Forklar meg jobben din: rekrutteringsrådgiver

Hva gjør egentlig en rekrutteringsrådgiver? Vi har snakket med Tom Erik Øverbø i Phenix Personell.

1. Hva er stillingstittelen din og hvor jobber du?

Tittelen min innenfor rekruttering er prosjektleder, men for bransjen er rekrutteringsrådgiver eller rekrutteringskonsulent mest riktig.

2. Hva går jobben din ut på?

– Jeg leter etter, intervjuer, kvalifiserer eller diskvalifiserer kandidater opp mot det kundene våre ønsker. Noen kunder ønsker at vi gjennomfører caser og tester på kandidater før de kommer til oss, mens noen nøyer seg med et førstegangsintervju.

– Jeg har også ansvaret for et team med researchere som mer eller mindre har ansvar for lignende prosesser med egne kunder. Her er mitt ansvar måloppnåelse, kundekontakt, veiledning, og så videre. Jeg er også partner i selskapet, så noe av jobben er å støtte daglig leder i strategisk arbeid og generell drift av selskapet.

3. Nevn tre helt konkrete arbeidsoppgaver du utfører stort sett hver dag.

– Jeg gjennomfører intervjuer, har kontakt med kundene våre, og veileder research-gruppa.

– Jeg leter etter, intervjuer, kvalifiserer eller diskvalifiserer kandidater opp mot det kundene våre ønsker.
Tom Erik Øverbø i Phenix Personell

 

REKRUTTERINGSRÅDGIVER: Tom Erik Øverbø. Foto: Jeffrey Avent

4. Har du utdanning? Hvis ja, hvilken?

– Ja, jeg har en bachelor i pedagogikk og en bachelor i HR og personalledelse.

5. Er denne utdanningen relevant for jobben?

– Ja, jeg vil si begge er relevante. Pedagogikken er utrolig anvendelig, og mange av teknikkene kan brukes uavhengig av alder.

6. Hva kreves av ferdigheter eller egenskaper for å få og trives i denne jobben?

– Du må være en menneskekjenner, du må ha konkurranseinstinkt og vinnerskalle, lederegenskaper, du må trives med høyt press og tempo.

7. Hvordan endte du med denne jobben?

– Jeg fikk en deltidsjobb som researcher via en kompis som jobbet med rekruttering da jeg var ett år inn i bachelorløpet i HR og personalledelse. Jeg falt veldig for kulturen og faget, og begynte ganske tidlig å jobbe fulltid ved siden av studiet for å stille sterkest mulig da jeg var ferdig utdannet. Så ble jeg ferdig nå i våres, og fikk da en partneravtale i det nye selskapet til min tidligere mentor jeg hadde da jeg begynte med rekruttering.

– Du må ha konkurranseinstinkt og vinnerskalle.
Tom Erik Øverbø i Phenix Personell


I denne artikkelserien tar Talent Media for seg stillingstitler som Hvermansen ikke nødvendigvis vet hva betyr eller innebærer. Meningen er å gjøre studenter og arbeidssøkere bedre rustet til å forstå hva de søker på, og kanskje gjøre det enklere å velge studier og jobb. 

Har du en stillingstittel som kunne trengt litt nærmere forklaring, eller kjenner du noen som har det?

Tips oss:

 

Synes du flere bør lese denne saken? Del den!