SHE-konferansen: «Dine ansatte har valgt å jobbe hos deg. Sørg for at de har lyst til å bli»

SHE Conference – for likestilte ledelser i næringslivet, ble arrangert for femte gang torsdag 6. mars til et fullt Oslo Spektrum.

Den regnes som Europas største konferanse for likestilling i næringslivet og skal inspirere bedrifter til å få flere kvinner i toppledelse, ikke bare fordi det er riktig, men også fordi det er lønnsomt.

I 2014 fikk Heidi Aven og Marit Sagen Gogstad en idé om å lage en konferanse for å gjøre nettopp dette; få flere kvinner i toppledelse. De leide Latter i Oslo, og hadde fullsatte saler i flere måneder fra første konferanse i 2015. Siden den gang har det utviklet seg til å bli en hel organisasjon basert på frivillighet, SHE Community, som jobber for å få flere kvinnelige toppledere, investorer, gründere, og så videre.

For å gjennomføre dette, har de fortsatt med SHE Conference, i tillegg til å lansere en indeks som gir oversikt over hvordan bedrifter faktisk ligger an med kvinner i ledelsen: SHE Index Powered by EY.

De har også et mentorprogram, kurs, og andre tilbud til lederspirer og unge, kvinnelige gründere.

 

ENORMT ARRANGEMENT: Flere tusen var innom spektrum under SHE Conference. Her fra hovedhallen hvor flere større bedrifter hadde stand. Foto: Synnøve S. Fallmyr

Et mer likestilt næringsliv – spesielt på toppen

Med over 70 foredragsholdere, 2300 solgte billetter og flere titalls bedrifter på stand, var spektrum stappfullt denne torsdagen på konferansen som varte fra ni på morgenen til sent på kveld, med foredrag, stands, mat, mingling, musikk, og uendelige mange menneskemøter som vil bidra til et mer likestilt næringsliv.

Av foredragsholdere kunne man høre på Hayley Mulenda, Trine Grung, Sonja Perkins, Julie Simpson og Indrani Goradia – for å nevne noen.

Her er listen over alle foredragsholdere.

Simpson snakket blant annet om hvordan bedrifter må, med største alvorlighet, sørge for å ha likestilte toppledelser, blant annet fordi det er til disse bedriftene unge talenter vil ønske å jobbe. I tillegg mener hun at det er essensielt at bedriften gjør alt den kan for å beholde på disse:

«Remember: your employees have chosen to work for you. Make them want to stay», var ett av hennes mange budskap.

Her er et lite utdrag av Julie Simpsons foredrag. Hun er grunnlegger og direktør i ResourceIT Consulting Ltd.


SHE Community

SHE Conference arrangeres av SHE Community, en frivillig organisasjon med base i Oslo.

De jobber etter FNs bærekraftsmål nummer 5: «Oppnå full likestilling mellom kjønnene, og myndiggjøre kvinner og jenter.»

Vil du vite mer om SHEs grunnlegger? Les vårt lederportrett av Heidi Aven:

– Noen ganger kommer rett og slett forretninger først. Følelser kan vi snakke om senere