ILLUSTRASJONSFOTO: Kobu Agency/Unsplash

Over 2000 ville lære å programmere – kun 15 ledige plasser

Måtte stenge søknadsprosessen to måneder før tiden.

Da svenske Academy lanserte sin første bootcamp i Norge, måtte selskapet stenge for flere søknader etter kun fire uker – to måneder tidligere enn planlagt.

Det skriver Academy i en pressemelding.

Da hadde 2190 personer meldt sin interesse til de 15 studieplassene.

– Vi gikk inn i det norske markedet med store ambisjoner, men mottakelsen av vårt første program overgikk alle våre forventninger. Sammenlignet med de andre markedene vi er tilstede i er dette absolutt det største trykket vi har hatt i en lansering. Over 2000 personer begynte på opptakstestene i løpet av februar for å kunne fylle én av programmets 15 plasser, forteller Johan Bäck Persson, administrrende direktør i Academy Norge.

1. februar 2019 ble Academy lansert i Norge. Selskapet tilbyr utdanningsløp hvor man på kun 12 uker kan utdanne seg til IT-konsulent og være garantert jobb i etterkant.

Utdanningen baserer seg på «accelerated learning» hvor det er fokus på praktiske og yrkesrelevante oppgaver. Første program handler om programmering, og studentene vil gjennomgå like mange timer med koding som ved en treårig bachelorgrad innen IT.

 

ADMIN. DIREKTØR: Johan Bäck Persson. Foto: Academy

Mange kvalifiserte kandidater

– Vi gjør om på måten virksomheter tradisjonelt rekrutterer på. Fremfor å se på en persons CV og bakgrunn, vektlegges heller kandidatenes evner, personlige egenskaper og motivasjon. Alle kandidater må gjennomgå to ganske omfattende tester med dette som bakgrunn, forklarer Bäck Persson.

Kompleksiteten i søknadsprosessen gjør det enda mer imponerende at så mange har gjennomført begge testene, mener Bäck Persson:

– Nesten 1200 personer gjennomførte begge testene – på i underkant av én måned! Det er ingen krav til forkunnskaper, så dette viser at det er mange i Norge som er genuint interessert i å ta fatt på en ny karriere innen IT, forteller han.

Nå er arbeidet fullt i gang med å velge ut de 15 kandidatene som skal få begynne på programmet 1. juni.

Stor interesse blant norske virksomheter

Flere norske virksomheter har meldt sin interesse for kandidatene som utdannes gjennom Academys program.

– Kompetansemangel innenfor IT er en varslet krise i Norge, og flere virksomheter sliter allerede med å fylle ulike stillinger innenfor IT og teknologi. Da er det ikke nok med kompetansen som finnes i dag, vi må også omskolere arbeidstakere for å dekke behovet i markedet. Derfor er det gledelig at så mange virksomheter er positive til denne formen for utdanning, og at det allerede er flere som har reservert et antall kandidater når de er ferdigutdannet i høst, avslutter Bäck Persson.

Søknadsprosessen til neste program slippes i april.

Les også: 

Bør flere lese dette? Del saken! 👇