– Det er utrolig gøy å følge et prosjekt fra første strek til overtakelse

Hvordan er det egentlig å jobbe for en av Norges største boligbyggere? Kalkulatør Petter Lindboe og ingeniør Alicja Kupryciuk jobber begge i prosjekteringsavdelingen til Block Watne. De kan skrive under på at man ikke blir usynlig selv om man jobber i en stor bedrift.

Tverrfaglig miljø i en stor prosjekteringsavdeling

Som kalkulatør og ingeniør hos Block Watne jobber du daglig i prosjekteringsteam.

– Vi jobber med kalkulatørene og arkitektene hver eneste dag. Derfor er det så bra at alle sitter i samme etasje. I stedet for å ringe, maile eller Skype kan vi bare gå rett bort til hverandre og få svar på direkten. Det er utrolig effektivt og noe jeg tror Block Watne er alene om, sier Alicja.

Petter er enig i at de sparer mye tid på å ha teammedlemmene et steinkast unna egen pult. Selv har han jobbet i bedriften i to år, og har ingen plan om å flytte på seg med det første.

– Man lærer så mye av å jobbe her. Jeg kom fra et lite firma, og jeg har virkelig sett verdien i et større tverrfaglig miljø.

Petter Lindboe gikk fra en liten bedrift til Block Watne, noe han aldri har angret på! Foto: Niklas Øymo

Han forteller at det var en overgang å gå fra en liten snekkerbedrift hvor han primært jobbet ute på byggeplassen til å sitte inne på et kontor hver dag.

– Det er klart det er annerledes, men på en god måte. Jeg følte at jeg trengte nye utfordringer og det får jeg her. Jeg får utviklet meg faglig og får tillit av bedriften.

Den beste følelsen er likevel når du ser en bolig du har jobbet på stå ferdig, skal vi tro Petter.

Vokser med selskapet

Alicja på sin side har jobbet som ingeniør i prosjekteringsavdelingen i tre år, og har vært med på å se avdelingen vokse.

– Da jeg begynte her var vi et fåtall ingeniører, men det har vokst kraftig de siste årene. Det er gøy å være med på utviklingen, sier hun engasjert.

Alicja kommer fra olje- og gassbransjen, men har alltid vært opptatt av boliger.

– Nå føler jeg at jeg er på rett sted. Jeg er glad i variasjon, og her jobber vi som regel med to prosjekter samtidig, og kun i et par måneder av gangen. Siden det er såpass mye variasjon er det umulig å kjede seg. I tillegg jobber vi med nye prosjektledere og i nye team hele tiden, samtidig som vi jobber med flere forskjellige typer materiale. Midt i blinken for meg!

Alicja Kupryciuk kjeder seg aldri på jobb som ingeniør i prosjekteringsavdelingen. Foto: Niklas Øymo

Hun trekker frem de mer utradisjonelle rollene de inntar som ingeniører.

– Du lærer mye om det administrative her og får også prosjektlederansvar. Det er ingeniøren som samler alle i prosjekteringsteamet, så man får mye erfaring tidlig med teamjobbing og koordinering.

For tiden sitter Alicja på et prosjekt med 12 boliger i Follo. Dette er det første prosjektet hvor hun får være med fra start til slutt.

– Det er ikke så vanlig at vi er med hele veien, men på dette prosjektet har jeg vært med og utviklet sammen med arkitekten. Det er et komplisert prosjekt med toppleiligheter, hvor alle boligene skal være forskjellig. Det er moro å være en del av et team, der man samarbeider for å oppnå best mulig
resultat. Jeg skal følge prosjektet frem til ferdigstilling!

Leter etter nye ingeniører og kalkulatører

Høres dette ut som noe for deg? Block Watne vokser og prosjekteringsavdelingen er i ferd med å utvide staben. Nå er de på jakt etter flere nye ingeniører og kalkulatører!

For å være en del av prosjekteringsavdelingen i Block Watne bør du være en strukturert person som liker å samarbeide og jobbe med mennesker. Du kommer til å få testet ut mye forskjellig og får mange spennende muligheter. I tillegg får du et godt sosialt miljø med herlige kollegaer, mener Alicja og Petter.

– I tillegg får du et godt sosialt miljø med herlige kollegaer, legger Petter til.

Interessert i å vite mer? Send en mail med emnefelt “TM Konstruktører” til [email protected]