Denne gjengen skal oppgradere NAF med både teknologi og humor. Nå trenger de en UX-er

– NAF har levd på en 90 år gammel forretningsmodell, der vi nesten utelukkende har drevet med veihjelp – som har fungert helt utmerket frem til nå. I dag har folk en helt annen måte å tilnærme seg bilen på, og det må vi ta innover oss, sier produkteier Mariam Hamzaoui (32) i medlemskapsteamet til NAF.

– Det har i lang tid vært normalt å eie sin egen bil, men det ser vi endringer på nå. Leasing er økende og nye tjenester som bildeling gjør at man ikke nødvendigvis behøver å binde opp kapital i en egen bil. I alle fall ikke Oslo, hvor kollektivtilbudet er godt. Her holder det kanskje med en elsykkel, forteller Espen Due Larsen (34).

– NAF-medlemskapet er i stor grad tuftet på at man eier sin egen bil. Vi må finne ut av hvordan vi også kan være relevante og tilby et mer fleksibelt medlemskap, i tråd med disse endringene, legger han til.

– Men utenfor byene vil det imidlertid fortsatt være nødvendig å eie sin egen bil, så det er naturligvis nødvendig med en balansegang, skyter Pernille Landa Hansen (29) inn.

De tre utgjør medlemskapsteamet i NAF. Norges Automobil-Forbund er en 90 år gammel medlemsorganisasjon, men må – som så mange andre – tilpasse seg nye behov og teknologi. Medlemskapet hos NAF må endres i takt med transportrevolusjonen. De skal eksperimentere med medlemskapet slik at de kan levere på behovene hos unge, voksne og eldre i fremtiden.

For å gjøre det søker NAF nå en UX-er (i tillegg til en løsningsarkitekt, analytiker og BI-arkitekt).

Avvæpnende humor

Som UX-er i NAF blir du ansatt i innovasjonsavdelingen og vil jobbe tett med medlemskapsteamet.

– Det er en veldig spennende reise å være en del av. NAF går nå fra å være en linjeorganisasjon til å bli mer teambasert, og medlemskapsteamet er først ut. Vi får jobbe med ny teknologi, en kjent merkevare og på vegne av 500.000 medlemmer. Det er et privilegium, forteller de.

Det er åpenbart at denne gjengen bruker humor og digresjoner som et virkemiddel for å jobbe tettere sammen.

– Ved å bruke dårlige vitser og å kunne drite seg litt ut blir det mindre kleint neste gang. Da blir det enklere å si noe, bryte barrierer og tørre å feile, forteller Pernille.

– Har dere et eksempel?

– Har du kjøpt deg satellitt? Nei, jeg utsatte det litt.

– Knegg.

Les stillingsutlysningen for UX/interaksjonsdesigner her!

Fra venstre: Mariam Hamzaoui, Pernille Landa Hansen og Espen Due Larsen.

3 av 380

Fra spøk til revolver: De er nå på utkikk etter en kollega som kan være sparringspartner og designer i teamet. Som UX-er i NAF skal du ha ansvaret for fremtidens medlemskaps- brukeropplevelse. De søker en som har sterk faglig bakgrunn som er gira på å være med på «strikk og binders» over sommeren.

– Du får en utrolig mulighet til å være med på å påvirke og komme med løsninger du mener er riktige. Vi er keene på en som tar seg friheter og beriker oss med sitt fagfelt. Vi kommer til å heie på deg, sier Mariam.

De skal selge NAF 2.0, noe som fremdeles er ukjent farvann i organisasjonen. Derfor trenger de en som kan utarbeide intuitive flyter, lage prototyper og slenge inn noen «easter eggs» på veien.

– Du må skrive noe negativt også, forteller Pernille til skribenten.

– Som hva da?

– Vi er et team på tre, og snart flere, som prøver å forbedre noe som har fungert sykt bra i mange år. Det gjør at vi må behandle en av Norges mest kjente merkevarer på en god måte, få med oss dagens 500.000 medlemmer videre og ikke minst levere noe som gjør NAFs ansatte stolte av å være en del av! Vi er ikke alltid enige, men det er også litt av motivasjonen, sier Mariam.

– Det er mye fart og mange baller i lufta. Tilsynelatende et lite kaos. Men det er bare gøy, sier Espen.

Hvem er du?

NAF og medlemskapsteamet holder til i nye lokaler i Skippergata 4 i Oslo sentrum. NAF ønsker seg en UX-er som kan tenke skalerbare systemer og som har en tanke om resten av strukturen i NAF. Det er også en bonus om du har sans for grafisk arbeid.

– Kom ombord så raskt som mulig! Det vil gi deg mer påvirkningskraft, mer moro og masse nytt og spennende, gliser alle tre.

Hele stillingsutlysningen for UX-eren finner du her. NAF lyser også ut flere stillinger, blant annet for en løsningsarkitekt, BI-arkitekt og analytiker. Ikke glem å søke før fristen går ut!