Coop leter etter direktør til spennende satsingsområde

Coop Norge er på jakt etter en ny nøkkelperson på laget, nemlig som direktør for egne merkevarer (EMV). Nå har du muligheten til å være med på å utvikle den folkekjære butikkjedens nye produkter! 

I dag er omlag 25 % av Coop Norges salgsvolum i butikkene egne merkevarer, og andelen vokser hurtig. Som direktør for EMV vil du jobbe med Coops egne merker, som X-tra, Coop, Smak* og Änglamark. I tillegg vil du ha ansvaret for å utvikle egne serier, som Grill perfekt og Vegetardag.

Du vil få være med på utviklingen av Coops nye produkter, noe som betyr en hektisk og variert hverdag med matvarer i fokus.

Alle skal bli sett og hørt

Egne merker har vært en viktig del av butikkjedens utvalg i mange år, men i 2011 etablerte Coop Norge EMV som et eget strategisk område. Frem til nå har det vært ansvarsområdet til Hege Berg-Knutsen.

Nå som hun selv overtar som leder for Coops industrivirksomhet er hun spent på hvem etterfølgeren blir, og deler gjerne egen erfaring fra mange år med EMV.

– Denne stillingen består av mange ulike arbeidsområder og er veldig spennende for rett person, sier hun entusiastisk.

Hege Berg-Knutsen er klar for nye utfordringer i Coop Norge og gir derfor lederansvaret for egne merkevarer videre. Foto: Coop

– Du må være god på strategi, da en av oppgavene dine er å utvikle EMV som vareområde. Dette innebærer å videreutvikle den nylagte strategien, og i etterkant bidra og motivere til at strategien gjennomføres i hele organisasjonen.

Berg-Knutsen understreker at man skal være glad i mennesker, et høyt tempo og være god på relasjonsbygging.

– Du skal også sikre selve produktutviklingen gjennom tett og god dialog med sortimentssjefer, produktsjefer og produktspesialister. Du vil nemlig få ansvaret for å lede en egen salgsavdeling. 

Hun forteller at Coop er en sammensatt bedrift, noe som gjenspeiles i stillingen.

– Du får ansvar for å drive din egen avdeling, samtidig som du skal forholde deg til mange avdelinger og kontaktpunkter på en god måte. Det er viktig med god dialog i alle ledd, og ikke minst – alle skal bli sett og hørt. Vi ser etter en tillitsskapende person som liker mennesker!

Et hjerte for mat

I tillegg til å like mennesker er det også en annen, vesentlig ting som bør stå ditt hjerte nært: Mat!

– Du må ha en passion for produktet, matvarer eller matlagning. Vi trenger en med et hjerte for det vi driver med. Hvis du ikke er opptatt av kvaliteten på sluttproduktet vil vi ikke klare å nå de målene vi har satt oss, sier Berg-Knutsen.

Et av de viktigste målene for EMV er nemlig å være markedsledende. Da gjelder det å finne rett person til jobben.

– Egne merkevarer er et viktig satsingsområde for oss. Vi ønsker å skille oss ut og være unike overfor forbruker med våre egne produkter. Derfor er det viktig at vår nye direktør på området er nytenkende, uredd og innovativ – vi skal ta litt sjanser! 

Erfaring fra dagligvare og en forståelse for leverandørindustrien er et stort fortrinn.

– Du vil primært jobbe med produktutvikling av ferskvarer og landbruksvarer, men også noen tørrvareprodukter.

Berg-Knutsen kan fortelle at den nye direktøren vil komme inn i et stort fagmiljø.

Er du glad i både mennesker og mat? Det er nemlig to ting som bør stå ditt hjerte nært som ny direktør. Foto: Coop

– I tillegg til at du får jobbe med et voksende og spennende område innenfor kjeden vil du også få et stort fagnettverk. Ikke bare har vi mange engasjerte og flinke folk på huset, men vi har også et nært samarbeid med resten av Coop i Norden. Du kommer til å samarbeide både med svenske, danske og finske kollegaer og må beregne noe reising til Coop Trading  i København. 

– Dette er en stilling hvor du får mye ansvar og muligheten til å være med på en utrolig spennende utvikling, sier Berg-Knutsen entusiastisk.

Lederansvar for 20 ansatte

En av de som vil ha mye kontakt med sin nye kollega er direktør for Innkjøp og Sortiment i Coop Norge, Tor Helge Gundersen. Som EMV-direktør vil du jobbe mye med Gundersen, blant annet som medlem i ledergruppen i Innkjøp og Sortiment.

– Vi er på utkikk etter en person med relevant erfaring fra dagligvare, en markeds- og salgsforståelse og som er god på merkevarebygging. I tillegg skal du være glad i koordinering og teambygging, siden det følger med et lederansvar for omlag 20 ansatte. 

Gundersen forteller mer om lederansvaret:

– Du vil på mange måter ha et treleddet ansvar. Du vil lede salgsapparatet som besøker våre butikker, produktspesialister knyttet til varesikring og prosjektledere og produktsjefer som utvikler våre produkter. Derfor er tidligere lederansvar en stor fordel.

Tor Helge Gundersen er en mann du vil se mye til som ny direktør for EMV, blant annet gjennom ledergruppen. Foto: Coop

– Vi trenger rett og slett en engasjert person som kan fungere som en pådriver og motor for resten av teamet og hele organisasjonen. For rett person er dette en veldig morsom og utfordrende stilling, avslutter Gundersen.

Søknadsfristen er nå utløpt.