Nathalie (30) står bak festene til noen av landets mest kjente profiler – med sitt eget byrå hun grunnla for 8 måneder siden

– Jeg ringer ikke kundeservice, for å si det slik, sier Nathalie Lao om hvordan hun skaffer kunder.

En e-post tikker inn.

«Hei, vil du være interessert i å skrive om selskapet mitt?»

Tja.

Vi avtaler å møtes. Det viser seg nemlig at Nathalie Lao (30), i løpet av de månedene hun har drevet sitt eget firma, har arrangert catering og fester for Equinor, Elle, Nike, P3 Gull – og mange flere.

Oslo Bevertning kaller de seg, det vil si Nathalie og samboeren Daniel Kjæmperud, og deres mål er å levere alt som trengs til en vellykket fest.

Enkeltpersonsforetaket som er registrert i Nathalies navn ble opprettet i oktober 2018, og før de har rukket å fylle ett år, har de allerede arrangert fester, brylluper og store selskaper for kjente merkevarer og personligheter.

Nylig arrangerte hun festen for tv-personlighetene Vita og Wandas boklansering. I porteføljen til Oslo Bevertning står også merkevarene Valentino og Burberry, kjente næringslivstopper og influencere, og nylig signerte de en kontrakt med Stavernfestivalen hvor de skal levere bemanning til barene.

De har fulle kalendere hver helg, i tillegg til en nesten fullbooket sommer 2019 og 2020.

Alt på åtte måneder med Nathalie i spissen. Hvordan har hun klart det?

 

FESTER FOR FIFFEN: Nathalie Lao arrangerte festen til Vita og Wandas boklansering i mai. Foto: Siri Granheim

Oslo Bevertning

 • Et catering- arrangements- og selskapsbyrå i Oslo som stiller med mat, pynt, servitører, osv.
 • Ble grunnlagt av Nathalie Lao i oktober 2018.
 • Drives av Lao og samboeren Daniel Kjæmperud.
 • Har et fast team med servitører på 15 stk.
 • Er foreløpig registrert som enkeltpersonsforetak, omgjøres til AS i løpet av 2019 i følge planen.
 • Regnskapstallene blir klare i oktober.

Ble frarådet fra å drive med det selv

Foreldrene til Nathalie kom til Stavanger fra Kina for over tretti år siden. På den tiden, i følge Nathalie, var det enten jobb å få som renholder, eller i restaurantbransjen. De valgte det siste, og restauranten deres er nå på sitt 25. år.

– Jeg og mine to søstre vokste opp på restauranten. Etter full skoledag dro vi dit for å gjøre lekser der og hjelpe til med driften. Vi skrelte løk, brettet vårruller, vasket opp, og så videre, forteller hun.

Etter videregående hadde Nathalie en drøm om å bli finansrådgiver, men foreldrene ville at hun skulle bli lege, så hun begynte på sykepleierstudiet.

– Jeg skulle i alle fall ikke til servicebransjen, sa de.

Men hun kjedet seg, så hun trosset foreldrene og hoppet over til bachelor økonomi og administrasjon i stedet. Da var det kanskje mulig å bli finansrådgiver likevel.

Men hun fikk ikke jobb i Stavanger på grunn av et vanskelig marked etter oljekrisen.

Folk begynte å spørre

Nød lærer naken kvinne å spinne, og for to år siden pakket Nathalie sin rosa koffert og dro til hovedstaden uten penger eller sted å bo.

– «Nå skal jeg satse!», tenkte jeg.

Hun fikk jobb som runner (de som går med maten og rydder bordene på store restauranter) via et bemanningsbyrå i et par måneder før hun fikk jobb i inkassobyrået PRA Group i Bjørvika.

Samtidig som hun hadde sin fulltidsjobb på kontoret, jobbet hun som servitør på to restauranter. Etterhvert begynte gjestene hun serverte å spørre hvilket byrå hun kom fra, hvorpå svaret hennes var at hun var bare utleid via bemanningsbyrå.

– Da forstod jeg at jeg leverer service utenom det vanlige.

Ideen om å starte noe selv begynte å spire.

– Nordmenn er jo liksom født med ski på bena, men jeg er født med serviceinnstilling. Så en dag i 2018 bestemte jeg meg, og rett etterpå hadde jeg registrert Oslo Bevertning!

– Hva sa foreldrene dine da du bestemte deg? 

– Hehe, de sa… De sa at jeg kom til å feile! De vet jo hvor tøft det er å bygge opp noe selv.

 

OSLO BEVERTNING: Nathalie Lao og samboer Daniel Kjæmperud. Foto: privat

Nathalie Lao

 • 30 år fra Stavanger, bor i Oslo.
 • Har en bachelor i økonomi og administrasjon fra Universitetet i Stavanger.
 • Grunnla byrået Oslo Bevertning i oktober 2018.
 • Har fulltidsjobb som kontormedarbeider inkassobyrået PRA Group i Bjørvika.
 • Foreldrene er fra Kina og driver kinesisk restaurant i Stavanger.

Ringer ikke kundeservice

Nå har hun to fulltidsjobber – for hun er fortsatt hos PRA. Likevel arrangerer hun fester i toppklasse, og var for eksempel med på å arrangere TV2-profilen Marianne Jemtegårds Babymesse på The Hub i mars.

– Jeg finnes jo ikke sjenert, og kontakter hvem som helst. Jeg sender hundrevis av e-post, og ringer alltid i etterkant. Jeg er veldig på, og det må jeg være hvis jeg skal få napp, forteller hun.

