– Drømmen har alltid vært å åpne egen butikk

Abdulrashid Ahmed Nur er en av mange unge, lovende optikere som gikk rett ut i jobb etter studiene. Siden det i snitt utdannes 75 optikere hvert år, er de nyutdannede ettertraktet i bransjen. Abdulrashid valgte å søke seg til Specsavers fordi de tilbyr noe få kjeder kan. De tilbyr deg muligheten til å bli partner.

Oppfordrer til å bli partner

Abdulrashid var ferdig utdannet optiker ved Universitetet i Sørøst-Norge, avdeling Kongsberg, i 2016. Optometri-linja på Kongsberg er faktisk det eneste stedet i landet hvor du kan utdanne deg til å bli optiker. For han var valget av arbeidsplass enkelt.

– Så lenge du er ansatt i Specsavers har du også muligheten til å bli partner. Kjeden tilbyr kurs du kan ta for å ruste deg for partnerskap og kurs som forbereder deg på det å eie din egen butikk under Specsavers-paraplyen.

Det er viktig å være synlige ute blant studenter. Derfor var Abdulrashid og kollegaene på stand på Karrieredagen til optometri-studentene!

– Jeg begynner snart på et forberedende kurs, deretter er det rett over på partnerprogrammet, forteller han engasjert. Dette innebærer blant annet inngående kursing i økonomi og ledelse, konflikthåndtering og hvordan sikre et godt arbeidsmiljø.

– Når tror du at du vil nå målet ditt?

– Akkurat nå venter jeg mitt andre barn, så det er klart at det blir mye fokus på det fremover. Men å bli franchisetaker har alltid vært min motivasjon og jeg skal ikke slutte å jobbe mot det målet. Jeg skal ta alle kursene Specsavers tilbyr, så jeg er klar når muligheten åpner seg og jeg har råd, sier han lattermildt.

– Det tar nok noen år, men det er veldig deilig å vite at man har ledelsen i ryggen, legger han til.

Må tidvis være psykolog

Abdulrashid har alltid vært opptatt av å være selvstendig, derfor har det vært viktig å finne et sted som gir han den selvstendigheten han søker.

– Jeg har tenkt mye på hvor jeg ser meg selv om fem år, om ti år. Jeg har alltid ønsket å stå på egne ben, derfor har karrierebygging vært veldig viktig for meg. Her jeg er nå føler jeg at alt tilrettelegges for personlig utvikling, du kan klatre og få karrieremuligheter jeg ikke tror du får andre steder.

For tiden jobber han som optiker hos Specsavers Grønland.

Å jobbe som optiker innebærer mer enn bare briller.

– Vi tar vare på hverandre her. Det er stort sett veldig hektisk og mye å gjøre, man må være glad i et høyt tempo. Men derfor er vi også avhengige av å samarbeide godt, og det gjør vi! Det er alltid en positiv energi på jobb, forteller han.

– Hvordan er en vanlig dag på jobb her?

– Det går mye i synsundersøkelser og å hjelpe kunder med å løse problemer. Noen ganger må man også være litt psykolog. Da må man hjelpe dem så godt man kan på en profesjonell måte.

– Hva legger du i å være psykolog?

– Folk stoler på deg, derfor åpner de seg for deg. Noen ganger er det om problemer som ikke er linket til øyehelse. Det er et stort ansvar å ha, men vi setter pris på at folk er så komfortable med oss, legger han til.

– Med andre ord er ingen dag som optiker lik, og det er det morsomste med jobben!