Slik gikk Christel (25) rett fra skolen til toppjobb i spennende startup

Christel Mathiesen (25) begynte i solcelleselskapet Otovo rett etter at hun var ferdig med bachelorgraden. Etter halvannet år ble hun salgsleder for energi-startupen.

– Jeg har alltid visst at jeg skal opp og fram. Man kan ikke sitte og vente på at mulighetene skal komme i fanget på deg. Du må oppsøke dem selv, smiler hun.

Mathiesen startet i 2013 på en bachelorgrad i energiteknologi på Høgskolen i Bergen. Det var her interessen for grønn energi og solceller begynte. I studietiden ledet hun og tre andre «Prosjekt Brasil» som jobbet med å anskaffe solceller til barnehjem i det søramerikanske landet.

– Jeg brukte studietiden til å skaffe meg mer erfaring innenfor feltet. Og etter utdanningen var jeg på utkikk etter en sommerjobb. Jeg hadde jo hørt om Otovo og hva de holdt på med. De hadde derimot ikke lyst ut noen stilling for sommeren 2016. Derfor tok jeg selv kontakt med CEO i selskapet Andreas Thorsheim.

– Legger du ned innsatsen som kreves og utmerker deg vil det lønne seg i det lange løp.

Christel Mathiesen (25)

Telefonsamtalen ledet til sommerjobb som teknisk konsulent. Jobben ledet deretter til fast stilling.

– Jeg har alltid vært interessert i fornybar energi og hadde noe erfaring fra før. Norge opplevde et prisfall på solceller i 2015-2016 og jeg syntes at Otovos forretningsmodell var dødsspennende. Jeg bare måtte være med på reisen deres.

Vis hva du er god for

Etter halvannet år som teknisk konsulent for solcelleselskapet rykket hun på nyåret opp som salgsleder for Otovos selgerteam. Mathiesen leder nå seks salgskonsulenter som skal sørge for solcellerevolusjon i Norden.

– Hvis man fra dag én viser at man tar initiativ og har guts, blir det lagt merke til. Fordelen med oppstartsbransjen er at strukturen endres når selskapene vokser. Legger du ned innsatsen som kreves og utmerker deg vil det lønne seg i det lange løp, sier Mathiesen.

 

TIL TOPPS: Christel Mathiesen (25) er nå salgsleder for Otovos selgerteam. Foto: Niklas Øymo

Grip sjansen når du får den

– Min holdninger er at man ikke må se på noe som umulig. Se mulighetene og grip sjansen om du først får den. Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle få en lederstilling så fort, men jeg har jobbet hardt og målrettet og det har ledelsen bitt seg merke i.

Målet er å bygge Otovo videre i Norge og utvide til flere land. Ifølge Mathiesen er Otovo framtidens energiselskap og det er noe hun ønsker å være med på.

– Har du et tips til nytutdannede som skal søke jobb?

– Ut fra egne erfaringer kan jeg si at ingeniører har det tøft med å skaffe seg en jobb i dag. Det er en ekstrem kamp om plassene, så det gjelder å skille seg ut. Vær utadvendt og vis at du er annerledes, sier Mathiesen.

Christels tips:

  • Ikke vent på muligheter – oppsøk dem selv. Finn de bedriftene der du mener du kan passe inn og ta kontakt.
  • Ikke vær redd for å komme med innspill om hva som kan forbedres i din bedrift. Dette vil gjøre deg til en verdifull ressurs for bedriften. Særlig oppstartsbedrifter bygges underveis og derfor kan du være med på å forme selskapet.

Unge talenter er Talent Medias portrettserie av unge mennesker som har nådd noen av sine mål i arbeidslivet, og som kan informere og inspirere med sin historie og sine råd til hvordan andre skal finne sin vei.

Kjenner du noen vi bør snakke med? Kanskje noen som har en spennende eller utradisjonell jobb, spesielt mye ansvar, eller skapt sin egen arbeidsplass? Eller noen som rett og slett har fått jobben de søkte på etter å ha studert i noen år? Det trenger ikke være mer hokus pokus enn som så.

Skriv til oss eller finn oss på sosiale medier.

Synes du flere bør lese denne saken? 🙂 Del den!