Coop har stort engasjement og høye
ambisjoner for frukt og grønt. Vil du bli
deres sortimentsspesialist?

– Dette er jobben for deg som er strukturert og systematisk, har både analytiske evner, operativ og økonomisk forståelse og evne til å se sammenhenger, sier Coop-konsernets direktør for frukt og grønt, Hanne Brennhovd.

Det ligger nemlig mye arbeid og kunnskap bak de bugnende, fargerike og innbydende frukt- og grøntavdelingene i Coop-butikkene rundt omkring i Norge.

– Frukt og grønnsaker er tross alt levende varer med kort holdbarhet. De krever at tannhjulene verdikjeden snurrer som de skal, og at all data som flyter gjennom systemet er korrekt og oppdatert til rett tid, sier Brennhovd.

Coop har satt seg som mål å ta markedsandeler på frukt og grønt i Norge i årene som kommer. 

Rollen som sortimentsspesialist blir naturligvis sentral i den prosessen. Jobben består å overvåke og kvalitetssikre vare-/prisinformasjon, og bidra til rett datakvalitet og styring for best mulig gjennomføring og inntjening i verdikjeden.

Se hele stillingsutlysningen og søk her!

Rett pris til rett tid

Det innebærer blant annet priskalkulering med ansvar for rett vare- og prisinformasjon til rett tid, inkludert støtte til verdikjeden i pris- og sortimentsspørsmål. Det innebærer også løpende betingelses- og stamdatavedlikehold og kontinuerlig forbedring av prosesser og rutiner. 

Merkeordninger skal oppdateres. Sortiment og PLU-standard skal vedlikeholdes. Data og informasjonsflyt til og fra TradeSolution må følges opp.

Det må, kort sagt, alltid si «bipp!» når frukt- og grøntvarer går gjennom kassa!

Du får dessuten hovedansvar for arkivering av leverandøravtaler og må bistå sortimentssjef med blant annet analyse, rapportering og oppfølging av leverandører.

Frukt- og grøntdirektør Hanne Brennhovd (til venstre) og flere av hennes kolleger i Coop.

Mange baller i lufta

Blant det øvrige kvalitetsskapende arbeidet er ukentlig fakturaoppfølging og løpende innrapportering av blant annet volumer til myndigheter, produsenter og ulike samarbeidspartnere.

Coop vil dessuten at sortimentsspesialisten skal bistå med tiltak for redusere avvik og ha tett kontakt med VPI-avdeling, produkt-/sortimentssjefer, space-, salgs- og kampanjeansvarlige.

– Å like hektiske dager med mange baller i lufta, der utfordringene kommer tett og ingen dag byr på akkurat det du trodde den skulle, er nok nødvendig for å trives, sier direktøren.

Positive nytenkere

Greit å vite: Coop verdsetter folk som er positive, utadvendte og løsningsorienterte, nytenkende og engasjerte, og som kan jobbe selvstendig med stor gjennomføringsevne og ha høy kvalitet på leveransene.

Jobben som sortimentsspesialist krever ellers at du har god muntlig og skriftlig framstillingsevne, generell IT-kompetanse, og at du er særlig stødig i SAP og Excel.

Antakelig har den som får denne jobben utdannelse fra høyskole eller universitet, eller noen års relevant arbeidserfaring fra detaljhandel – fortrinnsvis frukt og grønt – og erfaring fra å jobbe i en matriseorganisasjon. 

Har de ikke skremt deg bort ennå? Søk her!