Slik skriver du åpen søknad

Ingen stillingsannonse? Frykt ikke! Det finnes muligheter.

Artikkelen er fra mars 2019.

Åpen søknad er å søke på jobb i en virksomhet uten at det er utlyst en stilling.

Flere mener at dette er noe du bør vurdere som jobbsøker. Noen går til og med så langt som å si at det er en av de beste måtene å søke jobb på.

Men hvordan skriver man en slik søknad, og hva er annerledes fra en vanlig søknad? Hvordan bør man formulere seg? Vi har snakket med tre eksperter:

Hvorfor skal arbeidsgiver lese søknaden din?

René Brunsvik er tidligere karriereveileder hos UngInfo (karrieresenter for ungdom i Oslo), og driver nå sitt eget nettsted CV-nerden.

– Det viktigste å tenke på med en åpen søknad, er at det er en fundamental annen dynamikk enn når du svarer på en utlyst stilling. I en utlyst stilling er bedriften mentalt forberedt på å gå gjennom en ansettelsesprosess, de har holdt av tid, vurdert behovene sine, er på aktivt utkikk, forklarer Brunsvik til Talent Media.

Med en åpen søknad er rollen snudd – arbeidsgiver forventer ikke å få en søknad i fanget, og er ikke mentalt innstilt på det.

– Det er med andre ord ikke arbeidsgiver som inviterer – men du, og din jobb å være et hyggelig og godt «vertskap» for denne prosessen.


Du må tenke: «Hvorfor skal arbeidsgiver lese denne søknaden, selv om de er opptatte og ikke forventer en søknad?»

Det er flere svar på dette, avhengig av hvem du er og hvor du søker. Du bør kjenne behovene til arbeidsgiver godt, og finne ut så mye du kan om virksomheten på forhånd.

– Tenk etter om du har spesiell kompetanse som passer dette stedet – og hvis du har det, så fokuser på det og vis det frem tydelig i søknaden. Mer enn å vise hele bakgrunnen din, bør du velge ut en kjernekompetanse som du viser frem og selger inn. Hva får for å ansette deg? Dette er bra å vise i alle type søknader, men et «must» i en åpen søknad, forklarer han.

UNDERSØK: Hvem er de du søker hos, egentlig? Sjekk hvordan de er på sosiale medier, les historikken, kjenn verdiene og arbeidsmetodene deres. Illustrasjonsfoto: Daria Nepriakhina/Unsplash

Vær et godt vertsskap

Brunsvik fortsetter:

– En åpen søknad bør også være innbydende, strukturert og lett å lese. Gjør det lett for dem! Og den bør ose av motivasjon. Hvorfor søker du dette stedet, selv om det fins andre ledige stillinger annonsert?

Målet med en åpen søknad er ikke nødvendigvis å bli ansatt på flekken – ditt mål er å vekke interesse og gi arbeidsgiver lyst til å møte deg for å se hva du kan bringe inn til arbeidsplassen.

– Vær så hyggelig du kan, vis nøye frem hva du kan tilby arbeidsplassen – både kompetanse og motivasjon,  og led denne prosessen som et godt vertskap ville gjort, råder eksperten.

Noen steder er vant til å få inn åpne søknader og har prosedyrer for å håndtere dem – andre steder ikke.

– Det er din jobb å undersøke på forhånd. Les på nettsidene der det står «karriere hos oss», «jobb hos oss» eller lignende. Hvis arbeidsplassen forteller hvor og hvordan de vil ta i mot en åpen søknad, så følg instruksjonene. Hvis ikke, ta kontakt med dem og introduser deg og søknaden din så hyggelig som mulig, avslutter Brunsvik.

«Gjør det lett for dem! Og den bør ose av motivasjon.»

René Brunsvik

JOBBSØKER-EKSPERTEN: René Brunsvik driver nettstedet CV-nerden og har tidligere jobbet som karriereveileder. Foto: Privat

Vis at det ikke er tilfeldig

Trude Ekker driver firmaet Smart Studie- og Karrierevalg sammen med Anita Ledang, og veileder daglig ungdom og unge voksne i som skal velge studier og karrierevei.

– Det er mange jobber som aldri lyses ut, så å sende inn åpne søknader er viktig i en jobbsøkerprosess, sier Ekker til Talent Media.

