønn
  • graviditet og evt. permisjon
  • omsorgsoppgaver
  • etnisitet
  • religion, livssyn
  • funksjonsnedsettelse
  • seksuell orientering, kjønnsidentitet/uttrykk

– Ingen av disse temaene har de lov til å spørre om i en ansettelsesprosess, sier Lagesen.

Dette gjelder uansett om de skal ansettes midlertidig eller fast, om det er en stillingsannonse eller ansettelsesprosess, omplassering eller forfremmelse, opplæring, om det handler om lønn- og arbeidsvillkår, eller oppsigelse.

Dersom de gjør det, kan du melde inn brudd på Arbeidsmiljøloven til Arbeidstilsynet.


Ble spurt om sivilstatus og fremtidsplaner

LÆRERIKT JOBBINTERVJU: Tonje Hellevig var på jobbintervju for noen år siden, og lærte en god del av det. Hun fikk fast jobb som kommunikasjonsrådgiver i et annet selskap. Foto: Privat

Noen som har fått erfare dette, er Tonje Hellevig (29) da hun var på jobbintervju i Oslo. Vikariatet hun var i var i ferd med å gå ut, og hun var på utkikk etter fast jobb.

Hun søkte på en jobb, kom på intervju, og møtte to herrer på andre siden av bordet.

– Han ene spurte meg om sivilstatus, og jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg svarte «unnskyld, men dette er ikke relevant for stillingen», men jeg ble tatt på senga, og svarte jo at jeg hadde samboer. Han virket så sikker i sin sak, som om disse spørsmålene var helt ok å stille, så derfor reagerte jeg ikke med én gang, forteller hun.

– Etter samboerspørsmålet spurte han videre om hvilke fremtidsplaner jeg hadde – altså om jeg hadde tenkt å bli gravid eller ikke. Han sa at han trengte noen som var der kontinuerlig, og da svarte jeg at jeg liker å jobbe, sier hun.

Den andre herren som også var tilstede under jobbintervjuet reagerte tydelig på spørsmålene som ble stilt.

«Han virket så sikker i sin sak, som om disse spørsmålene var helt ok å stille.»

Tonje Hellevig

– Det satte jeg pris på, men jeg skulle ønske at jeg kunne sagt i fra at disse spørsmålene ikke skal stilles. Når sant skal sies, så var det ikke kun intervjuet som gjorde at jeg ikke ønsket denne jobben, det var andre ting som også spilte inn. Men dette var definitivt en faktor, sier hun.


Denne artikkelen ble først publisert 28. august 2018.

Bør flere få med seg dette? Del saken! 👇