– Du må tørre å gå på trynet. Enten går det bra, ellers går det over.

Whiskey, konkurs, rettssak og likestillingskamp er bare  noen av tingene Nina Riibe (53) har opplevd underveis i lederkarrieren.


– Hei, beklager at jeg er litt sen!

Inn resepsjonen til Econa kommer Nina Riibe i hurtig tempo. Fra det ene møtet til det andre. Talent Media har med andre ord klart å skvise seg inn i en tett timeplan.

Som administrerende direktør i Econa, en interesseorganisasjon for økonomer, er denne kvinnens hverdag definisjonen på «å ha mange baller i luften».

Vi finner plass i det jeg høyt kaller «det fineste møterommet jeg noen gang har sett!», før hun flyr ut igjen for å hente seg en kopp te.

Med øverste ansvar for over 23 000 medlemmer er det ikke rart pulsen er høy på kontoret, men smilet er bredt og blikket engasjert når tekoppen er på plass og vi begynner å snakke.


Møterom og pandemi

Det nevnte møterommet er første tema.

– Jeg sa: «Vi må ha et rom som gjenspeiler hvem vi er, og hvor vi kan jobbe kreativt», og så fikk noen det prosjektet.

Resultatet er et åpent rom med vindu ut mot Rosenkrantz’ gate i Oslo. Varme farger skaper en lun atmosfære og sofaen en myk drøm under baken. Det er mye man kan misunne de 32 ansatte på Econas lokaler.

Nina har ikke vært ansatt ett år en gang, og allerede har mye skjedd siden tiltredelsen august 2019.

Nytt møterom, ny nettside, prosjekter, undersøkelser og så plutselig: pandemi. 

– Mars var heftig. Våre medlemmers hverdag ble snudd på hodet, og vi måtte være den trygge havnen de kunne se til.

Fra hjemmekontor satte huset i gang med å hjelpe sine medlemmer. Advokater bidro med rettigheter under permisjon, kommunikasjonsavdelingen sørget for jevnlige nyhetsoppdateringer på nettsiden og kurs ble satt i gang for de som plutselig ikke hadde en jobb å gå til.

– Vi har også jobbet utrolig mye politisk denne perioden. Det gjør vi til vanlig også, men ikke så intens. Det har virkelig vært en annerledes hverdag.

Et av punktene har vært studentenes rett til kompensasjon for tapt inntekt.

– Det er var en av sakene vi fikk gjennomslag på. Det er jeg utrolig stolt av.

LANG KARRIERE: Nina Riibe er ikke redd for å utfordre seg selv med nye arbeidsoppgaver, uansett alder. Senest i fjor startet hun jobben i Econa. Foto: Anette Larsen

Fra Sverige til Skottland og Whiskey

53 år gammel har Nina et bredt karriereliv bak seg. Når hun forteller om veien fra skolebenken til møterommet tar det en halvtime av den knappe timen Talent Media har stjålet til seg.

Utdannelsen ble tatt i Karlstad, Sverige. Etter fire år var Nina ferdig utdannet siviløkonom og söta bror ble første steg på karrierestigen.

– Jeg flytte til Stockholm og jobbet som revisor for Arthus Anderson, en av «De fem store».

Sammen med konkurrentene «KPMG», «Deloitte», «Ernst & Young» og «PwC» var Arthur Anderson på den tiden en av de største globale revisjonsselskapene.

– Jeg var hos dem i tre år, først to år i Sverige deretter ett i Norge.

Nina tar en slurk fra teen, og fortsetter:

– Så giftet jeg meg med en skotte og flyttet til Skottland.

– Neimen! Hvordan møtte du han?

– I Spania av alle steder, ler hun muntert.

23 år gammel var det altså ny mann, nytt land og, selvfølgelig, ny jobb.

– Det var et tøft jobbmarked i Skottland, men jeg var heldig og ble ansatt som økonomiansvarlig på et sykehus.

