Slik kan du gjøre din egen arbeidsplass grønnere

Equinor: – Vi verdsetter ansatte som foreslår klimatiltak.

Ikke alle kan bli leder av en miljøorganisasjon, ingeniør eller politiker på fulltid.

De fleste av oss jobber i en liten eller mellomstor bedrift (ikke alle bedrifter kan ha sin egen bærekraftansvarlig) – så hva kan resten av oss gjøre på vår egen arbeidsplass for å gjøre den hakket grønnere?

Er det for eksempel innafor å stille spørsmål på et jobbintervju om hva slags miljøtiltak bedriften tar? Og er det greit å si i fra til sjefen din hvis du ser at arbeidsplassen kan bli enda mer miljøvennlig?


Sjekk om bedriften er miljøsertifisert

Nestleder i Framtiden i våren hender (Norges største miljø- og solidaritetsorganisasjon) Christoffer Ringnes Klyve mener miljøsertifisering er en grei måte å sjekke det på.

Hvis en virksomhet er miljøsertifisert betyr det at den har dokumentasjon for at de tar miljøet på alvor.

– Mindre virksomheter har gjerne et Miljøfyrtårn, mens større virksomheter kan benytte internasjonale miljøsertifiseringer som ISO 14000 og liknende, forteller Klyve.

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats, mens ISO 14000 er en internasjonal serie standarder som hjelper virksomheter med å minimere miljøskade.

Miljøfyrtårnet har forøvrig en rekke tips til deg som vil gjøre arbeidsplassen mer miljøvennlig, og på deres hjemmeside kan du sjekke hvilke tiltak som er best for nettopp din bedrift.

MILJØFYRTÅNLOGOEN.

Hva produserer bedriften?

Videre sier Klyve at man kan se på hva bedriften produserer. Er det miljøvennlige produkter som solceller, elbiler eller økologisk mat?

Men det betyr ikke at det er fy-fy å jobbe i en bedrift som produserer mindre miljøvennlige varer.

– Det kan også være greit å jobbe i en bedrift som jobber med olje, sement, tungtransport eller fly, dersom de har en god og troverdig strategi for å legge om til mer bærekraftig virksomhet, sier Klyve, men advarer også:

– Men vær oppmerksom på at det er mange virksomheter som bruker fagre ord om bærekraft, uten å ha noen reell omstillingsstrategi.

MILJØSERTIFISERING: Sjekk om bedriften er miljøsertifisert er Christoffer Ringnes Klyves råd. Foto: Jon Skille Amundsen

Er det greit å spørre om hvor miljøvennlig bedriften er på jobbintervjuet?

– Det må det absolutt være innafor å spørre om! Trenden er vel at en del unge arbeidstakere ønsker å jobbe på steder som er miljøvennlige, så det hjelper å stille spørsmål om dette på både intervju og i møte med sjefen, sier leder i Natur og Ungdom, Gaute Eiterjord.

Han får støtte i dette av Astrid Johanne Svensson, fagråder og prosjektleder i Naturvernforbundet.

– Jeg vil si at man definitivt bør spørre om bedriftens miljøprofil på et jobbintervju. Det er ikke uvanlig å spørre om arbeidsmiljøet under et intervju, og i den sammenheng kan det være naturlig å ta opp dette, forteller hun.

Hva om du ikke spør – og merker at det burde du ha gjort? Hva kan du se etter på arbeidsplassen for å sjekke om den er miljøvennlig?

Her er det flere ting man kan se etter, forteller Eiterjord.

– Hvordan blir kontoret varmet opp? Er bygningen og vinduene godt isolerte slike at det sparer unødvendig energi? Kildesorterer bedriften? Se på om det blir benyttet mange jobbreiser med fly. Kunne det for eksempel bli løst ved hjelp av kollektivtransport eller en videosamtale, spør han, og fortsetter:

– Er det sykkelparkering, slik at de ansatte kan benytte sykkel til jobb? Og i så fall, er det garderobe der så folk kan dusje?

BRUK ØYNENE: Se etter miljøvennlige tiltak på arbeidsplasser, oppfordrer Gaute Eiterjord. Foto: Natur og Ungdom

Kom med forslag til sjefen, det er bare bra!

Si at du ikke finner sykkelparkering eller oppdager at det ikke er kildesortering på kjøkkenet. Er det greit å si i fra til sjefen, og foreslå endringer man kan gjøre for å forbedre dette?

– Om arbeidsplassen har en HMS-ansvarlig eller en miljøfyrtårnansvarlig bør man gi innspill om miljøtiltak til denne personen, i tillegg til sin leder, forteller Svensson fra Naturvernforbundet.

Camilla Skjelsbæk Gramstad er bærekraftsansvarlig i arbeidsgiverforeningen Virke, som de siste to årene har vært med å organisere Arbeidslivets klimauke. Klimauken er et tilbud til bedrifter som ønsker å miljø på dagsordenen.

Hun er enig i at man ikke skal være redd for å si i fra om det kan gjøres noe.

– Jeg synes absolutt at det skal være greit å foreslå miljøtiltak for sjefen! Vi tror tiltak best finnes i samarbeid ledelse og ansatte. Ledere bør være svært glad for ansatte som tar initiativ til å sette i gang tiltak og utvikle løsninger, til det beste for både planeten og virksomheten.

I tillegg til å se på hva som gjøres på selve arbeidsplassen, kan man også se på hva slags bærekraftsmål bedriften har for deres kjernevirksomhet.

– Hva betyr gjenbruk og klima for selve forretningsmodellen? Det er store spørsmål som ikke vil bli borte, sier hun.

BÆREKRAFTSANSVARLIG: Ledere skal være glade for ansatte bryr seg om miljøet sier Camilla Skjelsbæk Gramstad. Foto: Privat

Verdsetter engasjement hos de ansatte

Det er vel ikke så rart at de store miljøorganisasjonene er positive til å spørre om en bedrift er miljøvennlig eller ikke, men stemmer det faktisk? Vil en sjef sette pris å bli spurt ut om hvor gode de er på miljø og klima?

Vi spurte Equinor.

– Ja, det er helt naturlig at bærekraft, klima og miljøtiltak diskuteres på jobbintervjuer. Equinor er i utvikling som et bredt energiselskap som produserer olje og gass med stadig lavere utslipp, og vi skal være konkurransedyktige også i et lavutslippssamfunn, og vi ønsker kandidater som ønsker å bidra til det, forteller pressekontakt Bård Glad Pedersen. 

– Hva slags miljøtiltak gjennomfører dere selv på arbeidsplassen?

– Innen 2019 skal all engangsplast fra kantinene være erstattet med produkter som er mindre skadelig for miljøet. Vi har utviklet våre møterom slik at møter kan gjennomføres digitalt framfor å reise, forteller Pedersen.

Han forteller at det skal være trygt og greit og komme med forslag til en mer miljøvennlig arbeidsplass, og de har opplevd at ansatte har gjort nettopp dette.

– Og det verdsetter vi, sier han!

KLIMA- OG GASSGIGANT: Bård Glad Pedersen i Equinor forteller at de verdsetter miljøengasjement i bedriften. Foto: Ole Jørgen Bratland

Les mer om klimaengasjement og karriere her:

Student Inger Marie (26): – Vi må snakke mer om grønne studier og grønne arbeidsplasser

Tips oss hvis du har forslag, spørsmål eller innspill.

Kjenner du noen som bør lese dette? Del gjerne! 👇