Dette EVRY-prosjektet er «cutting edge»

I Norge i dag er det over fire millioner kjøretøy, og rundt 33.000 av disse er uforsikrede. Forsikring er lovpålagt, men likevel er det noen som tar den skyhøye risikoen det er å kjøre uten. Trafikkforsikringsforeningen har selvsagt en nullvisjon.

Målsetningen er å sørge for at det ikke finnes uforsikrede kjøretøy her til lands, og derfor har Finans Norge på vegne av forsikringsbransjen fått utviklet applikasjonen TFFauto.no, der du kan sjekke om kjøretøy er forsikringspliktige, og om de er forsikret i henhold til Trafikkforsikringsforeningens register.

Resultatet? En gledelig nedgang i uforsikrede kjøretøy her til lands.

Hypeord-bingo

Finans Norge samarbeider med EVRY om TFFauto.no, og teamet består av seniorkonsulentene Arnab Datta, William Benjamin Wold, Lars Are Gudmundsen, Susanne Vernersson og teamleder Torgeir Skjønhaug. De jobber tett med kunden, midt i Oslo sentrum.

– Vi forvalter et system som har en klageløsning, oversikter over alle kjøretøy og hvem som har forsikret bilene, men også en administrering av gebyrer. Det setter store krav til oppetid og sikkerhet, noe som er ganske spennende å holde på med, forteller William.

– Frontend og backend er helt frempå når det gjelder teknologi. Vi bruker blant annet Typescript, GraphQL, ReactRedux og Docker. En gjennomgående rød tråd er at hele riggen er cutting edge, sier Arnab, som også er fagansvarlig for GraphQL.

– Hadde vi spilt buzzword-bingo ville noen fått bingo nå, fleiper William.

Fra spøk til alvor, de er alle enige om at fordelene med å bruke rykende fersk teknologi er forenkling kommunikasjon og tilpasse seg kundenes behov på en bedre måte. Det blir rett og slett mindre kode å forholde seg til.

Fra venstre: Torgeir Skjønhaug, Arnab Datta, William Benjamin Wold, Susanne Vernersson og Lars Are Gudmundsen.

Nyttig for folk

Det er motiverende å gjøre en nytte for samfunnet, er teamet enige om. De gjør det enklere for mannen i gata med bilhold, men også å kunne endre forsikring.

– Hele oppsettet hos TFFauto er inspirerende å jobbe med. Vi jobber sammen med en viktig aktør i forsikringsbransjen, men setter også standarden for forbrukernes evne til å administrere forsikringer. Det gjør at man står på litt ekstra for at tjenesten skal fungere optimalt, sier Arnab.

– Vi gjør noe som er nyttig for samfunnet, både for privatpersoner og saksbehandlere. Samtidig jobber vi med en moderne teknologistack i et team fra EVRY, som leverer og jobber på en moderne måte. Med smidig metodikk og DevOps sammen med kunden. Dette er ganske optimalt både for kunden og for oss, mener Lars-Are.

– EVRY satser på deg

For å kunne beherske cutting edge-tech må gjengen ha kompetansen i bunn. Det oppfordres fra EVRY at man drar på kurs, videreutvikle seg og tar ansvar for egen karriere.

– EVRY har en klar målsetning om å være landets største fagmiljø, og det investeres i å øke kunnskapen til de ansatte, forteller Torgeir.

– Her gir avdelingslederen deg blomster om du drar på kurs. Som småbarnsforelder er det ikke alltid like lett å få kabalen til å gå opp, men det legges til rette for at jeg selv kan velge hva jeg ønsker å dypdykke i, og om jeg vil ta kurset digitalt eller være fysisk tilstede, sier Susanne.

– EVRY har en størrelse som tillater at man kan bygge den kompetansen man selv ønsker. Det er lav terskel for å gjøre noe nytt og masse deling av kunnskap også. Jeg stortrives på jobben! Sier William.

EVRY har også etablert nettverket Young Professionals for de under 35 år. Nettverket skal gjøre det enklere å få kontakter, bli kjent med byen og selskapet, samt utveksle kunnskap og erfaring.

– Noe annet som har vært viktig for meg er at vi har en stor representasjon av ulike kulturelle bakgrunner. Jeg har selv innvandrerbakgrunn, og det var en positiv overraskelse å se at vi har folk fra alle verdensdeler og kulturer, sier Arnab.

– Kvinneandelen er også høy. Vår bransje har generelt vært dårlige på nettopp dette, men internt har vi et fokus på å rekruttere jenter til både back- og frontend. Min sjef er svært opptatt av å få inn flere jenter. Det gir meg en skikkelig selvtillitsboost, sier Susanne.

Vil du bidra til samfunnsnyttig IT-utvikling? EVRY søker både senior og junior utviklere til følgende lokasjoner i Norge; Oslo, Sarpsborg, Bergen, Trondheim, Haugesund, Stavanger, Kristiansand, Sandefjord, Porsgrunn og Brumunddal. Les hele stillingsutlysningen her.