13 spørsmål du kan få på jobbintervjuet

Karriererådet #20: Visste du at de ofte har et sett faste spørsmål de ønsker å få svar på?


Vi ramser opp 13 spørsmål det er stor sannsynlighet for at du får på jobbintervjuet, og diskuterer hvordan du bør svare på dem.

Dessuten har vi gjest i studio for første gang, nemlig Mette Marstrander fra konsulent- og rekrutteringsbyrået Hammer & Hanborg, og Hans Petter er programleder denne gangen.

Han jobber i markedsførings- og annonseringsbyrået Whydentify som er spesialisert på employer branding (kan også kalles arbeidsgiveromdømme), HR-kommunikasjon og stillingsannonsering.


Karriererådet #20 (23 min)

  • Inges opplevelser fra jobbintervjuer – Mette gir råd.
  • STAR-modellen.
  • Dette bør du si og tenke når de spør «fortell litt om deg selv».
  • Klassikeren: «Hvorfor vil du ha denne jobben?»
  • Dette svarer Maia når hun blir spurt om sine styrker og svakheter.
  • Mette: «Vi er lei av uærlige svar på spørsmålet om svakheter!»

…og mye mer!

I denne episoden har vi følgende paneldeltakere: Maia Kristine Kummeneje, nyutdannet fra bachelorløpet medier og kommunikasjon ved OsloMet, og Inge Sveen (26), førstekonsulent i Oslo Tingrett.

KARRIERERÅDET #20: Typiske spørsmål du får på jobbintervju – og hvordan du kan svare på dem. I studio sitter Inge Sveen (øverst til venstre), Maja Kristine Kummeneje, Hans Petter Stub og Mette Marstrander (nederst til venstre).

Hør Karriererådet også på:

Vi minner om at å søke jobb er en nyansert affære, og det er varierte meninger om hvordan ting bør gjøres. Det finnes ingen fasitsvar, og jobbsøking og rekruttering er hele tiden i utvikling. 

Artikkelen ble først publisert 5. juni 2019.

Hør også:

Podkast: Slik håndterer du trakassering på jobb

Karriererådet er Talent Medias podkast for unge jobbsøkere og produseres i samarbeid med Radio Metro.

Har du spørsmål i forbindelse med jobb og karriere, eller har du opplevd noe du vil at rådet skal ta opp? Skriv til oss!

Bør flere få med seg dette? Del saken! 👇