Coop Norge søker business controller til Stavanger og Bergen

Er du analytisk anlagt og liker å snakke med folk, spørre og grave for å sikre gode resultater? Da kan den nyopprettede stillingen som business controller med hovedsete i Stavanger være nøyaktig det du ser etter! 

Skaper økonomiske resultater

Coop er Norges største kundeeide selskap og praktiserer delingsøkonomi med mer enn 1,7 millioner medeiere, som igjen eier 74 lokale samvirkelag. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge SA, som har ansvar for Coops felles innkjøp, logistikkvirksomhet, kjedeadministrasjon, merkevarebygging, medlemsprogram, industrivirksomhet og eiendom. 

Nå leter enheten for logistikk i Stavanger etter en ny kollega som skal ivareta controllerfunksjonen. 

Kent Inge Pedersen er direktør for logistikk region vest, som inkluderer lagrene i Stavanger og Bergen. Stillingen som business controller rapporterer til direktør og vil tre inn som en viktig deltaker i den lokale ledergruppen.

Du vil være stasjonert i Stavanger, men du har også ansvaret for enheten i Bergen. Som business controller har du også et økonomisk fagmiljø i Oslo som du vil være i tett dialog med. 

– Vi ser etter en selvstendig og initiativrik person med et sterkt ønske om å skape økonomiske resultater. Du må være nysgjerrig av natur og tørre å utfordre både omgivelsene, «etablerte sannheter» og ikke minst ledelsen, forteller Kent Inge. 

Han understreker at du skal være analytisk anlagt, i tillegg til å være flink til å skape og utvikle gode relasjoner med kolleger.

– Vi ønsker noen med minimum en bachelor i økonomi og gjerne erfaring fra en større organisasjon. Det er viktig at du setter deg raskt inn i lagerdriften samt at du blir en viktig bidragsyter til forbedringsarbeidet på enhetene våre. 

Kent Inge Pedersen gleder seg til å få inn en ny kollega. Foto: Coop Norge

Still de vanskelige spørsmålene

Hva kan du så forvente deg som business controller i Coop Norge? Kent Inge tar oss gjennom noen av hovedoppgavene både med tanke på drift og fokusområder. 

– Du er mye ute og snakker med kolleger, enten det er team- og driftsledere, direktøren eller andre på huset. Du diskuterer både det som fungerer bra og stiller spørsmål ved det som ikke er optimalt. Du vil alltid være tett på drift.

– Du skal også utfordre organisasjonen på tall og avvik, stille kritiske spørsmål og følge opp definerte KPI’er. Fokus er hele tiden hvordan enheten kan forbedre og utvikle seg på resultater og drift.

Kent Inge har som mål at du også vil fungere som en støtte for teamlederne, driftsledere og at du har et tett samarbeid med alle deler av organisasjonen. 

– For riktig person er dette en veldig spennende mulighet, og det følger med mye ansvar. Du former i stor grad din egen hverdag. 

En arbeidsplass med godt omdømme

På enheten i Stavanger er det det ca. 150 faste- og deltidsansatte, i Bergen er det 70. Du vil med andre ord jobbe med mange forskjellige mennesker i et tverrfaglig miljø. 

– Vi er veldig opptatte av at alle skal trives og ha det bra på jobb. Vi er en god miks av eldre og yngre og det er et uformelt arbeidsmiljø, forteller Kent Inge. 

Han forteller at organisasjonen i sin helthet er svært innovativ.

– Jeg har jobbet i Coop Norge siden 2015, og bare på de årene har bedriften blitt enda mer digitalisert. Det er mye kompetanse, både sentralt og ute på enhetene, og det blir bare mer fokus på kunnskapsdeling og digitalisering som en del av det daglige verktøyet vi styrer etter. 

Kent Inge mener derfor at dette er rett tidspunkt å bli en del av Coop-familien på. 

– Vi gikk til topps i Ipsos’ omdømmeundersøkelse for andre året på rad i 2019. Det er utrolig gøy og motiverer oss til å fortsette å utvikle oss. 

Kent Inge tror at et godt omdømme ikke gjør at organisasjonen ligger på latsiden, men heller bestreber stadig forbedring.

– Vi rigger oss for fremtidens kompetanse og vil ha deg med på laget! 

Høres dette ut som rette stillingen for deg? Søk på stillingen her