Den offentlige sektoren ble etterhvert byttet ut med bransjen Skottland kanskje best er kjent for: nemlig Whiskey. 

Her dukker også opp første av mange avanserte stillingstitler Nina har hatt opp igjennom årene.

– Jeg jobbet der som business analytiker. Så flyttet jeg tilbake til Norge og fikk jobb som business kontroller i det som før het ISS Norge (nå ISS Facilities Services, red.anm.).

Her må undertegnet stoppe opp å spørre: «Hva i all verden betyr business kontroller?».

Nina må tenke seg om før hun svarer.

– Tja, det betyr så mangt. Det er å være en driftsoperativ økonomisjef som hele tiden søker optimal drift og inntjening.

Lei av store selskaper

Herfra går det raskt i svingene. Etter et år har Nina blitt økonomisjef for hele konsernet, men det skal ikke gå lang tid før hun er sulten på nye erfaringer igjen.

Fire år etter hun kom tilbake til Norge bestemmer Nina seg for at hun er lei av store selskaper. Hun vil jobbe med noe mindre, noe nytt i startfasen. Noe hun kan være med å forme selv.

Turen går til Concept Communication, hvor hun var med på å utarbeide konsepter for store kulturarrangementer, som Den store kinodagen og Hovefestivalen.

Hovefestivalen, forteller Nina, var både Norges råeste rockefestival og eksemplet på den gangen hun gikk skikkelig på trynet.

Nysgjerrig nå? Slapp av, vi kommer tilbake til dette. 

Ni år ble viet til Concept Comunication, og på privaten rakk Nina å få både ny mann og to barn.

Så var det på tide med forandring igjen.

LEDERAMBISJONER: Sansen for lederrollen har alltid vært der, forteller Nina. Foto: Anette Larsen

Var alltid den som rakk opp hånden

Etter en kort tur innom et lite Tech-firma finner Nina sin plass hos kommunikasjonsselskapet Geelmuyden Kiese, hvor hun blir værende i 7 år. Først som CFO, så viseadministrerende, så sjef i to omganger.

– To omganger?

– Først som konstituert sjef, så offisielt.

Nå er vi snart kommet til hit vi sitter i dag. Men først, en tur innom konsulentselskapet Considium som partner. Der jobbet hun med lederutvikling før hun fant ut at rådgiver-posisjonen ikke var helt det hun ønsket.

– Jeg er bedre når jeg har ansvaret selv. Jeg vil ha på meg leder-trøya og jobbe i team. Det er litt klisjé, men jeg elsker å få folk til å prestere bedre enn det de trodde de kunne. Det er det kuleste med å være leder.

– Har du alltid hatt lederambisjoner, eller var det noe du falt innom underveis?

– Jeg har nok alltid hatt sansen for det. Jeg var alltid den som rakk opp hånden, enten det var som klassens representant eller representant for hele skolen. Jeg er utrolig glad i folk og elsker å jobbe i et fellesskap.

– Vi er ikke nærheten av ha likestilling

Som kvinne i det som lenge har vært et mannsdominert yrke, må det spørres:

– Hvordan har det egentlig vært?

– Jeg har heldigvis ikke blitt trakassert eller noe slikt. Men jeg har opplevd å sitte som eneste unge kvinne i møter med konsernledere. Jeg skal innrømme at de har hatt en væremåte som er… passé. Verden går videre, og den må man bare henge seg med på.

Selv om Nina er et godt eksempel på at Norge har kommet langt når det gjelder likestilling, er hun likevel klar på at hun ikke synes det er godt nok.

– Ikke i nærheten, sier hun bestemt.

Et av satsingsområdene til Econa har vært «Kvinner og toppledelse», hvor de jobber med å få bedre kjønnsbalanse i toppen.

Etter fjorårets årlige lønns-undersøkelse blant Econas medlemmer ble det kartlagt at norske kvinner taper ti millioner kr underveis i et arbeidsliv ved å få barn. Slikt blir det debatt av.

