I denne jobben kan du være med å gjøre en forskjell for miljøet

Har du hørt om sirkulærøkonomi? Uttrykket er en økonomisk modell som baserer seg på at ressursene som er tilgjengelig forblir i økonomien, selv om produktene ikke lenger kan benyttes til sitt opprinnelige formål.

For 3 Step IT handler denne modellen om å tilby finansiering til datautstyr, gode dataløsninger, gjenvinning og til slutt gjenbruk av materialer.

I 2016 ble det solgt over en million datamaskiner i Norge. Legger du til mobiltelefoner, printere, tablets og andre duppedingser får du et svimlende antall. Dette betyr at gamle PCer og mobiler havner i søpla, liggende i skuffen eller at innholdet havner i feil hender.

Mengden plast, batterier, metaller og sensitiv informasjon som havner rett på dynga er urovekkende. Det er her 3 Step IT utgjør en forskjell.

Enorm miljøpåkjenning

3 Step IT er markedsleder i Norden innen IT-finansiering og Life Cycle Management og har mer enn 4.000 faste kunder som leaser mer enn 1,8 millioner IT-produkter.

En viktig del av bedriftens virksomhet er å sørge for at returnerte IT-produkter kan brukes igjen av andre. Derfor sørger 3 Step IT for å vaske, rense og slette data, og selger utstyret i annenhåndsmarkedet.

På denne måten går hele 98% av det de får inn til gjenbruk.

– For oss er det miljømessige aspektet utrolig viktig. Gjenbruk av datamaskinene sparer miljøet for 700 kilo med CO2. Ganger du dette med de 400.000 enhetene gir det et perspektiv på den enorme besparelsen gjenbruk gir for miljøet, sier administrerende direktør Peer W. Velde.

Videre forteller han at EU nå stiller krav til at offentlige institusjoner ikke kaster produkter som kan gjenbrukes.

– Det spås at sirkulær økonomi vil bli den andre industrielle revolusjonen, hevder Peer.

Datasikkerhet blir viktigere

Hele 54 prosent av norske næringslivsledere kan ikke dokumentere at all data på deres brukte PCer slettes på en ryddig måte. Denne sikkerhetsbristen risikerer at sensitiv data havner i hendene til uønskede.

– En annen del av våre arbeidsoppgaver er sletting av data. Det er urovekkende mange bedrifter som ikke har kontroll på å sikre dette når IT-produkter skal kastes eller leveres tilbake. Vi sørger for at all data slettes og bruker samme metode som det amerikanske forsvarsdepartementet, forteller Velde.

Søker digital markedsfører

For bedre å kunne sette disse temaene og annet på agendaen søker 3 Step IT nå en digital markedsfører. Nå har du muligheten til å jobbe i en framtidsrettet og miljøbevisst bedrift.

Du vil få ansvaret for digitale kanaler, SEO og sosiale medier. Du har solid digital kompetanse, relevant utdanning eller erfaring og god erfaring med sosiale medier. Det er viktig at du har en god penn, skrivelyst og språkkunnskaper.

Særegen stilling

3 Step IT har 400 ansatte i konsernet og hovedkontor i Finland. En ung og fremadstormende digital markedsfører vil få muligheten til å jobbe i et satsende internasjonalt selskap med 20 års erfaring i bransjen.

– Konsernet bygger nå et markedsteam. Du vil få muligheten til å jobbe med lokale saker og kundecaser, men det er også muligheter for samarbeid og kursing med andre på tvers av landegrenser, sier Velde.

– Vi leter etter en person som kan gi oss digitale leads, blant annet gjennom Facebook, LinkedIn, Google. Du skal skrive spennende artikler og føre målrettede kampanjer. Ingen andre her på huset har denne kompetansen, derfor får du mye ansvar og en spennende utfordring.

Han forteller at en kandidat må være utadvendt, selvstendig, initiativrik og analytisk.

En del av framtiden

– Vi skal revolusjonere hvordan denne bransjen jobber miljøvennlig og sikkert. Du vil samarbeide med kolleger i flere land og jobbe med et fremtidsrettet produkt som vil bli essensielt i årene som kommer. Dette kan du være med på å påvirke, avslutter Velde.

3 Step IT har lokaler i Oslo sentrum og lager i Ski. I Norge har de 25 ansatte og selskapet omsetter for ca. en halv milliard kroner i 2017.

 

Denne stillingen har utløpt.