AS3 søker erfaren seniorrådgiver til en spennende og aktiv nøkkelrolle

Har du flere års erfaring som HR-ansvarlig eller konsulent, elsker å hjelpe mennesker og er opptatt av organisasjonspsykologi? AS3 er på utkikk etter en tungvekter i HR-bransjen til avdelingen for nedbemanning og karriere. De tilbyr nå en stilling som innebærer å være aktivt ute hos bedrifter og rådgi i vanskelige situasjoner – kanskje dette er muligheten du har ventet på?

Alt fra nedbemanning til stressmestring

AS3 Transition er et nordisk konsern med kontorer i Norge, Sverige, Finland og Danmark. De jobber med alt innen transisjon, altså endringer som påvirker mennesker. Selskapet fungerer som en støtte for hele organisasjoner, fra ledere og HR-avdelinger til de ansatte.

Hos den norske avdelingen, i flunkende nye lokaler på Lysaker, jobber det i dag 10 ansatte, men med mye pågang er de på utkikk etter en ny seniorrådgiver! Her kommer du inn i bildet.

– Som ny seniorrådgiver hos oss vil du være en del av et team på seks. Vi bistår innenfor karriere, nedbemanning, omstilling, leder/ansattforhold som ikke fungerer optimalt, prestasjonsledelse og stress, forteller Head of Career Services, Jannecke Bugge.

– Avdelingen vår jobber hovedsakelig med individuelle problemstillinger, og tilbyr både coaching, stressmestring og kartlegging av situasjoner og ambisjoner. Vi driver rett og slett med arbeidspsykologi.

Olje i det menneskelige hjulet

Bugge forteller mer om drømmekollegaen:

– Du må ha en interesse for å veilede mennesker, være godt kjent med jobbmarkedet og ha et blikk for å finne gode løsninger. Ideelt sett har du i hvert fall åtte til 10 års erfaring innen lignende arbeid, for eksempel som konsulent eller HR-ansvarlig.

Sammenlignet med de øvrige nordiske kontorene er den norske avdelingen til AS3 liten. Dette innebærer stor variasjon i oppgaver for de ansatte, og du vil dermed få prøvd deg på et bredt spekter av oppgaver og problemstillinger. Men det er planlagt at den nye seniorrådgiveren skal være mye ute hos bedrifter, dette er ikke en jobb hvor du er stua inne på kontoret hele dagen.

– Hovedoppgaven til vår nye seniorrådgiver er å være aktivt ute og snakke med HR-folk. Vi har mange store kunder som du skal være i kontinuerlig kontakt med, i tillegg til at du har muligheten til å forme hverdagen selv. Derfor kommer det godt med om du allerede har et nettverk, sier Bugge.

Det er også viktig at du er komfortabel med å snakke foran en forsamling. I tillegg til en aktiv rolle ute hos bedrifter vil du også bistå i å holde små gruppeforelesninger og kurs for HR-grupper og ledergrupper.

– Du må trives med å fasilitere samtaler i grupper samt legge frem budskap for mange folk på en troverdig måte.

Bugge understreker at det aller viktigste for at du skal lykkes i rollen er at du kan fungere som “olje i det menneskelige hjulet” –  kunne bistå mennesker i tunge prosesser og takle ulike reaksjoner.

– AS3 jobber mye med både stressmestring, konflikter på arbeidsplassen og større nedbemanningsprosesser, og da gjelder det å ha pondusen til å gi god rådgivning og takle ulike reaksjoner med et overordnet blikk. Vi møter på ekstremt mange følelser i disse prosessene og du kan ikke la deg rive med.

Jannecke Bugge gleder seg til å utvide teamet på Lysaker. Foto: AS3 Transition Norge

Stressmålinger og debriefer

I et selskap som jobber med å bistå andre selskaper er det klart at et godt internmiljø er et stort fokus. Noe annet ville vært rart, mener Bugge.

– Vi blir jo litt som bakerens barn. Vi rådgir om stressmestring, psykologisk trygghet og at alle organisasjoner bør ha en kultur hvor det alltid er lov å si ifra og ha god feedback-kultur. Da må vi jo være gode på det samme internt også.

Når man jobber med nettopp arbeidskultur følger det med både oppsider og baksider for internmiljøet, understreker teamlederen.

– Fordelen er at vi har et konstant fokus på trivsel og trygghet internt. Ulempen med dette er at alle har veldig høye forventninger oss imellom til hvordan det skal funke på kontoret. Det er noe vi bevisst jobber med kontinuerlig.

Hvordan jobber dere med dette? 

– Vi har jevnlige stressmålinger, og er generelt gode på å se hverandre, gi støtte og fleksibilitet til hvor man sitter og jobber. Vi jobber også mye i tospann og har debriefer på kontoret på store og vanskelige saker. Ellers er vi gode på å jobbe hardt når det trengs og veie det opp med fri i andre enden.

Fellesnevneren for de 10 ansatte i den norske AS3-avdelingen i dag er at de elsker det de gjør. Det er veldig viktig når det er høyt trykk på kontoret.

– I perioder har vi ekstremt mye å gjøre og jobber lange dager. Dette orker du bare hvis du faktisk brenner for faget. Vi har store ambisjoner om videre vekst, og da må man synes det er gøy å ta i et tak.

Om miljøet er det ett ord Bugge mener er spesielt beskrivende: ordentlig.

– Alle på kontoret er ordentlige, skikkelige folk. Vi kutter ikke hjørner, men gjør ting skikkelig. Det er god stemning her, med mye humor i hverdagen. Vi er en gjeng musikk- og reiseglade folk som har det gøy sammen, også utenom jobb. Alle her er hel ved, sier hun lurt.

Er dette muligheten du har ventet på? Søk på stillingen her!