Jobbsøker? Derfor bør du gå på frokostmøter

…og slik bør du tenke når du søker jobb.

Å være jobbsøker – enten det er for første gang, eller om du skal bytte jobb – er ingen enkel sak.

Det å finne jobbene, å vite hvor du skal lete, å finne riktig folk å snakke med, og i det hele tatt å søke på dem, er en krevende prosess, og det handler mye om flaks og uflaks. Enten om du vil eller ikke.

Tilfeldigheter spiller en stor rolle, men det er mye du kan gjøre for å minimere dem, og øke sjansene for at det går i din favør.

Sett at du er på utkikk etter en ny jobb, eller snart er ferdigstudert og begynner å snuse i markedet.

Hva mer kan du gjøre enn å se etter stillingsannonser og søke på dem?

Karriererådgiverne Reidar Myrvang, daglig leder og eier av konsulentselskapet Lederrådgivning AS, og Ingunn Ruud Hofstad i Ruud Hofstad Coaching AS, gir sine tips:

 

BLI KJENT: På slike seminarer, om de er på morgenen, i arbeidstiden eller på kvelden, blir man kjent med nye folk i bransjen. Hvis du benytter muligheten til å prate med folk, da. Illustrasjonsfoto: Brooke Cagle/Unsplash

Frokostmøter og seminarer gir deg innsikt

– Synlighet er viktig når du søker jobber. Noe av det enkleste man kan gjøre når man skal få seg jobb, er å isolere seg fra omverden, søke på jobber, og håpe på at du får innkalling til intervju.

Men – noe av det viktigste du kan gjøre, er å komme deg ut av stolen og aktivt søke de mulighetene som finnes, sier karriereveileder Myrvang.

– Mange ulike selskaper og organisasjoner gjennomfører ulike former for frokostmøter, seminarer og arrangementer – og ofte er de gratis å delta på.

Her får du bedre innsikt i bedrifter, hvem som jobber der, og hva jobbene går ut på.

I tillegg er det også ofte her mange rekruttere og headhuntere ser sitt potensiale til å sile ut nye attraktive kandidater, sier han.

 

FROKOSTMØTE: Det arrangeres ofte seminarer, såkalte frokostmøter, i de store byene rundt om i landet. Slik kan bedrifter bygge merkevare, informasjon deles, og for jobbsøkeren er det en lur måte å bli kjent med bransjen på. Dette er fra ett av NOKUTs frokostmøter. Foto: Skjermbilde fra direktestrømming

Noen av fordelene ved å delta på slike arrangementer er, i følge Myrvang:

1. Du blir bedre kjent med bransjen du ønsker å jobbe i.

I tillegg til å oppnå en dypere innsikt, vil du også være bedre utrustet til å besvare aktuelle spørsmål som kommer på et jobbintervju innenfor denne bransjen.

2. Du knytter nye kontakter.

Nettverk er viktig i jobbsøkerprosesser, spesielt viktig i Norge når 7 av 10 jobber blir informert om i det skjulte arbeidsmarkedet.

Ofte får man vite om jobber i nettverket som ikke annonseres, eller man får et fortrinn i å være tidlig ute i posisjoneringsfasen.

En annen fordel er at man kan referere til navn i organisasjonen når man søker jobb.

Lag deg gjerne egne visittkort i forkant med kontaktinformasjon samt dine ferdigheter. Del dem ut til aktuelle personer som du ønsker å knytte tettere kontakt med.

3. Du avdekker tidlig om dette er «ditt» område og om det er dette du ønsker å jobbe med i fremtiden.

4. Du forbedrer dine ferdigheter innenfor jobbsøking.

Kunnskap gir som kjent mer makt, og du kan bli en mer interessant diskusjonspartner sett fra andres synsvinkel.

I tillegg får du trent aktivt på å mingle og presentere seg selv i små grupper.

Nå som du er ferdig med arrangementet, følg opp på LinkedIn, knytt kontakt, referer til arrangementet og vis at du er interessert i å utvikle dialogen videre. Tro meg, mange korte kaffemøter har endt opp i konkrete jobbtilbud for mange, avslutter Myrvang.

«Nettverk er viktig i jobbsøkerprosesser, spesielt viktig i Norge når 7 av 10 jobber blir informert om i det skjulte arbeidsmarkedet.»

Reidar Myrvang

 

KARRIEREVEILEDER: Reidar Myrvang. Foto: Lederrådgivning AS

1. Kjenn deg selv og vit ditt mål

Ingunn Ruud Hofstad driver med strategisk talentutvikling, og har fire mål til deg som vil ha en best mulig start på din karriere:

– Start med å være ærlig med deg selv; «Hva er målet mitt, og hva ønsker jeg å oppnå?».

Å definere målet skaper fokus og retning. Hva motiverer og inspirerer deg? Hva er dine evner og styrker? Og hvordan kan du kombinere motivasjonen og styrkene dine?

Utvid horisonten. Mindre ukjente bedrifter kan tilby minst like store utfordringer, muligheter og verdifulle erfaringer.

Hva er viktigst for deg i en jobb? Trygghet, variasjon, utfordringer eller samhørighet?

2. Grundig undersøkelse

Bruk de du kjenner! Søk råd og tips.

Delta på frokostmøter og andre relevante arrangementer. Finn bedrifter du synes virker interessante, følg dem på Facebook, og se om det dukker opp noe. Det finnes også flere Facebook-grupper for de forskjellige bransjene hvor slikt legges ut.

Meld deg på nyhetsbrev slik at du er første til å vite om de arrangerer frokostseminarer.

Finn en god relasjon inn mot selskapene du finner interessante, og ta kontakt selv om de ikke har utlyste stillinger. Vis engasjement, bruk gjerne sosiale medier – gå utenfor komfortsonen om du må!

 

BLI KJENT MED DEG SELV OG DINE MÅL: Er noe av det viktigste du kan gjøre som jobbsøker, mener Ruud Hofstad. Foto: Ruud Hofstad

3. Tilpasning

Tilpass alltid CV og søknad. Bruk tiden din riktig, og tenk alltid kvalitet.

Vær tydelig i motivasjonen din – vær ekte og ærlig! Fokuser på hva du kan bidra med, og fremhev dine personlige egenskaper.

Ikke vær redd for å skille deg ut, men fremstå alltid profesjonell!

4. Tenk langsiktig!

Fokus på kontinuerlig læring og tilegning av erfaring er viktigst.

Vær realistisk i dine ambisjoner, og ikke la deg påvirke av andres valg.

Hold fast ved målene dine, og vær innstilt på at de langsiktige målene tar tid. Med langsiktig god innsats og resultater kommer mer ansvar, høyere lønn og tittel.

Bygg og ta vare på gode relasjoner, dette er det viktigste du har fremover. Grip mulighetene som dukker opp, og ikke vær redd for å gjøre feil.

Søk råd og tilbakemelding fra andre. Eventuelt kan en mentor være en god støtte på veien, både faglig og personlig.

Følg hjertet – med ekte engasjement lykkes du over tid!


Bør flere lese dette? Del saken!