Sopra Steria er kåret til Norges beste arbeidsplass

For tredje år på rad har konsulentselskapet vunnet «Norges beste arbeidsplasser» for bedrifter over 500 ansatte.

Oslo: Sopra Steria er Norges beste arbeidsplass, ifølge Great Place to Works kåring basert på svar fra bedriftens ansatte. Deres nye rapport kom tirsdag 19. mars.

Det skriver Pressenytt.

Selskapet har 1600 ansatte i Norge. Konsulentselskapet vant også i 2017 og 2018, etter å ha ligget i kåringens toppsjikt i en årrekke.

– Sopra Steria har i mer enn ti år jobbet systematisk med kultur, lederskap, medarbeidere og prosesser. Selskapet har en toppledelse som oppriktig ser på tillit og fellesskap som et konkurransefortrinn, og som etterlever det i praksis hver dag, sier Jannik Krohn Falck, administrerende direktør for Great Place to Work i Norge til Pressenytt.

Vurderer egen arbeidsgiver

I år ble medarbeidere ved 217 bedrifter i Norge bedt om å svare på en lang rekke med spørsmål om tillit, stolthet og fellesskap på sin arbeidsplass.

Great Place to Work bruker de anonymiserte svarene for rangere arbeidsgiverne.

– Sopra Steria setter søkelyset på den enkelte medarbeider, samtidig som de jobber med å bygge en fellesskapskultur der alle trekker i samme retning. De har greid å skape en kultur hvor medarbeiderdrevet læring er satt i system og hvor det er medarbeiderne selv som definerer og utfører mange av kompetanseutviklingsprogrammene, noe som er unikt, sier Krohn Falck.

Går sammen, når lengre

Nylig har Sopra Steria utført en egen, omfattende kartlegging for å finne ut hva medarbeiderne verdsetter mest på arbeidsplassen sin. Rusti forteller at det er spesielt tre områder som trekkes fram.

– Vi har en bredde ingen i IT- konsulentbransjen kan matche, samtidig som vi har en fagekspertise som er svært anerkjent i markedet. I tillegg påpeker våre medarbeidere at engasjementet vårt for samfunnet er sterkt, at vi ikke bare ønsker å oppnå noe for oss selv, sier Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria i Skandinavia.

Fakta

Great Place to Work

  • Er et globalt konsulent- og analyseinstitutt som hjelper organisasjoner med å identifisere, skape og opprettholde fremragende arbeidsplasser.
  • Great Place to Work arbeider med mange av de mest suksessfulle og innovative bedriftene i hele verden om å skape, studere og anerkjenne gode arbeidsplasser.
  • I år var det tilbakemeldinger fra over 30.000 medarbeidere fordelt på 217 virksomheter som er lagt til grunn for kåringen av Norges Beste Arbeidsplasser 2019.
  • Great Place to Work består av fire kategorier, basert på antall medarbeidere; Henholdsvis 20-49, 50-199, 200-499, og over 500 ansatte.
  • Siden 1998 har Great Place to Work-undersøkelsen blitt gjennomført internasjonalt, og i 2019 gjennomføres den i flere enn 50 land.

Sopra Steria

  • Er et internasjonalt konsulentselskap og leverer tjenesteporteføljer innen digitalisering.
  • Selskapet tilbyr strategiutvikling, IT-rådgivning, infrastruktur- og systemutvikling, digitale løsninger og drift.
  • Sopra Steria bistår store private og offentlige organisasjoner i Skandinavia med å ta et digitalt lederskap innen sin bransje.
  • Selskapet har 44 000 medarbeidere i over 20 land, og hadde en omsetning på 4,1 milliarder euro i 2018.

Kilde: Pressenytt