Søker du jobb? Her er nettsidene du bør følge

Vi prøver å gjøre jobben litt enklere for deg.

Å søke jobb er en lang, tidkrevende og til tider utmattende prosess. Én ting er å skrive søknader og CV, en annen ting er å faktisk finne jobbene.

Vi har gjort det hele bittelitt lettere for deg ved å samle sammen (det vi mener er) de beste sidene med stillingsannonser og karriereråd – i tillegg til en aldri så liten analyse av hvert nettsted.

Nyttig informasjon og inspirasjon

 • Aftenposten Karriere – Aftenpostens eget karrieremagasin med egne intervjuer og råd til CV, jobbsøking, og så videre.
 • Studenttorget.no – Hele Norges studentportal. Her finner du mye nyttig stoff, fra råd og tips til artikler og stillinger. Spesielt egnet for de som (snart) er ferdigstuderte.
 • DN Talent – Studentsidene til Dagens Næringsliv. De publiserer artikler om studenter og arbeidslivet. Her er det mye god inspirasjon og nyttig kunnskap.
 • CV-nerden – René Brunsvik har jobbet som karriereveileder i flere år, og driver nettstedet CV-nerden hvor han kommer med gode og konkrete råd – med en liten dæsj humor.
 • NB:guiden – et nettsted drevet av to unge kvinner hvis mål er å forklare svært enkelt det du bør vite om arbeidslivet og veien inn dit. Les Talent Medias intervju av dem her.

Søkemotorer

 • Finn.no17 955 stillinger, definitivt Norges største nettsted for å finne jobber. Men finner du den rette jobben her? Mange bedrifter tenker nytt når de skal rekruttere, og det er ikke sikkert den bedriften som egentlig hadde vært perfekt for deg legger ut stillingene på Finn. Har du noen bedrifter du kunne tenkt deg å jobbe i? Ta en titt på deres egne nettsider, kanskje de har noe ledig.
 • NAV stillinger  – 16 598 stillinger – NAVs portal er hakket mindre enn Finn. Her finner du, slik som på Finn, hummer og kanari innen arbeidsmarkedet. Nettsidene er oversiktlige og enkle å søke i.
 • KarriereStart.no15 530 stillinger. Siden er gratis for søkere og annonsører, og i tillegg til stillinger, har denne siden stort sett alt man trenger når man er på jobbjakt: råd, artikler, «yrket på to minutter», og annet snop. Siden er derimot litt rotete med veldig mye informasjon, og kunne vært ryddet opp i.
 • Jobbsafari.no13 000 stillinger – i 8 865 annonser. Vi kan i alle fall bekrefte at annonse-tallet stemmer. Hver kveld, i følge det Jobbsafari skriver om seg selv, scanner sidens roboter hundre nettsider på jakt etter stillingsannonser fra bedriftene selv, og fra andre søkertjenester. Siden er grei å bruke, men det geografiske valget kommer i tredje rekke. Det er også en litt gammel nettside.
 • Jucan.no – 3 789 stillinger. Her finner du jobber fra alle bransjer, og oppsettet ligner på Finn.no – selv om nettsidene med fordel kunne trengt en oppdatering.
 • Jobbnorge.no980 ledige stillinger. En mindre portal med hovedsakelig statlige og kommunale stillinger, og overraskende mye fra høyere utdannings-institusjoner og Statens Vegvesen. De nordre fylkene legger ut en del stillinger her, sammenlignet med sydligere fylker og med tanke på innbyggertall.

Rekrutteringsbyråene

 • Manpower – 404 stillinger. Dette er ikke den beste nettsiden, den har ikke størst antall utlyste stillinger, men et rekrutterings- og vikarbyrå som Manpower har kontorer hvor du kan gå og snakke med noen som kan hjelpe deg videre i søkeprosessen.
 • Randstad252 stillinger. De er et av verdens største bemannings- og rekrutteringsnettverk (Randstad Holding NV). Deres mest populære kategorier er industri og produksjon, bygg og anlegg, og helse. Det er også flest stillinger fra Østlandet og Bergen.
 • TopTemp114 stillinger og – funfact – 56 intervjuer daglig. De har en flott og ny nettside med søknads-, CV-, og intervjutips. Fagområdene deres er elektronikk, salg og markedsføring, ingeniør, regnskap/økonomi, kontor og administrasjon, lager og logistikk, og utvikling. De har også små intervjuer som gir innblikk i jobben du er i ferd med å søke på.
 • Adecco108 stillinger. Ikke så mange, med andre ord, selv om de sier at de er Norges største bemanningsselskap. Men, de har en egen jobbsøkerguide som kan være fin å ta en titt på. Dessuten er de minst like kjent for å være et vikarbyrå, og dersom du er ute etter flere typer arbeidserfaring for å finne ut av hva du liker, kan dette være til hjelp.

Du finner også stillinger her hos oss i Talent Media.

Si gjerne i fra dersom noen spesielt viktige og nyttige sider er uteblitt fra listen.

Antall stillinger er fra 4. september 2018, ca. klokken 13.