Mer støtte til Jenter og teknologi

Statsbudsjettet 2019: foreslår én million mer til NHO-prosjektet.

– Dette synes vi er kjempebra, og er glade for at de fortsetter å støtte oss, sier Tone Vesterhus til Talent Media. Hun er prosjektleder for Jenter og teknologi.

Jenter og teknologi-prosjektet ble egentlig født i 2003 og var et samarbeid mellom høyskolen i Agder og den lokale NHO-avdelingen. Siden har prosjektet spredt seg, og er nå på sitt tredje år hvor prosjektet regnes for å være et nasjonalt prosjekt. Disse årene har de også fått støtte i statsbudsjettet, og for 2019 foreslås det å øke budsjettet fra 2,5 til 3,5 millioner kroner.

Les også: «Er det du som er driftsleder?»

– Dette er et arbeid som krever mye jobb og tid for å gi resultater, siden vi jobber med å endre holdninger som arves fra generasjon til generasjon. Det er ikke noe vi klarer å snu over natta, derfor er det så bra og viktig at det satses og styrkes over tid fra regjeringens side forklarer hun.

Svak positiv utvikling

Til nå har de sett en svak positiv utvikling med flere jenter som studerer og får seg jobb innenfor teknologi. Dette gjelder både yrkesfag, fagskole og høyere utdanning. I 2017 nådde de over 5000 jenter.

– Men utviklingen går ikke raskt nok. Dette er et langsiktig arbeid.

Jenter og teknologi-prosjektet går ut på å få flere jenter inn i teknologibransjen, fordi NHOs medlemsbedrifter uttrykker hvert år at de har behov for teknologer.

– Og siden vi vet at kvinneandelen er lav, betyr det at de ikke har det beste og bredeste rekrutteringsgrunnlaget. Det handler om å øke kvaliteten på kandidatene, men også det totale tilfanget, og vi vet at mange bedrifter kommer til å trenge teknologer fremover.

– Utviklingen går ikke raskt nok. Dette er et langsiktig arbeid.
Tone Vesterhus, prosjektleder for Jenter og teknologi

Møter kvinnelige rollemodeller

– Gjennom Jenter og teknologi har flere tusen ungdomsskolejenter møtt kvinnelige rollemodeller og lært mer om hva det vil si å jobbe med teknologi. Vi trenger flere teknologer. For å få den beste kompetansen er det viktig at flere jenter velger teknologiske fag, sier Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland i en pressemelding.

Prosjektet får økonomisk støtte fra Barne- og likestillingsdepartementet. Les mer om Jenter og teknologi her.

Les også: Mange jenter vil studere kybernetikk og robotikk

 

Synes du flere bør lese denne saken? Del den!