Bli med på utviklingen av IT-systemet som bidrar til det grønne skiftet

– Vi har et godt stykke arbeid foran oss, og vi har en visjon om å være en bidragsyter til det mest innovative kraftmarkedet i verden, forteller teknisk ansvarlig i Elhub, Christian Haugen Matvik.

Statnett er et norsk foretak med ansvar for å utvikle, eie og drive det sentrale elektrisitetsnettet, og de legger til rette for å realisere Norges klimamål. Elhub, et selskap i Statnett, ser etter funksjonelle designere, testere, utviklere, infrastrukturutviklere og arkitekter som sammen skal jobbe i team. Nå er stillingsutlysningene til infrastrukturutviklere og utviklere ute.

Elhub effektiviserer og håndterer all måledata og markedsprosesser i det norske kraftmarkedet. De er også en viktig brikke i omstillingen for det grønne skiftet for å utnytte kraftressurser på en bærekraftig måte. Selskapets nye ansatte skal ta over ansvaret for vedlikehold og videreutviklingen av Elhub som et system og tjeneste.

En del av jobben til Elhubs nye ansatte blir også å legge på nye tjenester og eksperimentere.

– Vi ønsker å samle flinke folk som kan løse ulike problemstillinger. Det er ikke opp til meg som leder å fortelle hvordan de skal løse det, det skal de få finne ut av selv, sier Christian.

Bygger en datahub med sterk grunnmur

For å forklare hvordan arbeidet med datahuben skal fortsette, har Christian en metafor på lager:

– Elhuben er bygd, men markedet utvikler seg hele tiden og vi trenger dyktige folk som kan se etter stadige forbedringer og videreutvikling sammen med brukerne våre. Hvis vi skal sammenlikne det med et hus, kan man etter hvert se at grunnmuren må forsterkes. Dette gir ikke en umiddelbar effekt for markedet, men det gir oss muligheten til å bygge enda bedre og mer fleksible tjenester på toppen. Kanskje vi etterhvert velger å bygge på en takterrasse, sier han smilende.

Christian forteller at den viktigste jobben hans er å rekruttere de rette personene. Det er da det skjer magiske ting!

– Jeg ønsker gode og kompetente mennesker som sitter sammen og jobber med ett produkt, kontra enkelte biter av det. Jeg ønsker at de som jobber med Elhub skal se helheten, og finne sitt interesseområde. Ved å ha alt inhouse kan alle være med på å utvikle noe stort. Noe man kan se en gevinst i og noe som gjør en forskjell.

I Elhub har man mulighet til å kaste seg rundt for å gjøre endringer, i tillegg til å lage nye og kule ting. De er rett og slett et etablert selskap med en gründertankegang. IT-systemet er på det norske markedet og leverer sin tiltenkte funksjon, men nå er tiden kommet for å finne ut hva fremtiden innebærer.

– Vi må nå finne ut hva vi skal gjøre videre, og hva vi skal gjøre med alle dataene vi får inn. Kan vi bruke det som et fundament til å bygge nye tjenester som kan gagne den norske befolkningen? Jeg er sikker på at det er mulig, men vi vet ikke helt hva det kan være ennå, og det er det som er det spennende, sier Christian.

Her er et knippe av folka som jobber i Elhub i dag. Nå søker de flere utviklere og infrastrukturutviklere!

Elhub-kulturen blir sterkere for hver nye ansettelse

– Vi forsøker å utvikle en kultur som skapes med de som jobber her. Derfor er det viktig at vi ser at de nye vi skal ha med på laget passer inn med Elhub-kulturen, sier Christian.

Hos Elhub vil det å jobbe i team være en del av hverdagen, og det er viktig for selskapet at de ansatte har et godt samarbeid.

– Vi vil heller ha to ansatte som er flinke og gode til å samarbeide, kontra èn som er kjempeflink som setter seg selv foran fellesskapet. Et godt arbeidsmiljø for alle er viktigere enn et godt arbeidsmiljø for noen.

De har et relativt ungt alderssnitt i Elhub, med en snittalder på om lag 30 år. Elhub ønsker å ha inn en god del yngre, samtidig som de ønsker å ha et godt fundament av folk som skal jobbe som mentorer og veiledere.

– Vi ønsker en god miks, der de mer erfarne må kunne dele av sin kunnskap.

– I et team trenger man noen som kommer med gode idéer, og man trenger noen som tør å stille spørsmål og utfordrer til å tenke gjennom ideene. Det gjør det mulig å vurdere hvorvidt det er noe man burde gå videre med.

Elhub er et eget selskap, men de ansatte vil også få fordeler av å være en del av et større arbeidsmiljø i Statnett. De som skal ansettes vil være ansatt i Statnett, og ha jobbsted i Elhub.

– Man har mulighet til å være med på alt som blir arrangert for Statnett-ansatte, også har vi veldig mye vi finner på selv. Vi gjør ting vi liker, alt fra litt nerdete brettspillkvelder, afterwork eller bare være sammen med hverandre. Vi er mange teknologifolk som har som fellestrekk å være litt nerdete, det gjelder meg også, og det synes vi er fint, avslutter Christian smilende.

Kunne du tenkt deg å bli en del av Elhub sitt team, og arbeide med vedlikehold og videreutvikling av Elhub? Her finner du stillingsutlysningen for infrastrukturutviklere og her er utlysningen for utviklere.