Holder den norske modellen i live

I en rapport fra SSB viser det at korona-krisen allerede i mars hadde skjøvet over 270 000 mennesker ut i ledighet, i størst form av permittering. Det kommer også frem at unge er mer utsatt for å miste jobben. I slike tider er det like viktig å være fagorganisert. 

Victoria De Oliveira er nestleder i Fagforbundet Ung, og hun ser at nordmenn ikke er like nøye med sin egen trygghet når det kommer til arbeidsplassen.

– Vi forsikrer hjemmet vårt og tingene vi er mest glad i, oss selv, men vi er ikke alltid så opptatt av hvordan vi har det på jobb. Og det er en rar tanke. Det er derfor det er viktig å være fagorganisert, sier De Oliveira. 

Korona-krisen har likevel gjort at flere ser viktigheten av å være fagorganisert. Den siste måneden har antallet medlemmer steget. Folk ser at det er godt å ha noen i ryggen når krisen rammer.

Beskyttelsen du trenger

Som arbeidstaker bruker du én tredjedel av døgnet ditt på jobb. Derfor er det smart å fagorganisere seg slik at du har et fellesskap og sikkerhet om det blir en tvist. 

– Sikring på jobb betyr at du har noen som står i ryggen din hvis det skulle skje noe. I Fagforbundet har vi mellom 16-17 000 tillitsvalgte som er så og si på alle arbeidsplasser i offentlig sektor, sier nestlederen.

En tillitsvalgt skal være den du kan diskutere tvister med om det skjer noe på jobb som setter deg i en vanskelig situasjon. Enten om det er fordi du selv synes det er ubehagelig å ta den samtalen med sjefen, eller om det er noe usaklig som har skjedd.

Victoria De Oliveira sier at fagorgansering gjør at du har en sikkerhet om noe går galt på jobb. Foto: Andrea Hustad.

– Om ulykken er ute, så kartlegger vi hva det er som har skjedd. Ofte tar vi med tillitsvalgte siden de kan bistå i møter med arbeidsgiver. 

Fagforbundet har et eget kompetansesenter med advokater som er spesialiserte innen arbeidsrett. Heldigvis skjer det sjeldent at Fagforbundet må bruke advokater da de ofte får ryddet opp på arbeidsplassen med den lokale tillitsvalgte. 

Endringer i arbeidslivet

Nestlederen ser at regjeringen har påvirket arbeidslivet der det er flere midlertidige ansettelser.

 – Vi ser at flere og flere med høyere utdanning organiserer seg. Tidligere har de tradisjonelt ikke fagorganisert seg fordi “de klarer seg selv”, men nå ser vi at siden arbeidslivet og arbeidsmarkedet er som det er med mer midlertidighet – så har de startet å fagorganisere seg, sier De Oliveira.

I Norge svinger organisasjonsgraden mellom 49-51%. Om alle hadde vært organisert i Norge ville organisasjonsgraden vært på 100%, og fagforbundene ville hatt enda mer å si. 

En av utfordringene ved det nye arbeidsmarkedet er at folk ikke tilhører en arbeidsplass, men heller er leid inn som konsulenter eller i prosjektstillinger.

– Grunnen for at det er viktig at vi fortsetter å organisere oss er at da vil vi fortsatt ha mulighet til innflytelse på samfunnet og arbeidsgiverne. Jeg mener det er skikkelig viktig å være fagorganisert, ikke bare for din egen del, men også for de andre på arbeidsplassen. Det hjelper ikke om du er én, men om dere er tjue av førti, da har du faktisk noe du skal ha sagt, avslutter nestlederen i Fagforbundet UNG.