Er ordet «fremoverlent» i stillingsannonser oppbrukt?

«Vi søker fremoverlent Stillasformann» står det i en annonse på Finn.no – spørs om det er riktig ordvalg.

Man bør vel heller lete etter en som har bena godt plantet i stillaset, i stedet for en som lener seg for mye hit og dit.

Dersom du har søkt jobb i det siste, eller bare tatt en titt på noen stillingsannonser, kan du nesten ikke ha unngått å sett ordet «fremoverlent» i annonsen.

Alle skal være utadvente, engasjerte og fremoverlente. 

Ett av de ordene som er blitt hyppig brukt i det siste, og som i skrivende stund er i hele 221 annonser på Finn.no (forøvrig ingenting mot «engasjert», som er i 1711 annonser), er ordet fremoverlent.

I en artikkel publisert 30. august på NRK.no, tar de for seg de vanligste flosklene i stillingsannonser, og mener at flere gode kandidater blir skremt fra å søke når de leser artikler som blant annet inneholder ordet fremoverlent.

– Problemet med ordet er at det ikke er godt nok definert. Det å ta initiativ, for eksempel, er mer presist, sier Trine Larsen til NRK.no. Hun er daglig leder i rekrutteringsbyrået i Hammer og Hanborg.

Oppbrukt

Mariann Meinich-Bache er daglig leder i HR-huset i Stavanger, og synes det er på tide å finne på et nytt ord.

FINN PÅ NOE NYTT: Mariann Meinich-Bache synes det er på tide å bruke et annet ord enn «fremoverlent». Foto: HR-Huset Stavanget

– Dette blir jo en personlig vurdering, men jeg synes ordet fremoverlent er et oppbrukt ord som har mistet piffen. Det er jo det samme som å være engasjert og interessert – noe man egentlig bør ta som en selvfølge når noen har søkt på jobben, sier hun til Talent Media.

Det er forøvrig ikke et helt ubrukelig ord, for betydningen er jo både symbolsk og bokstavelig; en person som sitter fremst på stolen virker mer engasjert enn en som sitter passivt. Men Meinich-Bache foreslår å bruke ord som interessert eller proaktiv i stedet.

Å være proaktiv betyr forøvrig «en som skaper eller kontrollerer en situasjon ved å ta initiativ, forutse begivenheter eller problemer snarere enn bare å reagere når de er oppstått», i følge Det Norske Akademis Ordbok.

Flere problematiske ord

Det virker som arbeidsgivere lett hiver seg på trenden om ordvalg, og i følge denne NRK-artikkelen, søker «alle» etter utadvente jobbkandidater. Bare idag, mandag 3. september, ligger det ute 1 962 stillinger i 730 annonser på Finn.no med ordet «utadvendt».

– Problemet er at mange arbeidsgivere ikke har en god definisjon på hva de egentlig ser etter når de etterspør utadvendte søkere. Er det en person som holder gode foredrag, en som er god på én-til-én-samtaler eller er det en som trives med å jobbe i team? Når egenskapen er bred, slik som utadvendt, er det slik at noen av delene innenfor begrepet vil være relevante, og andre ikke, sier Ole I. Iversen til NRK.no. Han er førsteamanuensis på institutt for ledelse og organisasjon på BI.

– Jeg synes «fremoverlent» er et oppbrukt ord som har mistet piffen.
Mariann Meinich-Bache, daglig leder i HR-huset Stavanger

Ikke skriv det fordi alle andre gjør det

Hvis du er i ferd med å skrive en stillingsannonse, tenk litt ekstra over ordvalget neste gang. Det er faktisk ikke sikkert du egentlig er på utkikk etter noen som er utadvendte eller fremoverlente.

KAN VÆRE MISVISENDE: Bjarne Vasset jr. mener «fremoverlent» kan være et misvisende ord i stillingsannonser. Foto: Nicolai Karlsen, Kubrix.no

– Å være fremoverlent handler jo om å ta initiativ. Når man skriver stillingsannonser prøver man jo å finne spennende adjektiver, men man bør passe seg for å bruke fancy ord bare fordi de er i vinden, sier Bjarne Vasset jr., til Talent Media. Han er daglig leder og grunnlegger av nettstedet Karrierestart.no.

Han mener ordet kan være misvisende, for det å være fremoverlent kan både tolkes på flere måter. 

– Å være fremoverlent kan tolkes som å både være den som stikker hodet frem og hånda i været først, eller så er du litt mer tilbakeholden som person, men tar ofte initiativ. Eller så kan man jo være begge deler. Men arbeidsgiveren må tenke litt over hva han ønsker å formidle med ordet, sier Vasset.

Han mener at man heller kan skrive at man søker noen som tar ansvar og initiativ – hvis det faktisk er det man ønsker. For det én av måtene å tolke «fremoverlent» på.

– Man bør passe seg for å bruke fancy ord bare fordi de er i vinden.
Bjarne Vasset jr., grunnlegger og daglig leder av Karrierestart.no

Og hvis du er jobbsøker – søk på jobben selv om du kanskje ikke er så ekstremt utadvendt eller fremoverlent. Det kan hende du har helt andre egenskaper som veier mye tyngre enn det.