Hør våre tre første podkastepisoder!

Karriererådet tar opp hvordan det er å være ung jobbsøker i dagens arbeidsmarked.

Karriererådet er Talent Medias egen podkast hvor vi tar opp spørsmål og situasjoner knyttet til utdanning og jobb, søknader og intervju, bedriftskultur og alt annet som måtte falle innenfor disse kategoriene.

Nå kan du høre de tre første episodene!

Her følger episodebeskrivelsen:

1. Men jeg får jo ikke noe jobb!

Til alle dere som har gjort alt riktig, men som ikke kommer noen vei.

Du har kanskje en utdannelse; bachelor eller master. Du har gode resultater, engasjert deg frivillig og hatt deltidsjobber, men nå som du er ferdigstudert, sliter du med å få deg jobb. Du har gjort alt du trodde du skulle gjøre, men likevel kommer du ingen vei.

Hva gjør du galt? Hva kan du gjøre for å øke sjansene for å få jobb?

I denne episoden forsøker Karriererådet å finne ut hva du gjør galt, og hva du bør gjøre nå for å forbedre din situasjon.

Les også: Slik håndterer du avslag på jobbsøknaden

2. Mind the gap! Om forskjellene mellom stillingsannonser og virkeligheten

Hvordan oppdage tidlig nok om dette er stillingen og stedet for deg.

Å skrive gode stillingsannonser er en kunst, og dessverre er det alt for få som behersker denne kunsten. Du lokkes med ting som ikke reflekterer jobbens realitet, og får bakoversveis når du oppdager hvordan jobben egentlig er etter å ha begynt.

I denne episoden forteller Karriererådet deg hva du bør se etter for å bli oppmerksom på om jobben du søker på faktisk er det du ser etter, og om det er et bra sted å være: Hvilke spørsmål du bør stille på intervjuet, og hvordan du kan lese mellom linjene i annonsen, på intervjuet, og etter at du eventuelt har takket ja til jobben.

Les også: Derfor bør du bestille time til karriereveileder nå!

3. Denne jobben vil du ikke ha likevel…

Yey! Du har fått drømmejobben! Men, vent… Noe skurrer.

Om alle de tingene som gjør at det er ikke verdt det. Men hey, du lærer jo mye.

I denne episoden tar Karriererådet opp alle faresignalene du bør se etter når du søker jobb. Kanskje du vil få litt større innsikt når det gjelder deg selv som arbeidstaker også?

Det går an å gjennomskue en dårlig jobb før du sitter i saksa.

Les også: Vi lager podkast!


De tre første episodene av Karriererådet ble publisert søndag 25. november. Deretter kommer én ny episode hver søndag i syv uker fremover.

PS: Lurer du på noe angående jobb, karriere og utdanning? Send oss ditt spørsmål, eller skriv om en situasjon du har vært i, så tar vi det opp. 

Synes du flere bør lese denne saken? Del den! 🙂