Dette tror BI-studentene er viktig når bedrifter skal ansette nyutdannede

Vi tok tempen på BIs karrieredag.

Av Stine Sørensen og Synnøve Sundby Fallmyr


Handelshøyskolen BIs karrieredager varer i tre dager, arrangeres én gang i året, og målet er å skape en tettere relasjon mellom studenter og deres fremtidige arbeidsplasser, altså næringslivet.

Studentene står selv bak arrangementet i samarbeid med næringslivet, og dagene promoteres som en av Nordens største rekrutteringsarenaer.

Denne dagen stod mer enn åtti bedrifter under glasstaket i forsøk på å gjøre seg attraktive for neste generasjon arbeidstakere.

Skolens misjon frem til 2025 er å ««[..] strebe etter topp akademisk kvalitet og for å forme attraktive karrierer og bedrifter. […]»

Så – koblingen mellom studenter og næringslivet, eller arbeidslivet om du vil, er med andre ord viktig.

Men hva er det egentlig bedriftene vil ha, og har studentene forstått det?

Vi huket tak i et knippe av dem for å høre hva de hadde å si.

Kine Kleppe (24): Nytenkende og lærevillig

– Jeg tror bedriftene ser etter de med evnen til å tenke nytt. Jeg tror man skal være åpen for nye utfordringer og villig til å lære, sier Kine Kleppe (24) fra Drøbak.

Hun har nettopp startet på en master i ledelse og organisasjonspsykologi, og i sekken har hun allerede en bachelor fra USA i økonomi.

– Hva vil du jobbe med etter studiene?

– Jeg vill jobbe som konsulent, eller noe innenfor rådgivning og ledelse. Noe som omhandler mennesker og struktur, forteller Kine.

MASTERSTUDENT: Kine er en av mange som tar master ved BI. Det kan bety mye når hun skal ut i arbeidslivet. Foto: Stine Sørensen

Einar Mæle (22): Arbeidskapasitet, holdninger og motivasjon

– Jeg tar master for å skille meg ut. Jeg har en bachelor fra før i markedsføringsledelse fra BI Bergen, og med master vil jeg stille sterkere i arbeidslivet, forteller Einar Mæle (22) fra Stavanger.

Denne høsten begynner han på en master i entreprenørskap og innovasjon, og målet er å kunne jobbe med rådgivning etter studiene.

– Hva tror du arbeidsgivere ser etter i nyutdannede som skal ut i jobb?

– God arbeidskapasitet og gode holdninger. Man må vise at man er motivert og kan være en lagspiller med andre, mener Einar.

RÅDGIVERSPIRE: Einar vil jobbe med rådgivning etter studiene, helst med oppstartsbedrifter. Foto: Stine Sørensen

Amina Agovic (25): Motivasjon, engasjement, karakterer og erfaring

Amina Agovic er også fra Stavanger, og enig med Einar.

– Man må selvfølgelig vise at man er motivert og engasjement, sier Amina Agovic (25).

Hun har aktivt utnyttet karrieredagene og spurt bedriftene om nettopp det vi har gjort – hva er det de egentlige ser etter når de skal ansette?

– Det har jeg spurt mye om. Mitt innrykk er at de ser på om du kan sjonglere flere baller i luften samtidig, at du har hatt en fritid ved siden av studiene. En kombinasjon av karakterer og erfaring er viktig. Karakterer kan få deg inn på et intervju, mens alt det andre kan sørge for om du får jobben eller ikke, forteller hun.

ENDRET STUDIE: Amina begynte først på jus før hun skjønte at økonomi var riktig vei for henne å gå. Foto: Stine Sørensen

Filip Mihajlovski (24): Problemløsning, stresshåndtering og tilpasningsdyktighet

BI er en av Norges største utdanningsinstitusjoner, og derfor en attraktiv plass å studere.

Det synes iallfall master-student Filip Mihajlovski (24). Han har tatt hele turen fra Nord-Makedonia for å fullføre sin master i finans ved BI.

