Bilinteressert? Nå kan du jobbe i landets første profesjonelle nettavis for elbil!

Nordmenn elsker elbiler, men hvorfor har de ikke en egen nettavis? Nå skal Sol.no realisere ideen og søker nye ansatte.

I overgangen til 2018 hadde Norge 140.000 registrerte elbiler på veiene. Grafen for elbileiere har skutt i været og er en økning på 40% fra året før, ifølge SSB.

Markedsandelen er allerede over 25%, og i 2025 vil det nesten ikke selges annet enn hel- eller halvelektriske motorer.

Det er ingen tvil om at nordmenn er svært interesserte i elbiler. Derfor har en nettavis spesialisert på elbil livets rett, mener Thoresen.

– Norge er verdensledende på elbil og det er svært mange som skal lære seg mye nytt når de går over fra fossilbil til elektrisk. Det er en ny måte å kjøre på, planlegge på og en jungel av begreper og modeller. Behovet for seriøs informasjon er umettelig, sier Jan Thoresen, adm dir for Scandinavia Online.

Jan Thoresen i SOL. Foto: Henning Lillegård

Tre ledige stillinger!

Den nye nettavisen, som ennå ikke har et navn, søker nå en leder og to journalister som vil bygge opp landets profesjonelle innholdssatsning på elbil.

Den nye nettavisen skal dekke hele spekteret for elbil, det være seg lading, nye modeller, forbrukerrett eller selvkjørende biler.

Som elbiljournalist skal du følge utviklingen til spennende bilmerker som kinesiske Byton. Foto: Byton

– Du bør være teknlogiinteressert, nysgjerrig og ha evnen til å forklare kompleks teknologi for en forståelig måte for folk flest. Vi skal løse problemer for folk. Som elbiljournalist må du både beherske journalistikk, formidling og teknologi. Som leder for nettstedet må du forstå hvordan du skaper digital vekst og vite hvordan man kan skape lojale brukere til en abonnementstjeneste på nett, sier Thoresen.

Vil du jobbe med elbil? Stillingsutlysningen finner du her.

Høyteknologisk redaksjon

Dette er ikke første gangen Thoresen og SOL lanserer en ny nettavis. Sist ut var nettstedet vi.no, som er et tema-nettsted for seniorer.

Hos Sol får du jobbe sammen med landets fremste nettjournalister og -utviklere. Du får lære deg alle triksene i boka som gir mest mulig spredning på artiklene dine.

Thoresen har tidligere fortalt hvordan de bruker kunstig intelligens og maskinlæring for å løfte frem de viktigste nyhetsartiklene på veven. Nettavisene under SOL har egne utviklere som jobber med innhenting, sortering og bearbeiding av nyheter.

– Denne teknologien har gjort at vi har droppet klikkjaget og heller lager grundig kvalitetsinnhold for våre lesere. Elbil er et av nisjeområdene som trenger en slik satsning og derfor er denne posisjonen så viktig.

Vil du bli leder eller journalist i SOLs elbilsatsning? Send søknad og CV her.