Én ting bør du ha tenkt over når du skal velge karrierevei

Hør 25. episode av podkasten Karriererådet.

Artikkelen ble først publisert 29. oktober 2019.


Vi går rett til kjernen:

Vil du jobbe med fag eller folk? 

Det er lett å se seg blind på studieretninger og stillingsannonser. Men har du tenkt over hva som er fellesnevneren ved det du liker best? Handler det om å bli god i noe, eller god med noen?

For å si det på en annen måte: får du energi av å samarbeide, eller vil du helst jobbe med oppgavene dine i ro og mak? Vil du ende som leder for andre mennesker, eller vil du være faglig leder?

Ja, så svart-hvitt er det ikke, men det er viktig å være klar over hvilken type jobb du ønsker, ikke kun fagområde og stillingstittel.

Bli bedre kjent med deg selv og vær klar over om du ønsker å jobbe med fag eller folk, og om du eventuelt ønsker å lede mennesker eller være leder for et fagområde.

Bakgrunn for episode 25 av Karriererådet er professor i organisasjonsutvikling Edgar Schein sine karriereankre.

Her er testen deltakerne tok (ja, det er en PDF-fil).

Dette er én av de (minst) ti tingene Espen Sæle, Hans Petter Stub og de andre paneldeltakerne i Karriererådet skulle ønske de visste som 20-åringer på vei ut i arbeidslivet.

KARRIERERÅDET: Fra venstre står førstekonsulent i Oslo Tingrett Inge Sveen (27), rådets ekspert Espen Sæle som er leder for kultur og utvikling i Atea, prosjektleder for Stiftelsen Veslefrikk og leder for alle frivillige i Oslo Maraton, Line Langaas (27), produktsjef i Telia, Christoffer Lindblom (29), journalist i Moss Avis, Caroline Bjurstrøm Knudsen (29), programleder Hans Petter Stub som er partner i rekrutteringsbyrået Whydentify, og utvikler i FINN, Hanna Holler Kamperud (28). Foto: Synnøve S. Fallmyr

Karriererådet

  • En podkast for unge voksne om jobb og ambisjoner.
  • Hver episode varer i omtrent et kvarter.
  • Avsluttes med konkrete råd.
  • Produseres av Talent Media i samarbeid med Radio Metro.
  • Følg Talent Media på sosiale medier for oppdateringer om nye episoder og andre artikler om karriere for unge voksne.

Slik takler du hersketeknikker på jobb

Karriererådet er Talent Medias podkast for unge jobbsøkere og produseres i samarbeid med Radio Metro.

Bør flere få med seg dette? Del saken! 👇