– Dette er den raskeste veien til å bli seniorkonsulent

Har du arbeidet knallhardt i noen år, men kjenner at utviklingen for din karriere er på stedet hvil? Du er ikke alene. Sisyfosarbeid er lite motiverende og gir ingen faglig utvikling.

Man begynner som junior, men i årene fram til seniortittelen er det et vakuum. Hvor kommer egentlig denne erfaringen fra?

Derfor lanserer IT-konsulentselskapet Capgemini et helt nytt akseleratorprogram for deg som har jobbet deg forbi junior, men ser at senior-tittelen fremdeles er utenfor rekkevidde. Med deres Accelerate Program ønsker de å tilby muligheten til å bygge kompetansenivået til erfarne konsulenter.

– Dette vil bli en fast track til seniorkompetanse, forteller Lina Fredriksson som er leder for Graduate-programmet i Norden.

Dette to år lange programmet vil i første omgang ta for seg Cloud Professionals og Next Generation SAP Professionals.

Rekrutteringsansvarlig Malin Kringstad, sales specialist Haakon Skramstad og leder for Graduate-programmet Lina Fredriksson.

– Det er en enorm etterspørsel etter disse folka ute i markedet. Vi ønsker ikke bare å gi kundene det de spør etter, men også gi en mulighet for de som befinner seg mellom junior og senior. Vi ønsker å trene folk opp til seniornivå på en mer effektiv måte, legger Fredriksson til.

– Dette er anabole steroider for karrieren til de som ønsker å komme seg videre, spøker Haakon Skramstad, som er Sales Specialist i Capgemini.

Bootcamp og reiser «med på kjøpet»

Programmet har oppstart i oktober og vil åpne med en måneds lang «bootcamp». Her vil deltakerne få mulighet til å jobbe intensivt med den nyeste teknologien kundene etterspør, samtidig som man knytter sosiale bånd.

– Det blir trening, trening og trening før vi sender team ut i prosjekter. Vi har en læreplan og vil gi deltakerne de nødvendige sertifiseringene som trengs, sier Fredriksson.

Etter bootcampen vil konsulentene sendes ut i spennende og relevante prosjekter. Senere vil deltakerne i programmet jevnlig ha møtepunkter, blant annet en inspirasjonsuke for å utvikle fagkompetansen og ha det gøy med kolleger. Sosiale turer, enten det er til selskapets hytter, fredagsfeiringer eller annet er selvsagt med i pakken.

Lina Fredriksson i Capgemini vil hjelpe konsulenter komme seg raskere til senior med deres nylanserte program.

Er dette deg?

Capgemini og Accelerate Program søker utviklere og SAP-konsulenter med noen års erfaring.

– Om du har 2-4 års jobberfaring, relevant utdannelse og har lyst til å ta skrittet videre, er du som skapt for dette programmet. Om du ønsker deg en omskolering er dette også en god snarvei inn i tech-bransjen. Vi ser etter deg som har ambisjoner om å bli best og ønsker å satse videre, forteller rekrutteringsansvarlig Malin Kringstad.

– Capgemini gir deg nå muligheten til å fylle alle aspektene som trengs i en CV. De riktige sertifikatene, et nettverk i et stort selskap og svært relevante arbeidsoppgaver, legger hun til.

Jungeltelegrafen forteller om at det er mange spisse albuer og hard konkurranse i konsulentbransjen. Kringstad sier Capgemini står for det motsatte.

– Tvert om. I Capgemini er ydmykhet viktig og vi ønsker at alle våre konsulenter skal lykkes. Hos oss vil du få så mye ansvar du selv ønsker, noe som er perfekt grobunn for din karriere.

– Oppsummert vil du bygge fagkompetanse, nettverk og utvikle deg som konsulent.

Vil du bli med på Accelerate Program? Send inn din søknad i dag!