For å nå helt frem, finner hun nummeret til lederen i det selskapet hun ønsker å samarbeide med.

– Jeg ringer ikke kundeservice, for å si det slik.

I tillegg har hun samarbeidspartnere hun får oppdrag fra. Hun vil ikke nevne hvem det er snakk om, siden det ikke er helt offisielt ennå, men de er kilden til noen av de store kundene hennes.

– Man kan ikke bygge et selskap alene, gode folk er nøkkelen til suksess.

Nathalie bruker aktivt sosiale medier og følger med på hva kjente profiler i Norge driver med, slik at hun kan kontakte dem akkurat når de trenger henne.

– Jeg visste at Marianne hadde fått baby, og skulle lede Babymessen, så jeg kontaktet henne på riktig tidspunkt, og fikk en avtale.

Dermed var Nathalie med på å arrangere både Mariannes dåpsfest, og Babymessen på Stordalen-hotellet.

Hun har oversikt over hvem som forlover og gifter seg, og får mange oppdrag på den måten. Ellers er hun registrert på mittanbud.no, i tillegg til at hun ringer rundt direkte.

 

BABYMESSE: På The Hub i mars i regi av Marianne Jamtegård (andre fra venstre). Oslo Bevertning var med på å arrangere. Med på bildet er også Monica Nyhus, Iselin Guttormsen og Christoffer Nyhus. Foto: Nathalie Lao

Ta vare på dine ansatte, så tar de vare på bedriften din

Hun er ikke bare hovmester og daglig leder. Nathalie er fortsatt med på hele prosessen fra a til å; planlegging, pynting, matlaging, servering og nedrigg.

– Jeg gjør absolutt alt, og jeg er ganske kresen. Etter å vært i flere bemanningsbyråer, hvor servitører kontaktes for å jobbe én kveld, og ingen kjenner hverandre, blir ikke kommunikasjonen og servicen like god.

Hun har et fast team på 15 stykker som hun har bygget opp fra tidligere kolleger fra bemanningsbyråene.

– Hvis du tar vare på dem, tar de vare på bedriften din, er svaret når hun blir spurt om lederstil.

– Jeg kjefter aldri. Det er mye kjefting og stress i denne bransjen, men man jobber ikke bedre av den grunn. Jeg har selv blitt mye kjeftet på, og vet at det ikke virker.

Hun har beholdt de samme servitørene helt siden hun startet.

Noe må ofres

Mange kan nok skrive under på at å være gründer og drive eget selskap er mer enn en fulltidsjobb; det er en livsstil.

Spesielt hvis man har to fulltidsjobber.

– Jeg har ingen planer om å slutte i PRA, for der kan jeg sitte i min egen verden i ro og mak – helt forskjellig fra Oslo Bevertning. Da får jeg jobbe med det jeg studerte, mens på kveldene og i helgene løper jeg rundt, sier hun.

Men å sjonglere to fulltidsjobber tar sinnsykt mye tid, som hun sier selv.

– Jeg ofrer jo tid med venner og det sosiale, avslører hun.

– Hva gjør du for å unngå å bli utbrent? 

En liten latter.

– Jeg går faktisk på spa! Dessuten bor jeg nærme Ekebergparken og tar meg gjerne en tur dit, eller kobler av med en film.

Det er ikke bare Nathalie som jobber dobbelt; samboer og partner Daniel Kjæmperud har sitt eget snekkerfirma.

Og når det er motgang eller tunge stunder, har Nathalie et triks.

Hun tar opp en hvit bok.

– Dette er liksom porteføljen min, sier hun, og begynner å bla.

Det er bilder fra fester hun har arrangert, omtaler fra kunder, og diplomer.

– Her har jeg alt jeg har oppnådd hittil som jeg ser på når jeg er umotivert. Det gir meg et skikkelig boost når jeg trenger det.

 

BOOST-BOKA: Når hun trenger et lite løft, ser hun gjennom alt hun har oppnådd. – Det er viktig å være stolt av det man har klart, sier hun. Foto: Synnøve S. Fallmyr

Samboer og kollega

Selv om selskapet fortsatt er registrert som enkeltpersonsforetak i Nathalies navn, har de vært to hele veien. Sammen jobber de i alle ledige timer.

– Jeg kommer jo fra en familiebedrift, så å jobbe med samboeren min er egentlig ganske naturlig for meg. Vi fungerer utrolig godt sammen, sier hun, og påpeker at de skiller jobb og privatliv.

– Vi har de samme målene og vet nøyaktig hvordan den andre tenker og hvordan vi vil ha det når vi takker ja til et oppdrag.

Nathalie visste ingenting om å starte eller drive eget selskap, men heldigvis har hun fått mye hjelp i sine egne foreldre, samboer og hans far.

– Jeg var veldig fortvilet i starten, men har fått mye hjelp i familie og internett, og det har gått bare bra, sier hun.

– Jeg skal bare være sikker på at jeg har all personalia riktig… Er du blitt 30 eller? 

– Ja. I dag!

– I dag! Gratulerer! Rekker du å feire noe? 

– Nei, nå har jeg to bryllup å forberede! Kanskje litt senere, smiler hun.

FESTLIGHETER: Oslo Bevertning ønsker å tilby alt som trengs for et vellykket selskap. Foto: Oslo Bevertning

Synes du flere bør lese dette? Del saken!

Tips til [email protected] hvis du vet om lignende personligheter vi burde skrive om.