– Det gjelder jo våre medlemmer selvfølgelig, men tallene viste at når kvinnen går ut i permisjon stopper karrieren opp, mens mannens skyter fart. Etter permisjon klarer ikke kvinnen å ta igjen den avstanden.

De har kalt det for karriereknekken. For å bekjempe trenden har de utviklet en tiltakspakke for både arbeidsgiver og arbeidstaker.

– Det er litt tidlig å si noe om hvordan den har blitt mottatt, men det viktigste punktet er at man velger bort arbeidsgivere som ikke betaler full lønn under permisjon. Hvis alle gjør det vil vi kunne se en endring.

Et annet punkt er at man i større grad må planlegge permisjonen med arbeidsgiver.

– Kvinners ansvar forsvinner i takt med at magen vokser. Når permisjonen starter er pulten ryddet, og når man er tilbake står man på bar bakke. Sørg for at du planlegger tilbakekomsten og hold deg informert om hva som skjer på arbeidsplassen i permisjonstiden, forteller Nina, og legger til:

– Det er selvfølgelig opp til hver og en hva de velger. Men vi mener at bedre informasjon gir bedre beslutninger.

– Må tørre å gå på trynet

Tiden flyr og Nina sjekker klokken. Det er snart tid for å løpe til neste møte.

Men før det skjer må jeg selvfølgelig spørre om hva Ninas råd er til unge ambisøse arbeidstakere som sikter seg mot en lederstilling.

– Ikke bare tenk ett skritt fremover, men tenk over hvor du er akkurat nå. Hva slags muligheter har jeg nå og hva er utbytte? Få mest ut av hvert steg på veien ved å levere ditt beste hele tiden. Det er ingenting som bygger en god CV som gode leveranser.

– Du må tørre å gå på trynet. Enten går det bra, ellers går det over. Hvis du ikke vil kjenne på den frykten, så ønsker du komfort. Men det er utenfor komfortsonen at utvikling skjer.

– Kan du fortelle om en gang du selv gikk på trynet?

– Det må bli Hovefestivalen det.

HEKTISK HVERDAG: En rask bilde-sesjon er alt vi rekker før Nina må haste seg til neste møte. Foto: Stine Sørensen

Konkurs og rettssak

Vi spoler tilbake til 2010.

Nina har sammen med en kollega fra Concept Communication nettopp blitt ferdig med en rettsak som har vart i halvannet år.

Hovefestivalen hadde to år tidligere blitt begjært konkurs, og Nina og kollegaen ble siktet for økonomisk utroskap.

– Dommen var heldigvis klar, det var ingen grunn til tiltale og vi ble begge frikjent. Men det var et halvannet år med full pes.

Hun tar seg i det.

– Nei, ikke pes. Det var helt forferdelig.

Sommeren festivalen gikk av skaftet regnet det som det ikke hadde gjort på 150 år. Stor festival pluss dårlig vær er ingen god kombinasjon.

– Hvis jeg skulle gjort det på nytt, ville jeg vurdert og analysert risikoen på en annen måte, og ikke vært så naiv. Fått inn Arendal som bidragsyter på et annet nivå enn de var den gang og hatt med sterke investorer. Den økonomiske risikoen skulle vært tydelig fra dag en.

Hendelsen ble heldigvis bare en del av en lang liste med erfaringer Nina har kunne ta med seg inn i arbeidslivet.

–  Det å være 52 år og få muligheten til å innta en rolle hvor man kan bruke erfaring man har tilegnet selv og samtidig utforske noe nytt, er utrolig. Jeg er privilegert og heldig som får oppleve dette, avslutter hun.

Så bærer det til neste møte for Nina Riibe.


Sulten på lederrollen? Da burde du lese om hvordan litauiske Ovidijus Jalonskis gikk fra å jobbe som jorbærplukker til å bli CEO:

Fra jordbærplukker til CEO

Kjenner du noe eller noen vi bør skrive om? Tips oss!

…eller kanskje noen som bør lese denne saken? Del gjerne! 👇