Én ting bør du ha tenkt over når du skal velge karrierevei

Nytt kvarter av podkasten Karriererådet er ute på Spotify, iTunes og Soundcloud.

Vi går rett til kjernen:

Vil du jobbe med fag eller folk? 

Det er lett å se seg blind på studieretninger og stillingsannonser. Men har du tenkt over hva som er fellesnevneren ved det du liker best? Handler det om å bli god i noe, eller god med noen?

For å si det på en annen måte: får du energi av å samarbeide, eller vil du helst jobbe med oppgavene dine i ro og mak? Vil du ende som leder for andre mennesker, eller vil du være faglig leder?

Ja, så svart-hvitt er det ikke, men det er viktig å være klar over hvilken type jobb du ønsker, ikke kun fagområde og stillingstittel.

Bli bedre kjent med deg selv og vær klar over om du ønsker å jobbe med fag eller folk, og om du eventuelt ønsker å lede mennesker eller være leder for et fagområde.

Bakgrunn for episode 25 av Karriererådet er professor i organisasjonsutvikling Edgar Schein sine karriereankre.

Her er testen deltakerne tok (ja, det er en PDF-fil).

Dette er én av de (minst) ti tingene Espen Sæle, Hans Petter Stub og de andre paneldeltakerne i Karriererådet skulle ønske de visste som 20-åringer på vei ut i arbeidslivet.

KARRIERERÅDET: Fra venstre står førstekonsulent i Oslo Tingrett Inge Sveen (27), rådets ekspert Espen Sæle som er leder for kultur og utvikling i Atea, prosjektleder for Stiftelsen Veslefrikk og leder for alle frivillige i Oslo Maraton, Line Langaas (27), produktsjef i Telia, Christoffer Lindblom (29), journalist i Moss Avis, Caroline Bjurstrøm Knudsen (29), programleder Hans Petter Stub som er partner i rekrutteringsbyrået Whydentify, og utvikler i FINN, Hanna Holler Kamperud (28). Foto: Synnøve S. Fallmyr

Karriererådet

  • En podkast for unge voksne om jobb og ambisjoner.
  • Hver episode varer i omtrent et kvarter.
  • Avsluttes med konkrete råd.
  • Produseres av Talent Media i samarbeid med Radio Metro.
  • Følg Talent Media på sosiale medier for oppdateringer om nye episoder og andre artikler om karriere for unge voksne.

Hersketeknikker. Slik gjenkjenner du dem – og slik kan du reagere.

Karriererådet er Talent Medias podkast for unge jobbsøkere og produseres i samarbeid med Radio Metro.

Har du spørsmål i forbindelse med jobb og karriere, eller har du opplevd noe du vil at rådet skal ta opp? Skriv til oss!

Bør flere få med seg dette? Del saken! 👇