– Jeg er interessert i dagens finansmarked. Det er både spennende og fascinerende, og utvikles hele tiden. Jeg er veldig glad for muligheten til å studere på BI. Professorene her har mye relevant kunnskap og er gode til å formidle, sier Filip.

Han har flere tanker om hva han tror arbeidsgiverens ser etter i nyutdannede som skal ut i jobb.

– Gode problemløsere og de som klarer å tenke kritisk. Jeg tror også at de ser etter de som håndterer stress på en god måte og som er tilpasningsdyktige.

INTERNASJONAL STUDENT: Filip er storfornøyd med karrieredagene på BI. «I love it», sier han. Foto: Stine Sørensen

Handelshøyskolen BI

  • BI er Europas nest største handelshøyskole med over 20 000 studenter, er organisert som en stiftelse og er akkreditert som vitenskapelig høyskole.
  • I tillegg til Nydalen, har BI studiesteder i Bergen, Trondheim og Stavanger.
  • BI Oslos karrieredager ble arrangert fra 3.-5. september 2019.
BIS KARRIEREDAGER: Ble arrangert 3.-5. september i år, og er en viktig rekrutteringsarena for bedrifter. Studentene får oversikt over mulighetene og blir kjent med hver enkelt bedrift. Foto: Synnøve S. Fallmyr

Accenture: Relevant bakgrunn, engasjement og forståelse

– Karrieredagene fungerer som en informasjonskanal spør du oss, hvor studenter kan få oversikt over selskaper, sier konsulentene Ole Jakob Ramsøy og Steinar Lindtvedt i Accenture.

– Vi vil si at det er femti-femti når det gjelder studentene i dag; den ene halvparten er veldig på, den andre vet ikke helt hva de kan bruke en slik dag til.

– Hva ser dere etter i de nyutdannede? 

– At de har relevant bakgrunn, engasjement og en genuin interesse for faget og bedriften, og ha en forståelse for hva det vil si å være konsulent.

– Hvordan skal de få den forståelsen? 

– Det er ikke så vanskelig – søk litt rundt og spør folk, så kan du finne mye informasjon om hva en konsulent i Accenture gjør, svarer han.

Dessuten er det viktig at du kommer forberedt til jobbintervjuet og har gode prestasjoner fra skolen.

– Øv deg på caser, les deg opp på selskapet og bransjen, og kom med relevante spørsmål om stillingen. Personlighet, interesse, engasjement og alt det betyr mye, men karakterer er også viktige, avslutter konsulentene.

SIVILØKONOMER FRA BI: Ole Jakob Ramsøy og Steinar Lindtvedt i Accenture. Foto: Synnøve S. Fallmyr

Sopra Steria: Interesse og forståelse for selskapet og sin egen rolle hos dem

Det er flere denne dagen som selv har gått på BI, blant andre siviløkonomen Minh Nguyen som representerer IT-selskapet Sopra Steria.

De ferske studentene får et generelt overblikk, mens fjerde- og femteårsstudentene er mer målrettede, synes han.

– De spør spesielt om søknadsprosessen, sier han.

– Hva er det viktigste de bør fokusere på nå? 

– Forståelsen for hva en konsulent gjør. Kunden bestemmer mye av hva jobben går ut på, derfor finnes ikke ett entydig svar, siden det varierer fra bedrift til bedrift, fra kunde til kunde.

Så var det interessen og engasjementet – som er viktig også hos Sopra Steria.

– Vi ønsker oss de som viser interesse for det vi driver med. Det kombinert med forståelse for bransjen, forståelse for deres rolle hos oss – hva de kan bidra med, er veldig viktig, sier han.

Karakterene er viktige, men det er også arbeidserfaring – spesielt hvis den er relevant.

KONSULENT I SOPRA STERIA: Minh Nguyen er manager i business consulting. Foto: Synnøve S. Fallmyr

Skanska: Stor konkurranse – få en fot innenfor og skill deg ut

– Det er stor konkurranse og krevende for nyutdannede å få en fot inn i bransjen, derfor er sommerjobb og internships viktig, sier koserndirektør for spesialistselskaper Kristian Brende.

