Nervøs før jobbintervjuet? Det gjør egentlig ingenting

– Det er sjelden at nervøsitet har ødelagt et intervju, det tror jeg nesten ikke jeg har opplevd, sier hodejeger Åsta Braathen.

Les hennes råd til deg som skal på det beryktede jobbintervjuet.


– Hva ser dere etter i kandidaten på jobbintervjuet som ikke fremgår i hverken CV eller søknad? 

– Førsteinntrykk er, som ellers i livet, viktig. Smil, vær imøtekommende, ha et godt og fast håndtrykk. Ikke la små tullete detaljer ødelegge. Puss skoene, se ordentlig ut, kle deg gjerne nøytralt, kom i tide og vær forberedt, sier Braathen.

Under intervjuet spør hun gjerne om fritidsinteresser og hobbyer, og er opptatt av hva kandidatene har gjort utover «standard» studier og karrierevei.

– Det kan være utenlandsopphold, jobber ved siden av studier, utradisjonelle fagvalg, og så videre. Mest av alt ser vi etter engasjement, driv og interesse for å lære. Det er egentlig viktigere enn hva du kan akkurat nå. Som de sier på engelsk; «Hire for attitude, train for skills», sier hun.

Skriv riktig, kom i tide

– Hva er de vanligste, og verste, feiltrinnene som kandidatene gjør på jobbintervjuet? Dette kan også sees i sammenheng med CV-en og søknaden de har sendt inn.

– Personlig er jeg veldig lite glad i skrivefeil. Jeg har sett mange søknader som inneholder massevis av dårlig språk og åpenbare korrekturfeil. Det er en dårlig start. Det er heller ikke greit å komme ti minutter for sent. Selvsagt kan man være uheldig og ikke finne parkering, eller at toget er forsinket, men det er lurt å passe på å ha rikelig med tid, slik at det er du som eventuelt må vente i ti minutter, og ikke din potensielle arbeidsgiver.

«Mest av alt ser vi etter engasjement, driv og interesse for å lære.»

Åsta Braathen

Hun fortsetter:

– En «feil» som går igjen – og som jeg synes har blitt vanligere de siste årene, er bruken av ordet «man» i stedet for «jeg». Uansett hva de får spørsmål om, svarer de «når man skal løse en slik oppgave så er det jo naturlig at man…» Da får jeg et inntrykk av at personen ikke er helt på plass, og en smule distansert. Jeg er mye mer interessert i å høre «når jeg skal løse en slik oppgave vil jeg…»

 

KLE DEG NØYTRALT, KOM I TIDE: Det er ganske selvsagte råd, men fortsatt viktige, mener Åsta Braathen. Hun er daglig leder og eier av rekrutteringsbyrået Hodejegerne. Foto: Yvonne Holth

Nervøsitet ødelegger nok ikke jobbintervjuet ditt

– Mange er redde for å svare feil, si rare ting, virke nervøse og usikre. Hva er det som egentlig ikke er nødvendig å bekymre seg for under intervjuet?

– Det er helt naturlig å være nervøs for et jobbintervju, men det er sjelden at nervøsitet har ødelagt et intervju, det tror jeg nesten ikke jeg har opplevd. De fleste jobbsøkere jeg har vært borti i sisterunde-intervjuer de seneste årene har imponert meg stort. Veldig ofte bruker vi case i siste fase av ansettelsesprosesser. Da er presentasjons-teknikk viktig, sier hun og fortsetter:

– Det er ikke viktigst hva de har kommet frem til – vi er ikke ute etter fasit. Det som er interessant er å forstå hvordan de har jobbet med caset og å se hvordan de formidler og «selger» det til meg. Snakk deg igjennom presentasjonen mange ganger hjemme. Hold den gjerne for en venn eller en i familien. Da fremstår du mye tryggere.

Forbered deg godt

– Hvordan bør kandidatene forberede seg til jobbintervjuet? 

– Hvis du blir gitt et case – bruk god tid. Det kan være blant dine viktigste presentasjoner, ikke ta lett på det. Sett deg inn i hva bedriften driver med. Du trenger ikke ha all detaljkunnskap, men vit hvilke markeder de opererer i, hvem er kundene deres, og så videre, sier hun.

Hun oppfordrer kandidaten til å tenke gjennom hvorfor akkurat du er en bra for denne bedriften.

– Du trenger ikke kunne alt bedriften sier at de har behov for, det er sjelden at noen treffer på absolutt alle punkter, men fremhev dine sterke sider – og vis nysgjerrighet og vilje til å lære.

– Bør kandidaten stille spørsmål under intervjuet, og hvilke? 

– Det kommer veldig an på stillingen synes jeg, men still gjerne spørsmål om selskapets planer fremover, hvem som blir de viktigste personene og miljøene du kommer til å samarbeide med i bedriften. Et jobbintervju handler ikke bare om å snakke, det handler mye om å lytte også. Stiller du et spørsmål og din potensielle leder svarer, still oppfølgingsspørsmål, vis nysgjerrighet. Da er det lettere å få et inntrykk av deg som person, og jobbintervjuet blir ikke bare spørsmål og svar, men en samtale, svarer Braathen.

«Hvis du stiller et spørsmål og får svar – vær klar med et oppfølgingsspørsmål.»

Oppsummering:

  • Ikke slurv med språket i søknad og CV.
  • Kom i tide, kle deg pent og nøytralt.
  • Gi et godt førsteinntrykk.
  • Kom forberedt. Vit hva du har søkt på, hvem du vil jobbe for.
  • Vis nysgjerrighet, still spørsmål og oppfølgingsspørsmål.
  • Vis hvordan du tenker, ikke vær opptatt av å komme frem til riktig svar.
  • Det er greit at du er nervøs. Men forbered deg og tenk hvordan du kan være minst mulig nervøs.

 

ALVORETS TIME: Et jobbintervju kan være veldig skummelt, men følg Braathens gode råd, og du er godt på vei. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

Synes du flere bør lese denne saken? Del den! 🙂