Dette er en lederstilling i et fremtidsrettet konsern

Coop Norge hevder seg i toppen blant dagligvareaktørene, og skiller seg ut som eid av sine kunder og ikke av en dagligvarebaron. I fjor delte de ut 1,8 milliarder kroner i kjøpeutbytte til sine medeiere.

Døgnåpen ubetjent butikk og nye betalingsformer er bare noen av eksemplene på hvordan Coop går foran for å utvikle det norske dagligvaremarkedet. De fikk nylig tildelt prisen «Årets digitaliseringsleder 2019» av Atea for lanseringen av Coopay og døgnåpen ubetjent butikk.

Nå ser de etter en fremoverlent og analytisk leder som skal ta ansvar for å være med å videreutvikle økonomifunksjonen i Coop Norge-konsernet.

–  Økonomiområdet vil endre seg mye fremover og vi er inne i en spennende utvikling, sier assisterende økonomidirektør, Christian Eidem.

Dagligvareaktøren Coop

Som leder for konsern controlling og konsernregnskap vil du jobbe i kjernen av dagligvaregiganten og får overordnet ansvar for flere felt.

– Vi ønsker å videreutvikle både konsernregnskap og konserncontrolling. Du vil få ansvaret for å koordinere og videreutvikle overordnede analyser av konsernets regnskapsrapportering og prognose-/planprosesser. Som ledd i dette arbeidet er det en viktig oppgave å lede, motivere og utvikle medarbeiderne i avdelingen. Dette er med andre ord en svært variert stilling for deg som er opptatt av både tall og mennesker, forteller Eidem.

En sentral del av stillingen er å sørge for kontinuerlig utvikling av selskapets prosesser og rutiner innenfor økonomiområdet.

–Vi jobber hardt med å vri økonomifunksjonen slik at vi er rustet for fremtiden. Både ved å ta i bruk roboter og nye betalingsformer går Coop foran, dette setter nye krav til hvordan vi arbeider i økonomifunksjonen, forteller Eidem.

Et eksempel på dette er Coops lansering av applikasjonen Coopay, og Norges første ubemannede og døgnåpne butikk.

Assisterende økonomidirektør, Christian Eidem, ser frem til å få en ny og fremtidsrettet kollega med på laget.

Aktivt opptatt av bærekraft

Sentralt i Coops verdikompass står egenarten. Coop er opptatt av å være «annerledes­aktøren», og som forbrukereid organisasjon skiller Coop seg fra konkurrentene.

– Ett eksempel er knyttet til vår økologiske produktserie Änglamark. Deler av salget av Änglamark-produkter går til å dekke medlemskontingent og treningsavgift for barn i familier med svak økonomi. På denne måten bidrar Coop til at flere barn får muligheten til å delta i organisert idrett sammen med venner og klassekamerater, sier Eidem.

Som leder for konserncontrolling og konsernregnskap vil du innta en lederstilling i et konsern som er aktivt opptatt av bærekraft, har verdiene på rett plass og stiller store krav til nytenkning.

– Unge i dag er svært opptatte av verdiene rundt delingsøkonomi og reell påvirkningskraft.

For å opprettholde disse verdiene søker Coop en med øye for detaljer, men som fremdeles klarer å se helheten.

– Helhetstenkning er ekstremt viktig. Vi trenger en med forståelse for systemer og teknologi, og hvordan ting henger sammen. En som kan heve blikket og arbeide analytisk for å sørge for at vi kan fortsette vår storsatsing innenfor fremtidsrettede prosjekter.

Er dette deg?

Har du økonomisk teft, er selvgående og interessert i å ta ansvar for å inkorporere Coops verdier rundt bærekraft og nyskapning inn i økonomiområdet?

Da er du sannsynligvis personen Coop ser etter!

– Vår innstilling er å hele tiden jobbe for at ting som fungerte bra i går, kan fungere enda bedre i morgen, avslutter Eidem.

Høres dette ut som en utfordring for deg? Søk på stillingen her!