Det er første gang entreprenørkonsernet Skanska Norge har stand på BI. De, på lik linje med mange andre selskaper, trenger tverrfaglig kompetanse og må rekruttere fra et bredere felt enn kun ingeniører (i hvert fall i Skanskas tilfelle).

– Vi trenger økonomer, samfunnsvitere og jurister blant annet. Selv er jeg utdannet siviløkonom! Så nå jobber vi med å utvide forståelsen blant studenter for hva vi kan tilby, sier han.

Selv fikk han jobb i Skanska via åpen søknad.

– Ja, vil det hjelpe å snakke med deg her i dag og derpå sende en åpen søknad? 

–  Ja, det kan godt hende! Det som er viktig for nyutdannede, er at de må skille seg ut på et vis. Det vi ser etter, i tillegg til gode karakterer, er engasjement og interesse for Skanska.

KONSERNDIREKTØR FOR SPESIALISTSELSKAPER I SKANSKA: Kristian Brende. Foto: Synnøve S. Fallmyr

Statkraft-intern: Tror forståelse er viktig

Vi beveger oss bort fra siviløkonomene og IT, og over til menneskelige ressurser.

Ingvild Falck-Ytter (24) studerer master i organisasjonspsykologi og ledelse og har nå et internship hos HR-avdelingen i Statkraft. Hun er på sitt siste studieår og er bedriftsrepresentant i dag.

– Du er jo student selv med en fot innenfor bransjen… Hva opplever du som viktig for Statkraft og arbeidsgivere i bransjen generelt når de skal ansette nyutdannede? 

– Jeg tror engasjement og forståelse er viktig. At man gjør noe ekstra utover studiene, og i mye større grad har et globalt tankesett.

– Til våren blir du jobbsøker selv – hvordan vil det bli, tror du? 

– Det viktigste er nok at jeg har en god forståelse av hva jobben går ut på. Så er det viktig å huske på at det er en kontrakt mellom to parter: det er like viktig at jeg skal passe med bedriftens profil og kultur som vice versa.

– Hva med karakterer og slikt?

– Jo, relevant kompetanse, gode karakterer og alt det er selvfølgelig viktig, sier hun.

VALGTE BEDRIFT PÅ GRUNN AV VERDIER: Bærekraft er viktig for meg, derfor ville jeg ha internship her, forkalrer Falck-Ytter. Foto: Synnøve S. Fallmyr

Minst like viktig for bedrifter som for studenter

Vi har møtt lederen av årets karrieredager og spør: Har karrieredagene noe for seg, da?

– Ja, de er veldig viktige for studentene, men ikke minst for bedrifter!

Marie Andersson Haug (22) studerer økonomi og administrasjon, og leder karrieredagene i år.

– Vi har dessverre ingen tall på hvor mange som faktisk får jobb etter å ha vært i kontakt med selskaper her på karrieredagene, men vi kjenner til mange som har har hatt stor nytte av det, både studenter og bedrifter, sier hun.

LEDER FOR ÅRETS KARRIEREDAGER PÅ BI: Student Marie Andersson Haug (22). Foto: Synnøve S. Fallmyr

En rask konklusjon

Ja, har studentene forstått det? Det kan virke sånn! De BI-studentene Talent Media snakket med i dag, har allerede peiling på hva som trengs – de er i alle fall klare over at det skal mer til enn «bare» (og da mener vi bare i anførselstegn!) gode karakterer.

Som bedriftene har sagt: Karakterer er viktig, men det holder ikke – du skal helst ha engasjement utover skolen (det må ikke være relatert til studiet, det kan være andre typer engasjement), det hjelper at du har vært på utveksling, hatt relevant sommerjobb (all jobberfaring er uansett bra så lenge du ser verdien av erfaringen i jobben du søker på) – og så videre.

…som igjen vil gi deg denne verdifulle forståelsen de alle ser etter.

Slik skriver du åpen søknad

Tips oss hvis du har forslag, spørsmål eller innspill.

Kjenner du noen som bør lese dette? Del gjerne! 👇