Illustrasjonsfoto: Bench Accounting/Unsplash

Slik fremhever du egen kompetanse, skriver søknad og sier opp jobben

Nye episoder av Karriererådet er ute nå!


Fra søndag 7. april og ni søndager utover våren, slippes ti nye episoder om hvordan det er å være ung jobbsøker i dagens arbeidsmarked.

Noen av temaene er hvordan fremheve egen kompetanse i jobbsøk, om vi utdannes til arbeid eller arbeidsledighet, hvordan bygge nettverk, og lønnsforhandlinger.

Karriererådet er Talent Medias egen podkast hvor det tas opp mye av det samme som i nettavisen, men her kan du få kunnskapen gjennom ørene og ikke øynene.

Ikke bare det – hver eneste episode består av noen som har opplevd det selv, eller som formidler et spørsmål fra publikum.

Men – det som alltid er viktig å huske på, er at det finnes mange svar, og det avhenger ofte av bransje, sted, bedrift, og person. Karriererådet bidrar til noen perspektiver.

Podkasten for deg som snart er ferdig utdannet, nyutdannet, på leting etter din første “ordentlige” jobb, ny i denne jobben, eller er i et jobbskifte.

Nok å temaer å ta av

– Vi ville fortsette med flere episoder, for det er fortsatt mange temaer å diskutere, sier redaktør Synnøve Sundby Fallmyr.

– Det kan være utrolig utfordrende å være jobbsøker i dag, og som ung er det vanskelig å vite hva man kan bli, hvordan man kan bli det, og hvor. I tillegg tror jeg det er viktig å snakke mer om hva man skal jobbe med, og ikke knytte vår identitet ene og alene til jobb, sier hun.

Med seg på sitt faste lag har hun fortsatt programleder Espen Sæle og jobbekspert Hans Petter Stub.

– Jeg synes det er viktig at folk for det første får seg jobb, og ikke minst en jobb som er riktig for dem. Jeg tror podkasten kan bidra til at de ser mulighetene som finnes, og hvordan de skal komme seg dit, sier Sæle.

Han jobber med arbeidskultur og utvikling i Atea.

I STUDIO: At lydgrafer er så morsomme, var nytt… I midten sitter produsent Sondre Hofstedt. Fra venstre står jobbekspert Stub til venstre, programleder Sæle, redaktør Fallmyr. Foto: Talent Media

Den unike samtalen mellom arbeidssøker og arbeidsgiver

Både Stub og Sæle har lang erfaring fra arbeidslivet, og ikke minst fra «den andre siden av bordet» – de har vært med på mange ansettelser.

I panelet for sesong to sitter den samme gjengen med studenter og unge arbeidstakere:

  • Caroline Bjurstrøm Knudsen (29), mediestudent og journalist
  • Line Langaas (26), prosjektkoordinator
  • Solveig Gluggvasshaug (25), mediestudent og kino-medarbeider
  • Maren Kjølberg Aamot (24), innholdsprodusent og rådgiver i Talent Media
  • Ådne Feiring (28), tidligere kommunikasjonsrådgiver, nå lærerstudent
  • Ingeborg Bjørnevik (25), NHH-student (i permisjon) og rådgiver i First House
  • Inge Sveen (27), førstekonsulent i Oslo Tingrett
  • Hanna Holler Kamperud (28), utvikler i FINN – ny deltaker!
  • Christoffer Lindblom (28), produktsjef og punkfestival-arrangør
  • Maia Kristine Kummeneje (27), mediestudent

De kommer med personlige opplevelser, spørsmål fra venner og bekjente, og forsøker å skape det nyanserte svaret man ofte savner i jobbsøking.

BLI KJENT MED RÅDET: Følg oss på Instagram! Så kan du bli bedre kjent med for eksempel Synnøve, Christoffer, Maren og Line. Foto: @karriereraadet

Om podkasten

Karriererådet produseres i samarbeid med Radio Metro. Ansvarlig redaktør er Synnøve Sundby Fallmyr: synnove@talentmedia.no.

Til orientering: Maren K. Aamot ble ansatt i Talent Media, podkastens avsender, i mars 2019, som innholdsprodusent og rådgiver. Alle som bidrar i podkasten gjør det frivillig og utenom arbeidstid.

Har du spørsmål i forbindelse med jobb og karriere, eller har du opplevd noe du vil at rådet skal ta opp? Skriv til oss!

– Man er ikke verdiløs bare fordi man er arbeidsledig

Bør flere få med seg dette? Del saken! 👇