Karrieredagen over alle karrieredager

– Det gikk kjempebra og over all forventning, sier leder av karrieredagen ved UiA, Jakob Mæland (21).

Forrige torsdag var det karrieredag på Universitetet i Agder campus Kristiansand. Men vi snakker ikke om en normal, rolig karrieredag – dagen ble arrangert av studentene selv, og de hadde virkelig slått på stortromma!

Med Thomas og Harald som konfransierer, Kristiansands ordfører som åpnet det hele, cheerleadere, konfetti, blåsere, lysshow, og med foredrag av blant andre Ulrikke Falch, var dette en karrieredag som høstet stor suksess. I alle fall i følge leder for Karrieredagutvalget, Jakob Mæland (21).

– Det gikk kjempebra og over all forventning, sier han til Talent Media.

Les også: Fikk Thomas og Harald til karrieredagen på UiA

– Det kom omtrent 2500 stykker, og det er en utrolig god oppslutning sammenlignet med tidligere år. Det har aldri vært så fullt på åpningsseremonien før! Det var mange som ikke fikk plass, så neste år bør den streames til andre rom. Selv om det var litt kaos dagen før, gikk alt på skinner selveste dagen.

 

HENGER MED KJENDISER: Thomas og Harald ledet hele dagen, og en av foredragsholderne var mannen bak Geeohsnap, Geir Ove Pedersen (med solbriller). Jakob Mæland (21) var leder for hele arrangemenetet, og knyttet mange viktige kontakter denne dagen. Foto: Mercurius Linjeforening

Suksess med kjendiser

Målet med å satse på kjendiser denne gangen, var å trekke mest mulig folk til arrangementet som, på lik linje med «vanlige» karrieredager, har bedrifter på stands.

– Jeg sitter igjen med stolthet, for hele arrangementet gikk så bra, og vi samarbeidet godt med de andre linjeforeningene. Vi har fått utrolig god respons fra UiA, bedriftene, og ordføreren skrev til og med et innlegg på Facebook om det! I tillegg har jeg personlig knyttet mange viktige kontakter, og fikk mange nye venner på LinkedIn den dagen, for å si det sånn, sier Mæland.

Les også: Ung arbeidstaker? Her er 8 lover og regler du bør kunne

Det er studentforeningen for økonomistudentene, Mercurius, som står bak arrangementet. De har sitt eget utvalg for karrieredagen, og utvalget har jobbet mot denne torsdagen siden april i år.

– Imponerende arbeid

SILJE HOLTEBERG: Karriererådgiver ved UiA. Foto: UiA Karriere

– Det har vært imponerende å se jobben og samarbeidet Jakob og resten av studentene har lagt ned i denne dagen. De får jo en utrolig verdifull erfaring å ta med seg videre, sier Silje Holteberg, rådgiver ved UiAs karrieresenter.

Det var Mercurius som i sin tid tok initiativ til en karrieredag, og siden har det blitt tradisjon for at denne dagen arrangeres av studentene selv. Det som begynte med en karrieredag for økonomistudenter, har utviklet seg til å bli en dag for alle på tvers av studier.

– De får en utrolig verdifull erfaring å ta med seg videre.

Silje Holteberg, rådgiver ved UiA Karriere

– Vi på karrieresenteret har en rådgivende funksjon i denne prosessen, og samarbeidet mellom oss og studentene funker veldig bra, sier Holteberg.

Siden nytt utvalg og leder for Karrieredagen byttes ut årlig, kan ordningen være sårbar, men erfaringen tilsier likevel at det er det fungerer best når studentene har regien.

– Når studentene jobber dedikert og klarer å engasjere sine medstudenter, er dette det aller beste for oppslutningen om arrangementet, sier hun.

UiA har to campuser; Kristiansand og Grimstad, og Grimstad har sin egen karrieredag.

 

Se bildene fra karrieredagen på UiA Kristiansand!

HØYTIDELIG ÅPNING: Bokstavelig talt. KSI Cheerleading løftet det hele et hakk da ordfører Harald Furre klippet snoren. Foto: Mercurius Studentforening

 

FOREDRAG: Ulrikke Falch var en av flere profilerte foredragsholdere. Foto: Mercurius Studentforening

 

KARRIEREDAG MED THOMAS OG HARALD: Selv om Senkveld er over for duoens del, fortsetter de med å lede show, denne gangen på dagtid. Foto: Karrieredagen UiA

 

LEDEREN: Jakob Mæland (21) er leder for Karrieredagutvalget, og stod i spissen for arrangeringen av denne store dagen. Foto: Trym Lunde Karlsrud

 

BLÅSTE ALLE AV BANEN: Blæsen er Kristiansands eneste studentorkester, og spilte selvfølgelig opp! Foto: Mercurius Studentforening

 

FOREDRAG OG GJESTER: Mange forskjellige bedrifter var innom UiA på karrieredagen. Foto: Mercurius Studentforening

 

I VRIMLEHALLEN: – Det har aldri vært så mange på åpningen av en karrieredag før, sier Mæland. Legg merke til at de hadde sitt eget Snapchat-filter! Foto: Mercurius Studentforening

 

ORDFØRER PÅ KARRIEREDAG: Kristiansands ordfører Harald Furre syntes det var morsomt å få åpne universitetets karrieredag. Foto: Skjermbilde