Marte (28) jobber i radio – med mye mer enn bare lyd

Redaksjonslederen i Radio Rock forklarer oss jobben sin.

1. Hvem er du og hvor jobber du? 

– Jeg heter Marte Vedde Blindheim, er 28 år, bor på Tøyen i Oslo og er fra Ålesund. Jeg jobber som redaksjonsleder i Radio Rock for Bauer Media.

2. Hva går jobben din ut på?

– Jeg har ansvar for å følge opp redaksjonelt innhold, kampanjer og koordinering av programproduksjon på alle plattformer. Vi jobber mye med å formidle magien som skjer i studio via videoer i sosiale medier, derfor bruker jeg faktisk mer tid på video enn på lyd. Jeg er også produsent for et radioprogram som heter Valgfag Rock og vi jobber sammen for å lage godt innhold hver uke.

– I tillegg til Radio Rock har Bauer Media ni riksdekkende kommersielle radiostasjoner, så selv om jeg er ansatt i Radio Rock, jobber jeg med de andre kanalene også. Nå i november og desember er jeg for eksempel SoMe-ansvarlig for Juleradioen. Det kan man mildt sagt si er to ulike målgrupper.

– Jeg bruker faktisk mer tid på video enn på lyd.

Marte Vedde Blindheim

3. Nevn tre arbeidsoppgaver du utfører stort sett hver dag.

– Jeg filmer og klipper videoer hver dag og publiserer innhold både på vår hjemmeside, Facebook og Instagram. Videre mikser jeg lyden som du hører når du setter på Radio Rock, jeg sørger for at overgangene mellom prat og musikk høres fint og og at det ikke er noe stillhet. Stillhet er radioen verste fiende.

– Ellers har jeg daglig kommunikasjon med salgsavdelingen og jobber mye med hvordan vi kan lage innhold som er i tråd med vår merkevare og kundens ønsker.

 

MIXMASTER: Marte jobber med overganger og lydmix, men lager også mye video. Foto: privat

4. Har du utdanning?

– Ja, jeg har en bachelor i PR og samfunnspåvirking fra Markedshøyskolen i Oslo (nå Høyskolen Kristiania). Jeg har også studert administrasjon og organisasjonsvitenskap i Bergen, og da brukte jeg mesteparten av tiden min i Studentradioen – noe som jeg nå ser på som den viktigste delen av utdannelsen min. Jeg vil oppfordre alle som ønsker å jobbe i mediabransjen til å bli med i studentmediene!

– Jeg vil oppfordre alle som ønsker å jobbe i mediabransjen til å bli med i studentmediene.

Marte Vedde Blindheim

5. Er denne utdanningen relevant for jobben du har? 

– Da jeg begynte på kommunikasjonsstudiene i Oslo, hadde jeg ingen planer om å begynne å jobbe med radio, men utdanningen er veldig relevant for meg nå. Kommunikasjon, historiefortelling og retorikk er en viktig del av radiobransjen.

– Å kunne kommunisere godt, både på radio og i sosiale medier, har vært essensielt for meg. Likevel er den praktiske erfaringen fra Studentradioen i Bergen en helt uunnværlig erfaring som har gitt meg et stor fortrinn i bransjen.

6. Hva kreves av ferdigheter eller egenskaper for å få og trives i denne jobben? 

– Du må helt klart like å jobbe med mennesker og trives med samarbeid. Det er også blitt viktigere å beherske ulike kommunikasjonsverktøy. Det holder ikke å kun enten kunne skrive, prate, filme eller klippe, du må gjerne kunne litt av alt; lyd, bilde og tekst.

– Dette vil jeg si gjelder for alle som har en drøm om å bli radiovert, journalist eller medarbeider i en mediebedrift: lær deg litt av alt.

– En annen ting som er viktig, er å trives med forandring. Det er ofte korte kontrakter og prosjektbasert jobbing så man hele tiden suge til seg den kunnskapen man får, ønske å lære nye ting og bygge relasjoner.

– Jeg brukte mesteparten av tiden min i Studentradioen – noe som jeg nå ser på som den viktigste delen av utdannelsen min.

Marte Vedde Blindheim

7. Hvordan fikk du denne jobben?

– Som de fleste andre i denne bransjen, startet som frilanser og jobbet med ulike produksjonsselskaper. Plutselig dukket det opp et vikariat på fem uker i Radio1 som jeg fikk, og på de fem ukene jobbet jeg iherdig med å vise hva jeg kunne. Mot slutten av vikariatet ble jeg tilbudt stillingen som redaksjonsleder i Radio Rock.

Les også: I siste liten flyttet Elise (23) journalistikk opp på søknadslisten


I denne artikkelserien tar Talent Media for seg stillingstitler som ikke Hvermansen nødvendigvis vet hva betyr eller innebærer. Meningen er å gjøre studenter og arbeidssøkere bedre rustet til å forstå hva de søker på, og kanskje gjøre det enklere å velge studier og jobb. 

Har du en stillingstittel som ikke beskriver jobben din, er vanskelig å forklare, eller som folk flest ikke skjønner hva er? Kjenner du noen som har det?

Tips oss:

Synes du flere bør lese denne saken? Del den! 🙂