JOBBLEKSIKON: – Mestringsfølelsen er det som gjør jobben så ufattelig kul, sier utvikler og teamleder Ine (28)

Ine Smith Guttormsen utvikler appen til økonomisystemet Tripletex.


1. Hvem er du og hva jobber du med?

– Jeg heter Ine Smith Guttormsen, er 28 år, og bor i Oslo. Jeg jobber som teamleder og utvikler i selskapet Tripletex, som er et skybasert økonomisystem for små til mellomstore bedrifter.

2. Hva gjør du som teamleder og utvikler?

– Jeg jobber med apputvikling og leder et team på seks. Som leder må jeg passe på at alle vet hva de skal prioritere og at de trives med det de gjør.

Jeg må også ha kontroll på leveranser, og jobbe tett sammen med produkteier for appen om hvilke oppgaver som ligger på planen.

Som utvikler jobber jeg med utvikling av nye funksjoner i appen og forbedring av eksisterende kode. Hovedfokus er sikkerhet og design. I tillegg blir det en del overvåkning og feilsøking av eventuelle bugs.

3. Hvilken utdanning har du, og er den relevant for jobben?

– Jeg har en bachelor i dataingeniør fra OsloMet (den gang HiOA).

Ja, den er relevant for jobben fordi den har en god blanding praksis og teori.

«Hovedfokus er sikkerhet og design.»

DATAINGENIØR: Ine har en bachelor fra HiOA, nå OsloMet. Foto: privat

4. Hva er det beste og verste med jobben?

Det verste, og beste, med programmering er den følelsesmessige berg- og dalbanen du opplever når du jobber med en kompleks oppgave.

Den kan virkelig få deg til å tvile på om utvikling var det rette yrke for deg, men når du får det til føler du deg som en gud! Mestringsfølelsen er det som gjør jobben så ufattelig kul, og den veier opp for all tvil du noen gang har hatt på veien.

5. Hvordan fikk du denne jobben?

Jeg ble anbefalt stillingen av en jeg hadde jobbet med før. Den virket veldig kul og beskrev meg godt så den måtte jeg bare søke, selv om jeg trivdes der jeg var. Jeg er superglad for at jeg gjorde det!

6. Har du noen råd til studenter og kommende jobbsøkere?

– Gi alt og gjør ditt beste. Karakterene dine kan si noe om hvordan du er som person og hvordan du velger å prioritere. Og må du prioritere, så velg programmeringsfagene. Er du ikke er fornøyd med karakterene dine så fortell gjerne hvorfor det ble slik i en jobbsøknad.

Til slutt, når det gjelder å skrive selve jobbsøknaden: vær direkte! Brukt et muntlig språk og unngå ord du normalt ikke ville brukt. Legg vekt på din motivasjon for jobben og hvem du faktisk er – ikke hvem du tror vi vil at du skal være.


Har du en jobb med en upresis tittel, eller som flere burde vite om? Tips oss hvis du har forslag, spørsmål eller innspill.

Kjenner du noen som bør lese dette? Del gjerne! 👇