Hun forteller at du tidlig i søknaden må få fram noe som trigger arbeidsgiver – tidligere enn i en vanlig søknad.

Prioriter først å fortelle om hvorfor denne virksomheten er interessant for deg, deretter kommer du til selve jobben du kan utføre.

– Du kan for eksempel skrive noe sånt som at du lenge har fulgt med på deres arbeid, at det passer med dine verdier, og at du veldig gjerne vil være en del av dette. Jobb med å få frem hva som er spesielt med dette stedet, og at det ikke er tilfeldig at du søker akkurat her, sier hun.

«Jobb med å få frem hva som er spesielt med dette stedet, og at det ikke er tilfeldig at du søker akkurat her.»

Trude Ekker

SØKNADEN: Bør ikke være på mer enn én side. Arbeidsgiver har spesielt dårlig tid når de ikke har satt i gang en rekrutteringsprosess, så gjør det kort og godt. Dette er en «vanlig» jobbsøknad som er analysert av to karriereveiledere. Klikk på bildet for å lese mer.

Ikke prøv å få med alt

Ekker fortsetter:

– Selv om det er en åpen søknad, bør du ikke favne veldig bredt. Spesifiser heller hva du virkelig kan bidra med, ikke få med absolutt alt. Sats heller på å treffe veldig godt på ett punkt enn å bomme på ti.

Huske at i offentlig sektor skal alle stillinger utlyses offentlig, og alle skal ha samme mulighet. I privat sektor er det ikke like strenge regler, og det er spesielt her det kan lønne seg med en åpen søknad.

– Det fine med en slik søknad, er at du forhåpentligvis allerede ligger i bakhodet til personalansvarlig når de skal ansette noen nye, sier hun.

Hvis du klarte å gi et godt nok inntrykk, da.

Ekkers siste råd er å be om en uforpliktende samtale, det øker sjansen for at de husker deg. Det er ikke alltid lett å få til i praksis, men det er verdt et forsøk.

– Sats heller på å treffe veldig godt på ett punkt enn å bomme på ti.

Trude Ekker

KARRIEREVEILEDER: Trude Ekker. Foto: Smart studie – og karrierevalg

Gjør hjemmeleksen din

Sven Fossum er konserndirektør for kommunikasjon i Manpower Norge, ett av Norges største rekrutterings- og bemanningsselskaper både til offentlig og privat sektor.

– Utfordringen med å sende en åpen søknad er at du i sammenlikning med en ordinær annonse vet enda mindre om mottaker og om vedkommende er interessert i å lese søknaden din, sier Fossum til Talent Media.

Derfor må du huske å gjøre hjemmeleksen din:

– Sjekk hva selskapet driver med, undersøk nettsider og sosiale medier og koble dette opp mot dine sterke sider.

Hvis du klarer å lage en personlig inngang til søknaden din som får fram det unike ved deg, din motivasjon og din kunnskap, er mye gjort, mener Fossum.

– Da kan man i resten av søknaden tenke mer som i en vanlig søknad og presentere relevant erfaring, kompetanse og annet som kan være verdifullt for bedriften.

«Hvis du klarer å lage en personlig inngang til søknaden din som får fram det unike ved deg, din motivasjon og din kunnskap, er mye gjort.»

Sven Fossum

KONSERNDIREKTØR FOR KOMMUNIKASJON I MANPOWER: Sven Fossum. Foto: Manpower

Fikk du med deg alt?

  • Ikke skriv en generell søknad – spissformuler den og få frem dine beste egenskaper og kvalifikasjoner. Det er bedre å treffe ett punkt godt enn å bomme på ti.
  • La den ose av motivasjon!
  • Husk at arbeidsgiver ikke forventer å få en søknad, så gjør en ekstra innsats for å vise motivasjon og egenskaper.
  • Bli god kjent med virksomheten du søker jobb hos og vis dette i søknaden.
  • Vis dem at det ikke er tilfeldig at du søker akkurat her.
  • Be om uforpliktende prat eller vis ansikt på en eller annen måte slik at det er enklere for dem å huske deg når de faktisk har en ledig stilling.

Del saken med noen som trenger det 🚀

Vi har også en podkast, Karriereådet. Hør vår store CV-og søknadsguide:

Slik bør du fremstå på sosiale medier når du søker jobb