Nellie (24) fra Tromsø er i gang som programleder for BBC Earth

Serien «From Plant to Planets» hadde premiere 16. oktober på YouTube-kanalen til BBC Earth. 

For ett år siden ble 24 år gamle Nellie Henriette Nilsen valgt ut blant over 2400 søkere fra 84 land til å bli digital formidler for BBC Earths YouTube-kanal.

Kanalen, som har over 5,5 millioner følgere og nærmere 100 millioner visninger var da på jakt etter en kandidat som kunne engasjere et nysgjerrig publikum verden rundt.

Det skriver BBC i en pressemelding. 

Talent Media har tidligere omtalt den unge biologen, og intervjuet henne i forbindelse med hennes nye jobb i januar 2019.

Les hele intervjuet her: 

Slo ut 2400 søkere med en video om mose: Nellie (23) er BBC Earths nye programskaper!

Filmet i Norge

YouTube-serien har resultert i fem episoder som er spilt i inn i Trondheim og på Svalbard.

Nilsen som til daglig er masterstudent i biologi ved NTNU i Trondheim, tok med seg produksjonsteamet fra BBC Studios for å filme norsk flora i kjente omgivelser ved Bymarka i Trondheim og i Longyearbyen-området på Svalbard, der hun også gjorde feltarbeid til masteroppgaven.

Tema for episodene har hun valgt selv, og manus har Nilsen skrevet med støtte fra BBC Studios digitale team.

– Prosessen har vært kjempespennende og lærerik. Det tok litt tid før jeg kom inn i det. Både hvordan jeg bygger opp innholdet i en episode, og hvordan jeg snakker foran et kamera, sier Nilsen.

Siste episode vil være en samleepisode som handler om hvordan det var å spille inn serien, og avslører detaljer om hendelser som foregikk bak kamera.


Vil øke interessen for naturen

Nilsen gleder seg nå til å vise frem resultatet, og håper at serien kan bidra til å øke interessen for natur og vitenskap.

– Det hadde vært veldig stas om jeg klarer å overføre noe av min lidenskap for planter til seerne. Kanskje er det noen der ute som får lyst til å lære mer og velger å studere biologi? I tillegg håper jeg at serien kan bidra til en grønnere hverdag gjennom å sette søkelys på hvor vakker og sårbar naturen er, sier Nilsen.

Første episode hadde premiere onsdag 16. oktober kl. 18 på hoved-YouTube-kanalen til BBC Earth.

I løpet av de neste ukene vil kanalen slippe én ny episode hver onsdag til samme tid.

Se første episode her 👇

Har du tips til noe eller noen vi bør skrive om? Tips oss!

 Bør flere få med seg dette? Del saken!👇