Digital historiefortelling og visuell kommunikasjon er fremtiden! Vil du bli operativ leder i Xvision?

Fremtidens digitale kommunikasjonsbyrå søker «kaospilot»

I dag finnes det enorme mengder data, teknologi og kompliserte prosesser i næringslivet. Derfor har aktørene også et behov for å visualisere og illustrere denne materien. Ikke bare for å forenkle og forståeliggjøre kommunikasjonen, men også for å kunne fortelle de gode og engasjerende historiene gjennom bruk av visualisering og nye digitale flater og effekter.

Det er her Xvision har vært blant de beste i snart 20 år – noe de har ambisjoner om å være best på de kommende tiårene også. Selskapet leverer avansert 3D og industriell animasjon, digitalt innhold og høykvalitets AR/VR-løsninger til sine kunder.

– Byrået går så det griner akkurat nå. Vi er gode på salg, og derfor har vi mye å gjøre. Det betyr at vi nå har et behov for en operativ leder som kan holde i alle trådene og sikre at vi leverer kvalitet, har kontroll og driver lønnsomt, forteller styreleder Pål Roppen.

Se en smakebit av hva Xvision gjør i videoen nedenfor. Send din CV og søknad til denne epostadressen – søknadsfrist 1. oktober!

Opp fra oljesøla

Xvision begynte på slutten av 90-tallet med visualisering av komplekse installasjoner på havets dyp for olje- og gassindustrien. Siden den gang har de laget 3D-illustrasjoner, animasjoner og interaktive opplevelser for små og store selskaper innen det meste av norsk industri.

Siden store deler av kundene har kommet fra olje og gass, legger de ikke skjul på at de har måttet kjempe for å overleve oljekrisa i 2014. I dag er det derimot andre boller.

– Vi har både nasjonale og internasjonale kunder innenfor ulike markedssegmenter. Det er ikke bare olje og gass, men også andre industrier som havbruk eller helse, sier Roppen.

Paul White, som er CEO i selskapet, mener den teknologiske utviklingen gjør at det mildt sagt er stor etterspørsel etter digitale historiefortellere som Xvision.

– Markedet er på vei mot et vanvittig behov for visualisering av data og analyse eller AI. Med en grunnleggende nysgjerrighet for ny teknologi og nye visualiseringmetoder kan vi skape stor merverdi for kundene våre gjennom helt nye løsninger, sier White.

Stillingsannonsen fortsetter under bildet.

Paul White (t.v.) og Pål Roppen i Xvision.

Er dette deg?

Som nevnt søker de nå en operativ leder som kan holde fortet og fortsette og gjøre kundene våre fornøyde selv om vi vokser raskt. Du vil bli en del av et team på 12, der alle har god fartstid innen fagfeltet.

– En operativ leder i Xvision skal være maskinen i selskapet. Du skal ha det overordnede ansvar for prosjektene, drive innovasjon, holde budsjetter, levere på deadlines, forstå kundenes behov og samtidig motivere og strukturere de ansatte.

Denne stillingen krever en person som har en grunnleggende forståelse for teknologi, kommunikasjon og kreative prosesser. Du bør være erfaren og ha noen år med prosjektledelse bak deg.

– Hvis jeg kommer med en komplisert brief skal du ikke frike ut, men du må kunne se de kreative mulighetene og den praktiske gjennomføringen, smiler White.

Teknologihuset i Kongens gate 11

Det er EXP Group som eier Xvision. Sammen med de andre datterselskapene deler de lokaler i Kongens gate 11. Roppen liker å kalle dette for et «innovasjonshus», da flere tech-startups innenfor bl.a. learning, mobility, social impact, eiendom, energi, kommunikasjon, og media holder til på samme adresse.

– Jeg mener vi har et unikt fellesskap der flere av våre teknologiselskaper ønsker å gjøre verden til et bedre sted å leve. Det er masse av faglig kompetanse vi deler, inspirerer og sparrer med hverandre på.

På seks etasjer finner du selskaper som Nordic Impact, Katapult Accelerator, Katapult Future Fest, Inviso, vY Communications, Futureon og Skalar. I kjelleren har de eget mikrobryggeri, mens kantinen finner du på taket.

Som operativ leder får du være med på alt dette, i tillegg til å få muligheten til å gå inn i en bransje med stort potensial.

– God prosjektledelse øker lønnsomheten, i tillegg til at de ansatte får en forutsigbar og oversiktlig hverdag og kundene blir fornøyde. Det er selve kjernen i denne stillingen!

Vil du bli operativ leder i Xvision? Send inn CV og søknad her.