Podkast: 13 spørsmål bør du forberede deg på til jobbintervjuet

Karriererådet #20: Visste du at de ofte har et sett faste spørsmål de ønsker å få svar på?

Bla ned for å høre episoden. Artikkelen ble først publisert 5. juni 2019.


Vi ramser opp 13 spørsmål det er stor sannsynlighet for at du får på jobbintervjuet, og diskuterer hvordan du bør svare på dem.

Dessuten har vi gjest i studio for første gang, nemlig Mette Marstrander fra konsulent- og rekrutteringsbyrået Hammer & Hanborg, og Hans Petter er programleder denne gangen.

Han jobber i markedsførings- og annonseringsbyrået Whydentify som er spesialisert på employer branding (kan også kalles arbeidsgiveromdømme), HR-kommunikasjon og stillingsannonsering.

I denne episoden har vi følgende paneldeltakere: Maia Kristine Kummeneje, nyutdannet fra bachelorløpet medier og kommunikasjon ved OsloMet, og Inge Sveen (26), førstekonsulent i Oslo Tingrett.

 

KARRIERERÅDET #20: Typiske spørsmål du får på jobbintervju – og hvordan du kan svare på dem. I studio sitter Inge Sveen (øverst til venstre), Maja Kristine Kummeneje, Hans Petter Stub og Mette Marstrander (nederst til venstre).

Karriererådet #20 (23 min)

  • Inges opplevelser fra jobbintervjuer – Mette gir råd.
  • STAR-modellen.
  • Dette bør du si og tenke når de spør «fortell litt om deg selv».
  • Klassikeren: «Hvorfor vil du ha denne jobben?»
  • Dette svarer Maia når hun blir spurt om sine styrker og svakheter.
  • Mette: «Vi er lei av uærlige svar på spørsmålet om svakheter!»

…og mye mer!

Du finner også Karriererådet på:

Vi minner om at å søke jobb er en nyansert affære, og det er varierte meninger om hvordan ting bør gjøres. Det finnes ingen fasitsvar, og jobbsøking og rekruttering er hele tiden i utvikling. 


Karriererådet er Talent Medias podkast for unge jobbsøkere og produseres i samarbeid med Radio Metro. Har du spørsmål i forbindelse med jobb og karriere, eller har du opplevd noe du vil at rådet skal ta opp? Skriv til oss!

Hør også:

Podkast: Slik håndterer du trakassering på jobb

Bør flere få med seg dette? Del saken! 👇