Derfor bør du jobbe som kiropraktor i Klinikk for Alle

Sigrun Låg Kleiv gikk fra en jobb som kiropraktor for en herrefotballklubb til å jobbe for den landsdekkende kjeden Klinikk for Alle – og hun digger det. Vi har tatt en prat med henne om hvorfor hun gikk fra fotballgutter til klinikkjobb.

– Deilig å ikke vite hva dagen bringer

Sigrun Låg Kleiv har jobbet som kiropraktor i 12 år. Hun startet sin karriere med åtte år hos en herrefotballklubb i Stavanger. Derfra gikk veien videre til KFA i Stavanger, før hun de siste to årene har jobbet på klinikken på Majorstua, den største og eldste av alle KFA-klinikkene.

– Etter åtte år var det på tide å prøve noe nytt. Det som virket så spennende med KFA for meg var det tverrfaglige miljøet. Her jobber terapeuter innenfor forskjellige felt side om side, og samarbeider og lærer av hverandre.

Hun  forteller at selv som en erfaren terapeut lærer hun nye ting nesten daglig.

– Det er en veldig dynamisk arbeidsplass og det digger jeg! Siden vi har så mye forskjellig kompetanse under ett tak kan vi tilby pasienten en helhetlig behandling. Kommer du til meg og jeg ser at du trenger en annen type behandling eller oppfølging er det bare å gå rett over gangen. Dette samarbeidet gir pasientene en skreddersydd behandling, og det føles bra, vi bryr oss jo om menneskene!

– Siden vi er en klinikk hvor man kan få akuttime på dagen vet man aldri helt hva dagen bringer. Det gjør arbeidshverdagen veldig variert, og det er deilig, legger hun til.

Sigrun Låg Kleiv stortrives med en dynamisk og variert hverdag.

Spesialisér deg i det du ønsker

Låg Kleiv understreker at det viktigste for KFA er å kontinuerlig følge opp og videreutvikle kompetansen til sine ansatte.

– En del av policyen til KFA er at alle klinikkene skal ha en tverrfaglig faglunsj ukentlig. Hver uke får vi faglig input og holder oss oppdatert på det nyeste innen relevant forskning.

I tillegg til at klinikkene setter av mye tid til kursing fokuserer de også på at terapeutene kan spesialisere seg i fagfelt de brenner for.

– Er du interessert i svimmelhet, migrene, treningsskader eller kvinnehelse? Uansett hvilket fagfelt som engasjerer deg litt ekstra gir klinikken deg muligheten til å fordype deg i det. Vi har det beste utstyret og en ledelse som støtter deg, så her er det bare å kjøre på med det du ønsker å spesialisere deg i, forteller Låg Kleiv engasjert.

– Hva har du valgt å spesialisere deg i?

– Etter at jeg begynte i KFA har jeg valgt å videreutdanne meg innen kvinnehelse, men jeg kaster meg på de kursene jeg kan, forteller hun.

Høres dette ut som noe for deg?

KFA er stadig på utkikk etter nye kiropraktorer, både erfarne som ønsker seg en ny hverdag og nyutdannede som ønsker seg en utfordring.

– Hos oss jobber turnuskandidater og gamle travere side om side og lærer av hverandre. Klinikkene tar inn både unge og erfarne hele tiden, det viktigste for oss er at du brenner for det du driver med, og kanskje viktigst av alt, at du er en empatisk person som oppriktig bryr deg om pasientene, sier Låg Kleiv.

– Hva kan man forvente seg som kiropraktor i KFA?

– Du får en dynamisk hverdag hvor ingen dag er lik. Du vil møte absolutt alle typer mennesker, du får faglig sterke kollegaer, du får jobbe med utstyr av ypperste kvalitet og du får muligheten til å hele tiden utvikle deg faglig, sier Låg Kleiv.

– Men det viktigste for alle oss som jobber her er menneskene vi hjelper. Jeg kan ikke få understreket nok hvor viktig det er at du liker å jobbe med mennesker, legger hun til.

Klinikk for Alle søker kontinuerlig kiropraktorer til klinikker over hele landet. Er du interessert i å jobbe hos KFA? 

Send søknad og CV med subject line «Søknad Kiropraktor (TM)» til [email protected]